Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Sunday, October 16, 2011

Cooking and me throughout pregnancy

Mungkinkah aku mengandungkan bakal iron chef?  pftttt. macamlah masak sedap sangat kan.

i'm now at week 33. semakin cepat penat, berwajah pucat tapi tetap maintain glow, bak kata nabila. hehehe. tapi semangat memasak memang tak pernah kurang. ada je resepi baru ( baru utk akula) yang nak aku cuba. kalau berjaya buat rasa puas and happy sangat.

latest. my baby craved for salmon. opss... bukan sahaja nak makan salmon grill, TAPI dia craving nak masak sendiri salmon grill. kerna kasih dan sayangkan baby, both us, me n MF berusaha tunaikan hasrat dia.

Made this, salmon dengan sos putih with mashed potatoes and salad. 
super sedap. and easy too. 

rupa jangan tengok. :p

baby start terlonjak-lonjak bila aku start cooking. and terus bersorak gembira lepas dapat makan.

Made this during bulan ramadhan. Masa tu second trimester, it was indeed most comfortable trimester among all. siap boleh buat 4 jenis kuih raya (with help, MF). Then balik rumah Mak, tolong dia buat kuih and kek lagi.



bawal stim. ya Allah sedapnya. bukan niat nak puji masakan sendiri. if guys try pun mesti sedap.  aku suka gila makanan berkonsepkan stim and sup. nak makanan kedai kadang-kadang mahal. so buat jelah sendiri. mudahhhh & dijamin bersih.



and soto ayam. proudly berjaya buat bergedil daging. senyum. siap masak hidang untuk Mak & Ayah datang beraya lagi.

and theres a lot more. tapi yang lain-lain tu masakan harian normal sahaja.

kann dah cakap tadi, mengandungkan iron chef. suka gila memasak!

Another 3 weeks to go before my little baby full term. Doakan kami kuat and mudah urusan.insyaAllah.


Jumpa lagiiiiiii!







Wednesday, September 28, 2011

Dietary Supplement

i've lost my words.
 
sebelum berakhirnya Syawal,  allow me to wish my dear readers (kalau masih ada),

Selamat Hari Raya Aidilfitri.~

Been busy @office/ hal2 baby / prepare pindah rumah. Blog sendiri tak bukak. Blog orang lain pun dah lama tak ziarah.. =)

alhamdulillah, coming oct we're going to move to 'home sweet home'.

told ya. i've lost my words. serious tak reti nak blogging dah. barangkali side effect menyepikan diri. or kesan telan kalsium & obimin pluz. :p

to be true, aku memang suka escape makan ubat. nak2 obimin pluz yg besar bagak, nak telan pun rasa &*#@^$# *segala jenis mimik muka keluar.

i did not take neurogain. doktor aku pun tak pernah introduce. datang member dok tayang neurogain, menggelabah lah aku, masa tu dah exactly 7months. Google, ramai cakap stop by 7 months. or was it 8 months? entah aku lupa. Terus sms MF, mengamuk kononnya, doktor tak bagi tau pun!

Google more.

Rupanye Obimin pluz kandungan dia dah cover semua, obimin and neurogain.

:p

Buat yang tak rajin makan ubat (saya!) just ambik obimin pluz + kalsium je dah cukup. 

Sekali sekala nak escape ubat, gantikan dengan susu/ pisang/ cheese. Nak kata tak cramp langsung (aku baru je kena semalam). Tapi alhamdulillah. taklah sekerap mana. so far, less than 5. Mudah-mudahan tak kena dah lepas ni.

Thanks to those pills jugak, sepanjang Ramadhan memang ambik hari-hari masa sahur. And alhamdulillah, me and baby berjaya puasa penuh. =)

Tips kekal cergas sepanjang Ramadhan masa mengandung ( dalam keadaan berpuasa)
1. dont skip those pills.
2. kalau malas sahur, atleast makan kurma 3 bijik and minum air panas.
3. makan nasi at least 1 kali sehari. berbuka/ sahur.


walaupun orang sekeliling memekak suruh bukak  je puasa. ( sebab office aku majority non-muslim) insyaAllah kita boleh. Yakin dgn Allah SWT.

jumpa lagi!




































