Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, July 25, 2011

Puasa tapi Hamil?

Sekarang dah malas gila nak update blog. Balik kerja dah penat, melepek depan tv.

Minggu depan dah Ramadhan, lagilah tak nampak harapan nak update blog. :p Busy mengejar pahala u'oll. hehe. Mudah-mudahan kuatlah badan nak puasa. Sempatlah survey-survey dengan kawan-kawan office cam mane nak hadapi Ramadhan ketika mengandung,

ada yang cakap kena sahur nasi. ada yang just minum air dan tiga biji kurma dah cukup. as for me, tak tau la which one work best for me. kena cuba jaya lah jawabnya. kalau korang ada tips kasi share ye, mudah-mudahan dapat membantu. insyaAllah.

this coming weekend ada baby sales @ midV. tak sabar nak rembat apa yang perlu. hehe. =)

aku ni so into baby cot. geram gila tengok. rasa macam nak beli sekarang jugak. tapi berjaya menyabarkan diri setakat ni. Survey2, rata-rata price range rm800 macam tu. dah kenapa aku nak beli kan kalau mahal macam tu. huuuu... sila slap diri ini encik husband! hehe.

last-last survey dekat Ikea. the price is quite reasonable and the bed base pun boleh placed at two different heights. so boleh la nak guna until little darling 2-3 years old. kasi penjara ini budak kechik. hehe....

hensvik - ada satu set, semua comel2. =)

gulliver dengan kelambu comel. hehe.

dijual berasingan dengan mattress. bole lah pilih from the cheapest rm25 up to rm300. ikot budget.

oh, sempat survey laundry area. we're not going to have any, cukup sekadar mesin basuh dan rak kecil je kot. but then, minat nak mencantikkan rumah tetap ada, biarpun laundry area. haha

so here our future crib... dah siap tinted! cun and tak panas......


jumpa lagikkk. selamat menyambut ramadhan semua!!

5 comments:

farhanna said...

jom borong weekend ni @ mid

Amalina said...

hi durruz..first of all congrats on ur pregnancy!terlepas pandang about this news..tu yg ur link still dlm list b2b instead of m2b..hehehe

anyhow..pasal puasa..skang sy tgh tunggu mase nak deliver je..but i managed to ganti puasa mostly during thrid trimester..alhamdulillah..ianya dipermudahkan. my tips would be: sahur tu mmg wajib..eat anything yg high fiber..roti ke..oat ke..makan fresh fruits as well..dah sudahkan dgn kurma..dan air zamzam kalau ade

pestu drink a lot of plain water (dari waktu berbuka hingga ke sahur)..utk elakkan dehydrated..klu tak cukup air..nanti kaki senang bengkak..pestu mase sahur tu..ckp2 ngan baby yg mamanya nak buat ibadah puasa..insya-Allah baby faham =)

tips utk pegi expo: list down barang yg u carik..survey all the prices online (banyak baby shop tgh sale skang ni)..nanti buleh compares harga..so takde tertipu ke ape..hehehhe..have fun shopping!

LisaLisut said...

hi durruz.i takde benda nk share pasal mknn utk preggers masa puasa.tp betul kata u.ade certain yg tahan gile puasa.mcm mak i masa pregnantkan i full puasa sebulan.hihi.kagum.

kalau doc kata u ok to puasa n u tahan teruskan why not kan :)

terus terigt kat flyfm dlu yg mamat tu kalau dia kaya dia nk tinted glass windows rumah dia dgn Rayban kauuuuuuu ;p hahaha

sweetlavender86 said...

tips for preggy mommy yg nk puasa.jgn skip sahur.kene mkn nasi,klu x lalu mkn roti2.mkn kurma.minum bnyak air.klu i,sahur i akan mkn nasi.pastu minum milo n 3 keping biskut.pastu mkn kurma.and minum air masak bnyak2.mmg kene mkn bnyak sket mase sahur.sbb takut nti xde tenaga.tau2 je la preggy mommy ni jenis cepat lapa.insyallah bleh berpuasa.kene kuat kn diri.hehehe

Durruz Azam said...

farhanna,

u dah pegi ke? i bru nk g arini.

amalina,

TQVM for the experience sharing. Akan amalkan. hehe...

Lisalisut,

tinted rayban? pengsan kene btol2 kaya baru mampu. hehe. pray that im strong ok.

sweetlavendar,

thanks =) nampaknye kne btol2 pulun makan la time sahur ni kan. berdebar plak nak puase besok. hope my little darling can tahan.

nRelate

nRelate