Sunday, July 31, 2011

First trimester

I'd completed my first trimester weeks back. *teehehehe* , only now got time for the updates. I came to know that I'm pregnant at week 3. Friends start guessing as my face was a bit pale, but deep inside i felt energetic actually. I start to suspect that I'm pregnant when we're both came back to Bangi (from somewhere), i cant even smell bawang and fuel. like nak muntah. It was by right at my first week of my pregnancy. i had this unsure feeling, takkan lah kot kan! Weeks passes, but still berdebar for the next cycle. Some signs start to show at Week 2 and Week 3. And so.. I came to know that I'm pregnant on my menstruation day itself. Doctor smiled to both of us saying, there's double lines. Macam tak percaya. sebab aku tengok macam tak ada apa-apa. but it slowly starts to show, but blur. Kitorang tak ambil gambar, nothing. Sebab both of us so damn blur. Teeeeeeeeeeetttt!

Masih tak percaya. I asked the doctor, are u sure ? how sure are u? another Teeeeeeeeeeeeetttt. Hehe.

95% he said. Tak menyempat-nyempat on the way back, I called my Mak. Dia tak percaya, kitorang lagi tak percaya! Hehe

We had Ketam masak cili for dinner. Husband tapau for me at Restoren Chan, Bangi. Aku menangis berguling, teresak-esak atas katil just because nak sangat-sangat makan ketam. Never in my life i did such thing, just because of fooodddddddddd :p. eventho im food lunatic, tapi tidaklah sampai menangis sebab makanan. Haha.

My baby first ever craving checked. Satisfied. Thank you husband.

At Week 6, I start vomiting. It wasn't a good phase for me, most of time, what i ate, will end up in toilet bowl. Poor my food. There was one time (maybe more.) i menangis sebab muntah teruk sangat-sangat. I just can't accept food. Apa lagi nak memasak, kan? hahaha. Memang first trimester was a very sweet escape from cooking & doing house chores. Hehe. Asyik muntah and sakit badan, especially lepas bangun tidur, I cant really bangun. Satu badan, hanya Allah tahu bagaimana sakitnya. Husband suruh kuatkan semangat and be strong. Thank you Husband. He now call himself our baby's superhero. =)

To list down my food craving during first trimester, there were to few to tell. I love juice tembikai so much. Hari-hari aku cari, sedap sangattt bila dapat. Pernah sekali dapat yang a bit masam, pun aku telannn... The best tembikai juice ever won by Restoren Sri Cempaka,PKNS Bangi. Sedap sangat. :p. I even try jus belimbing, and i like it!

My baby is so much like Ayah dia. Suka minum jus tembikai and belimbing.

I got to adapt to new thing every Thursday of my first trimester, as my baby entering new week. Wajib ada perkara baru, kalau bukan perkara yang betul-betul baru, mesti lebih teruk dari sebelumnya.. Terima Kasih Allah, for giving me 'ujian' phase by phase. Bukan sekaligus. Alhamdulillah,and i able to cope with my first trimester. Things get worst at the final week of my first trimester, and first few weeks of 2nd trimester. And now, Alhamdulillah. I'm really at my comfort phase of pregnancy. Senyum.

During my first trimester, i DID NOT EAT CHICKEN MEAT at all. Memang tak suka. It tastes like rubber, boleh? Obviously, my baby the one yang tak suka ayam. not me. I dont really like fish too. Tak tau kenapa. The smells of this two can kill my appetite. :p. Most of the time, i eat daging lembu and eggs aje. But now tidak lagi, I can eat any types of poultry meat. Alhamdulillah. =)

Till here, lets meet again in the next post, wedding photograper review, maybe?

Selamat menyambut Ramadhan. Semoga bulan beribadah ini dapat kita manfaatkan sepenuhnya, jaga kata-kata, jaga mulut, jaga mata, jaga perut. Mudah-mudahan Ramadhan ini lebih baik dari sebelumnya. Jom kita tingkatkan ibadah, syukur kita bertemu lagi dengan Ramadhan.

See you when i see you, bye!

myself, at 21 minggu. @company dinner, with my friend.



















Monday, July 25, 2011

Puasa tapi Hamil?

Sekarang dah malas gila nak update blog. Balik kerja dah penat, melepek depan tv.

Minggu depan dah Ramadhan, lagilah tak nampak harapan nak update blog. :p Busy mengejar pahala u'oll. hehe. Mudah-mudahan kuatlah badan nak puasa. Sempatlah survey-survey dengan kawan-kawan office cam mane nak hadapi Ramadhan ketika mengandung,

ada yang cakap kena sahur nasi. ada yang just minum air dan tiga biji kurma dah cukup. as for me, tak tau la which one work best for me. kena cuba jaya lah jawabnya. kalau korang ada tips kasi share ye, mudah-mudahan dapat membantu. insyaAllah.

this coming weekend ada baby sales @ midV. tak sabar nak rembat apa yang perlu. hehe. =)

aku ni so into baby cot. geram gila tengok. rasa macam nak beli sekarang jugak. tapi berjaya menyabarkan diri setakat ni. Survey2, rata-rata price range rm800 macam tu. dah kenapa aku nak beli kan kalau mahal macam tu. huuuu... sila slap diri ini encik husband! hehe.

last-last survey dekat Ikea. the price is quite reasonable and the bed base pun boleh placed at two different heights. so boleh la nak guna until little darling 2-3 years old. kasi penjara ini budak kechik. hehe....

hensvik - ada satu set, semua comel2. =)

gulliver dengan kelambu comel. hehe.

dijual berasingan dengan mattress. bole lah pilih from the cheapest rm25 up to rm300. ikot budget.

oh, sempat survey laundry area. we're not going to have any, cukup sekadar mesin basuh dan rak kecil je kot. but then, minat nak mencantikkan rumah tetap ada, biarpun laundry area. haha

so here our future crib... dah siap tinted! cun and tak panas......


jumpa lagikkk. selamat menyambut ramadhan semua!!

Sunday, July 10, 2011

House renovation

Kurang sebulan lepas dah dapat kunci rumah. Lepas tu bermulalah operasi meng-survey.yang tak seberapa. huhu. sebab keadaan badan aku yang tak mengizinkan. time pregnant cepat penat, and lapar. hehehe. so survey punya survey, dah beli barang penting untuk dapur,

1) hob & hood

kitorang beli jenama Rubine aje, lepas survey harga berpatutan and function yang sesuai. =)
jenama lain available kat pasaran: fotile, electrolux, elba and etc. masing-masing ada kelebihan sendiri, and harga pun mesti lebih :p

2) sinki

jenama biasa aje. tapi rembat yang besar sekaligus, senang nak basuh kuali. heee~

so tengahari tadi, pergi buat site visit sebab dorang dah start buat renovation hari ni.

pandangan luar rumah, pekerja tengah busy buat wiring before plaster ceiling.

jom masuk dalam sikit....

opsieee....

dahh start buat wet kitchen.

yang ni pulak Jamie, interior designer kitorang. curi2 ambik gambar die masa tengah ukur.

kesemua yang ada tadi, 2 orang buat wiring, sorang simen untuk wet kitchen and 2 interior designer yang design umah kitorang.

Lepas settle, pukul 2 gerak ke nilai survey langsir. belum ada idea lagi macam mana. idea basic je ada so far. and tengok corak langsir memang tak berkenan :p susah2....




Saturday, July 2, 2011

punca away selama ini!

the reason behind me away for quite some times,

adalah

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

i'm pregnant!


i finished my first trimester not so long ago *pats own shoulder* . and entering my 18weeks of pregnancy this week.

gotsss a lot to share here! insyaAllah

menutup tirai entry wedding dengan post sebelum ni. =)

see you!

Summary: Wedding vendors & etc (1)

134days since my wedding day.

dah lama kan? so i will throw everything in one post! sebab i wish to move on with other things in my life. selagi x habis blog pasal wedding rasa macam tak bes, and tak bole pulak sambung episode seterusnya.


Wedding dress details. (photo click here!)

Nikah (Faizell Azraff)


read this post.

Sanding (Cleo Studio Ampang)

facebook: cleostudio

new baju for bride & groom, design ikut kehendak pengantin, tapi for rental. price range dalam rm1500.
Nak tanya pasal servis bole email me!
Recommendation : good

Bertandang (Rumah Kebaya)

facebook: Rumah Kebaya

baju sewa, and yang memang dah ada di situ. rental price rm1300++ macam tu inclusive all those accessories. baju fully beaded.
servis: good, sanggup layan sampai i dapat baju yg paling sesuai. masa tu, tinggal 2 weeks from wedding kot. but then badan dah naik, so x muat. huhu.

coming up next: make up !

Sunday, June 19, 2011

Wedding highlight

hye readers!!

dah lama rasa aku tak berblog, bukan sarang labah2 je ada sekarang ni. segala jenis sarang ada kot. hehe.

i know, aku hutang banyak entry. so many things have yet to review. so many things, but so little time. kadang-kadang rasa macam nak buat magik. sebut ting je blog dah update. sebut ting je kerja yang bertimbun dkt office siap. sebut ting je lauk dah siap masak. hee hee.

only and only if i got such power.

im adapting myself girls. life is full of surprises.

i have yet to review:

1) Make up artist
2) Wedding dress details. p/s: Sorry for not being able to earlier. =D
3) catering
4) nikah & sanding doorgift.
5) photographer & videographer.
6) henna
7) wedding shoes
8) wedding cake

fuhhh.. bole tahan banyak jugak. :p

layan highlight wedding dulu yok! after 4 bulan kahwin baru dpt. but, still love it!

Fadzrizal & Durrus.

Thursday, April 21, 2011

Wedding dress =)


the details, esok! tungguuuu!


p/s: sebenarnye dah penat edit photo. haha. besok ye!

Tuesday, April 19, 2011

Pelamin Moroccan dari Miss B

Sudah lama nak update pasal pelamin sanding. but i got not much time for that.

Sebahagian besar dari majlis reception, i like this most. It was exactly like what i imagined, eventho i dont really have much time to discuss with that person.

Pernah suatu ketika dahulu, aku update pasal Sahara Tent, and it'd appear to my mine of having one pelamin sanding berkonsepkan moroccan. due to limited budget the dream just vanished bersama angin.

And i was okay and berangan for pelamin bunga-bunga pink.and bunga berjuntaian. and i hired Miss A, after the second meet up dekat kedai dia. But i dont really have much confident (to be true) . Selepas berbulan-bulan, suddenly idea pelamin moroccan kembali bersinar, and after a few arrangement Miss A agreed to maintain the price and deliver my pelamin moroccan.

Towards the end of the date, tinggal less than 60days. She texted me saying kerusi sahaja RM4ribu. Who on earth going to spend that much of money hanya untuk kerusi, and asked whether i still wish to proceed.

Gila. Tu jela jawapan yang aku fikir masa tu.

Terus texted Miss B. Memang selama ni nak amik Miss B. Dari awal cerita aku nak kahwin lagi, tapi sebab masa dulu dia tak provide pelamin luar rumah,so tenggelam jelah hasrat aku nak bekerjasama dengan dia.

Ternyata memang ada rezeki kami nak bekerjasama, Miss B finally setuju dengan pelamin moroccan, and the price indeed berpatutan! =)

dah tak perlu aku bagitau siapa Miss B kan, lepas korang tengok photo dibawah. hehe

pelamin moroccan bawah khemah. tak macam bawah khemah, kan?
the whole pelamin was covered with kain, menjadikan konsep moroccan sangat-sangat terserlah.

zoom dekat sikit kerusi pelamin. cantikkan?

sudut sebelah kanan. hiasan cushion together with shisha.

sudut belah kiri, teko arab hak milik arwah atuk. kalau tau Kak Wani nak piring-piring semua, sumpah aku pegi mintak dekat aunty2 aku kasi pinjam. But afterall, dah cun sangat-sangat dah ni.

hiasan kiri dan kanan khemah. some of the cushions come from me. buat khas untuk wedding ni. masih ada lagi aku simpan. two of them dah jadi bantal busuk bawak tido. wakakaka...

i love it so muchhhhhh!

a part from that, aku hanya tengok pelamin ni masa aku sampai time berarak. because they finished the works nearly 11.00Am, i guess. but Alhamdulillah, seperti yang aku imagine. and sangat-sangat cantik!

Thanks Kerjakahwin. =)


Tuesday, April 12, 2011

Wedding guestbook (corner)


kalau nak dibandingkan perihal pelamin, baju dan makeup memanglah perkara ni tak sepenting mana.

tapi sebagai bride2be (was last time one), i always wanted to have something different for my wedding. memang aku orangnya begitu. suka kan kelainan. atleast satu dua kelainan. i dont really like repetitive idea. that is me. no offense.

the plan execution only happened on the final week. sebab masa tu baru aku ada masa. :p

masih ingat post diy aku yang ini?

aku gunakan dawai RM1.00 sahaja untuk hasilkan photo holder. sangat mudah, jimat dan cepat!

after dah siap, aku simpan elok-elok dalam plastik and letak dalam almari. tanak dia berkarat. anything can happen u'oll. prevention is best than cure.

guestbook hanya settle on Wednesday, dua hari sebelum kitorang selamat dinikahkan. =)

its an imagewrap hardcover guestbook, with 50 pages kertas tebal yang tak tembus.hehe.

interested to place order? contact me =)

alhamdulillah, a lot of people showed their interest on my wedding guestbook and its corner.


there were about 30 of them, i bought small clip at Daiso supaya gambar tu betul-betul utuh terklip pada photo holder. Flowers pulak i took from my pelamin nikah. Hehe. Recycle! And i put them all inside innershine bottles. dah tu melambak-lambak, nak buang sayang. so jadikan hiasan..

in the end of the day, aku bagi girlfriends sorang satu botol bergambar. hehe.

p/s: be dare to be different, always out there ramai yang masih menghargai creativity, rather than menjadi seorang pengkritik.

Saturday, April 2, 2011

Eustoma for him

its time for me to review my hantaran decorations,

i took kak nurul for few reasons,

- hantaran dia guna fresh flowers with very reasonable price.
- decorations cantik, and simple. less is more.
- her PR is very good, sangat soft spoken orangnya. walaupun dia cakap laju and banyak gila. hihi.

Post lama, tray hantaran aku, is open for rent. rental price belum decide. hehe...

ada yang mahu nyewa?

dulu-dulu aku memang pernah berangan nak buat aje decoration hantaran sendiri. and im glad that i made a contradict decision. if u have someone u can depend on, please proceed with idea menghias hantaran sendiri. but then kalau tak better tak payah. kang ada yang tak kahwin tak siap-siap hias hantaran.hehe

percayalah. eventho u r supposed to be the princess of the day. tapi realitinya anda masih kena ambil tahu on everything. and take part dalam banyak hal..

i only pick up hiasan hantaran on the day itself, bole baca post ini..

hantaran for him, was combination of eustoma,orchids, and beberapa bunga lain *tatau nama* and pink carnations yang ditambah kemudian. kan dah bertambah serinya tu bila tambah carnations kaler pink! i love it to bits. sangat-sangat! sweet cantik. kena dengan jiwa aku. cewah!

hantaran kami 7 berbalas 9 seperti yang telah dibincang sebelumnya.

cincin kahwin =) hati emas.

kemeja, kasut, perfume set, 1 mangkuk hershey's

samsung galaxy S, mini cakes , wallet+belt and jam tangan

Alhamdulillah. i was so happy to give him my best *semampu aku*, because once in a lifetime nak tukar hadiah hantaran kan, lepas ni bagi-bagi hadiah dah bukan hantaran namanya.

She is highly recommended.

Nurul Arbee Creation
Website: http://nurularbeecreation.com/nurulblog/
Facebook:Nurul Arbee




Tuesday, March 29, 2011

Review: Hand bouquet

Ketiga-tiga hand bouquet aku adalah hasil kerja tangan KerjaKahwin

Hand bouquet time nikah was red roses, Kak Wani bawak masa pasang pelamin nikah, and ingatkan supaya letak dalam bekas air and dalam bilik ber-aircond. untuk tahan lebih lama. it was all red. tiada kes lebam sana sini.no unbalance color. Kak Wani sangat-sangat menjaga kualiti bunga. ;)



i request for pink roses untuk hari sanding di Shah Alam, which she brought to me on Saturday morning masa aku tengah bersiap-siap make up. and i love it to the max.. and bertambah sweet dengan purple baby's breath in between the roses. and again kualiti bunga sangat diambil berat oleh Kak Wani. Sangat suka.


And purple roses with white baby's breath was for majlis bertandang di Seremban. Only on Thursday (masa tu dah selamat kahwin. hoorayy..hoorayy..) baru teringat aku takde bunga lagi untuk majlis Seremban. hehe. At first aku memang teringin sangat nak buat sendiri. atleast once kan. but then, i decided to have a clean event. malas aku nak kocoh sana sini. nak cari bunga lagi. malas :p

so i end up mencuba nasib dengan Kak Wani. and dia agree...wee....Aku memang dah lama nak bunga yang di kelilingi baby's breath. at least 1. and Kak Wani cakap okay. And husband had to pick up on Friday night, sampai sesat-sesat. Sian my husband. Last-last time Kerjakahwin tolong hantar to hubby. It was purple and perfectly match my Gold Kebaya.


Price range starts from rm80 for local flowers..Bunga import is a bit pricey for me, i rather spend my money for something else. but its always subject to individual. =) asalkan tuan punya badan selesa. and gembira, why not kan? =)

Kerjakahwin memang tip top, dari pelamin sampailah hand bouquet. =)

Official Photographer: Madebyepik and Yol (ThePhotographer)

Monday, March 21, 2011

Sudah sebulan berkahwin,

pengantin basi?

nahhh.. aku masih belum habes update wedding sendiri.

akan jemu kah anda?

hee~

will be back with new post, wait for me!

Wednesday, March 16, 2011

Review Pelamin Nikah


Hye korangggss!

Sekarang dah jarang update blog, been busy adapting to new life, hehe. So here im, back with new update!

=)

I started to miss my solemnization dais the next day after we're married. not only that, i miss everything, being a bride esp!

Kak Wani arrived around 9.00pm on 17th February, and ready to setup for pelamin nikah. I request for Tiffany Blue and White dais, just to match back to my dress of the day. Rumah aku full dengan orang, and everyone was busy doing their part while Kak Wani and husband mengdeco pelamin.

I met Kak Wani early 2010, i guess it was february 2010. Which only one year after i become MF's wife. I was in love with dais below, and wanted for something similar, except for the colors - dari February 2010 dah tau theme nikah apa. and i never change it. hehe. sebab sangat minat tiffany blue and white.

and i know my tiffanyBlue-white is not impossible the moment i saw below dais.

just like what i wanted. =)

i've never discussed in details with Kak Wani about my solemnization dais, i totally put my trust on her for that. She told me, dia akan buatkan sedikit kelainan for my wedding. Again, aku terima aje.. i trust that she can deliver a very good output in the end. so aku tak banyak bunyi. aku rasalah. haha...

kak wani preparing for my dais.

and ini pelamin ku!

kinda combination of previous two dais kan.

totally sweet. sangat sesuai dengan majlis pernikahan. and sejuk mata memandang bak kata kak wani. me agree. cewah, puji pelamin sendiri. hehe.

rindu saat ini.

im so in love with my dais. so, kak wani is highly recommended!

Thank you kerjakahwin for this!! TWO thumbs up!


Official Photographer: Madebyepik






Friday, March 11, 2011

Hari Nikah II

sambung dari story ni , sila baca kalau belum :p

i was alone in the room to do this and that, how much i wish there is someone beside me that time. but my close cousin couldnt make it on my big day. bestie as well not in Malaysia. i got to build my own strenght to go thru this...

Around 2.00pm i quickly find gam tembak. one of my hantaran kaki patah. huhu. and try to fix it secepat mungkin. right after that, terus masukkan barang hantaran dalam dulang yang dah digubah. it was so damn kelam kabut, and kak emma was punctual and be in front of my bilik pengantin at 2.30pm, while me myself belum ready. tak mandi pun lagi. inai kat kaki pun tak basuh lagi. sobs.stress sangat-sangat masa tu. i dont have enough hand to do everything, atleast untuk diri sendiri.

i settled few more things, and only had my quick shower after 3.00pm. i couldnt find baju kemeja at home.. durhhhh...rasa geram dengan diri sendiri for that, sebab lupa nak bawak dari rumah sewa, and terpaksa pinjam blouse mak.

kak emma start to doll me up only around 3.15pm, and the event is tentatively start at 4.30pm. she did very quick but miracle job.while make up, ramai orang masuk keluar bilik pengantin to ask this and that, how about this and that. during that time i got no such time to feel nervous, but only stress. and i really wanted to cry. tapi kang kak emma marah pulak, dahla macam susah nak make up mata aku, dah nak nangis-nangis pulak..

i only feel better, after berselawat ke atas nabi. im so clueless that time, and cant do anything anymore except for berselawat.. and i only smile when mom coming up and open the door tanya,

"dah cantik dah anak mak?"

only that time i was a bit relief and smile. sayang mak!

people start to coming, and i was only ready at 445pm and his rombongan came that time. seriously, aku masa tu dah lost on whats happening dekat bawah. semuanya ok ke tak. is everything ready for the event. macam mana keadaan kat bawah. like seriously, i got my family that i can count onto. everything was as prepared seperti mana yang aku nak.hehe.. thanks to everyone of them, my own family and my big family!

the event started with majlis pertunangan first, only then majlis pernikahan kami.

alhamdulillah, we're safely married.


to be cont...

p/s: if and only if i got photo right now. huhu. stay wif me people, theres a lot more coming!!

Tuesday, March 8, 2011

Happy 25th birthday hubbyyyy. Love youuuu
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, March 5, 2011

cuba2

Hihihi..saje nk test gune android...
Published with Blogger-droid v1.6.7

Thursday, March 3, 2011

Hari Nikah

18th February 2011

i woke up as early as 5.00 am, just to get myself ready for Henna session. I slept for 3 hours only, just to recharge myself after a very hectic day on 17th feb.

ikut hati, aku nak tidur LAPAN jam. tapi nak tidur pun tak boleh kot, banyak sangat benda nak buat, fikir, risau, nervous. and etc.

Pagi tu sarapan nasi lemak Segamat, kawan Angah yang masak. Pelik jugak, berselera semacam. Nak kata takde selera, memang takde kot istilah tu dalam kamus aku. haha..

As promised, Kak Banu was there around 7ish for henna.. she came malam sebelum, but had to cancel it sebab aku dah tak menang kaki tangan nak uruskan macam-macam hal. Pasal henna ni, i will continue in details the next post, insyaAllah. Kak Banu stayed with me until everything selesai.

Intan was on time, she arrived while Kak Banu is still drawing the henna. Biasalah, sambil drew the henna sambil aku bergossip dengan intan. hakhak. By 11 am semua selesai. Intan helped me to reorganize all the doorgift for reception day. Susun-susun semula. Masukkan lolipop dalam goody bag vips. Berpeluh aku and Intan pagi tu.hehe.

We proceed to pickup hantarans at Kelana Jaya after that. Dengan henna dekat kaki yang tak basuh lagi. Punyalah tak cukup masa.:p . Aku drive slow gila, kan Intan? just to be safe and steady. Sampai-sampai, we had to wait for about 20minutes for her husband to arrive and bukak pintu store for us to pick up the hantarans. and to my shock it was all in purple. so we had to wait another minutes..for akak deco hantarans to arrive and fix it.

sempatlah aku and intan landing atas kerusi pengantin kat situ. and tidur kejap. wohohoo. mata dah kuyu, ngantuk terkebil-kebil masing-masing.

and she arrived and admit her mistakes, and fix it on the dot. within no minutes, dah cantik hantaran aku for him. akak tu add on bunga pinks, berseri-seri terus! tapi ni, in details special entry post hantaran nanti! sekarang gambar tade. sobsss...

we arrived to my house around 1.30pm and had our lunch dekat dapur rumah aku aje and Intan went home around 2 to get herself ready for Majlis Nikah petang tu.

tinggallah aku sendirian di bilik pengantin...

to be continued..

;)

p/s: aku sengaja letak sini. supaya ia tidak luput dalam ingatan.

Wednesday, March 2, 2011

Kehidupan selepas berkahwin

I got tonnes of updates,

but with no images, everything sounds impossible. so, tunggulah bila ada gambar dari OP, confirm aku update. hehe...

we're still adapting ourself to marriage life. tak mudah. tapi tak juga susah. bertolak ansur dan bertimbang rasa tu yang paling penting.

hari ni, first time main masak-masak berdua. haha. nasib jadi u'oll. ni memang berkat kesabaran Mak & Wan mengajar aku memasaklah ni. *padahal masak simple aje, cuba suruh aku masak kari...haaa terkulat-kulat kat dapur*

menu simple hari ni- ikan sambal+sup sayur+tauhu goreng+ his fave tembikai


Tuesday, February 22, 2011

Review : Baju Nikah from Faizell Azraff





Out of everything from my wedding, the only thing left with me is my baju nikah, pelamin dah kena bukak,khemah dah turun,baju sanding sewa, makeup tanggal. After lots of trouble created by seorang tailor tu, i dont have to mention it here over and over again. bukannya best pun kan. i finally met someone who can understand and get the clear picture of how i wanted my baju to look like.

i always dreaming of having baju nikah with a single line of tiffany blue. dari dulu lagi. tidak dipengaruhi oleh siapa-siapa.

my dreamt nikah dress criteria:

1. must have straight line tiffany blue bawah dada.
2. made of chiffon. =)
3. flowyyyyyy

Alhamdulillah. he, Faizell Azraff get the picture how i wanted it to be. and did the best for me. i really-really love my baju nikah to the max the moment i tengok baju tu. As a designer, dia memang sangat-sangat tau macam mana nak mencantikkan my baju, and knows what best and suit with my body.

Thanks Faizell, for such a beautiful dress.

Baju was ready by early of January. To us, masa tu memang dah menggelabah, bulan 12 tak tempah apa-apa baju lagi. designer pun tak jumpa lagi. it was a very quick decision by choosing him act. i dont know, i got the feeling memang cantik baju aku nanti kalau dia yang buat. hehe. and he is peramah+flexible+sangat baik too. senang terima idea. and really-really paham yang aku nak that tiffany blue line. and tak pernah perkecilkan idea aku, cakap takde orang buatla.macam tailor dulu tu. huhu..

instead, dia gubah menjadi dress yang sgt cantik. tapi kekal dgn idea asal
.
matching kan kitorang, him in his tiffany blue sampin and me tiffany blue straight ribbon
the flowy part, that i love most.

i was praised by everyone with my so beautiful solemnization dress. alhamdulillah.

him, Faizell Azraff

still looking for a designer,y not try him.

highly recommended!

me and him while fitting, somewhere in december! =)

nRelate

nRelate