Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Saturday, August 21, 2010

rumah chomelku.

ahha....semalam, tak kerja, managed to settle few things,

first, meet up dengan akak tailor, and finalize everything. story pasal ni, nanti aku cerita in detail ;). so as of now, ill stick to her first, kalau horrible jugak..tumpang lalu, ya ampun...aku pergi cari designer terus... hoho. marah tak usah nak kira, untuk insan-insan yang sudi menemani aku menghadapi kesusahan pasal baju nikah ni, thank u so much!! u know who u are...

then terus shoot nilai, nak berbuka di sana, di mana? nanti sekejap lagi...

since dah sampai sana, tengok rumah kami alang-alang.jarak nilai to bangi dalam 15-20 minutes, oklah. taklah jauh sangat pun kan nanti nak pergi kerja. ;) jalan semua dah buka, we passed thru our house yang chomel itu, tapi tak singgah. sebab malas. hihihi....tunggu dah dapat kunci nanti siaplah!!!. :p

there are few reason why we bought this house, first near to his kampung halaman, iaitu seremban, so easy for us to go back selalu tengok ayah mertua. altho its a bit far from my family shah alam, tapi takpelah...sekarang hgway skve dah bukak... rase macam hari-hari nak balik shah alam...hehe. nak-nak bulan puasa ni kan, rindu masakan mak and wan...ohh sedapppp!

and of course price wise, when we bought the house harga rumah still affordable, mane mampu weyh aku nak beli rumah dekat puchong masing-masing dah cecah 400K - 500K, rumah teres ok! so being relevant, we bought rumah dekat nilai, with the price masih lagi mampu lah, 290K with the size of 24x75, big and spacious for us to build our family, insyaAllah. ini pun aku dah rasa mahal sangat dah..yelah, beli rumah come with commitment berpuluh-puluh tahun kan...

hari tu aku pergi tanya, rumah contoh sudah cecah 500-600k... erk, normal teres sahaja kawan-kawan. but biasala, properties memang grow fast. masa under construction harga lain, siap aje terus melambung naik...siapa kata rumah dekat nilai murah sangat-sangat? hurmm..aku tak setuju. murah pun, buat calculation jugak lah nak membayarnya. untuk aku lah, orang lain aku tak peduli. ever since sime darby took over nilai impian, i can see nilai sekarang dah bertambah maju. dah nak buat tesco ko! hakhak. walaupun masih ada banyak bangunan-bangunan torn kaler pink tu...hisshhhhh. tak suka..

and ada special rebate masa tu for early purchaser..takdelah sampai ratus ribu discountnye.. up to 10K. tapi tak dapat pun banyak tu, sebab beli tak cukup awal. hehehe....but alhamdulillah, kami betul-betul bersyukur, after jerih perih, bergaduh nak settlekan pembelian rumah ni, and now, when i see it, sudah tegak berdiri, i feel so relief. only people who close to me, tahu macam mana aku berusaha mendapatkan rumah ni. hohoho.

so kawan-kawan, take the opportunity kalau developer offer itu ini, you wont be getting it kalau beli rumah atas tangan orang lain, hanya developer sahaja yang tawarkan macam2, so nak jimat, cari developer. ;)

entrance, baru lagi rasanya naik.

and after that, we sempat singgah nilai, hikss sampai pukul 7.00pm masih lagi dekat nilai, beli a few more things for wedding. and did some survey for doorgift, ahaks, doorgift paling terabai setakat ni, sebab aku belum pernah kisah. haha. tak senonoh.

so, after that we headed to Thai Steamboat, dekat Giant nilai. kalau anda masih ingat entry ni, aku makan dekat That Steamboat Ampang, sekarang sudah dekatt... cawangan dorang yang ke-9 ;).
so b2b yang dah penat shopping dekat nilai, boleh singgah berbuka di That Steamboat, anda pasti takkan menyesal. hakhak.

mane nak cari kitchen cabinet murah ye kawan2?

4 comments:

lady syaliz said...

hi durruz, igt lagi kat i tak? yang rumah kat nilai tu, i pon tgh sibuk2 nak buat almari my room, mase family i buat rumah kiteorg buat perabot dekat encik chan, my mom ckp murah boleh dapat half price dari harge luar, my mom buat kitchen cabinet, n almari bilik kat die la, org nie buat kecil kecilan jer, kat belakang rumah die, tapi drawback die, amat lama nak siap, hihi, setaun tempah baru dapat, kalau u interested n nak tanye lagi boleh email i ladysyaliz@yahoo.com

intan a. said...

yes betul ckp dee.
nak beli rumah ni memangla mmg life long commitment.
and property sekarang ni x murah.
kat mana2 pon mahal.

btw kalau developer bagi discount ratus ribu for early bird, alamatnye mmg gulung tikar la developer tu kan. hahaha. but whatever it is, it's good that u already have a property. unlike some people, yang tak ada property, tp nak memperlekehkan lagi property yang org beli. hell-to-the-o, get a life pls?

p/s: copekla buat house warming. makanan harus sedap!

mysarah said...

best kn if dh ad umah sendiri. lepas kwen boleh terus move in ;)

Durruz said...

hi lady syaliz,

hehe. igt, lame xdgr cite. mcm mane wedd preps u?

harga dah cun kalau dpt separuh dr biasa tu, alamak, setahun ke nak tunggu.. adoi berjanggut-janggut la i nnt. hehehe

intan,
sah2 la next year baru ade house warming. ngehngeh...ko dtg tau, basuh pinggan! haha. eyh, dah kantoi blog ko :P

yalah, tak pernah dgr lagi discount ratus ribu, kalau ada bak sini contact developer tu, aku pun nak... kuikuikui.

mysarah,
insyaAllah. harap-harap cmtula.. haritu i pergi minlon, adohaii..meronta-ronta jiwa nak shopping barang rumah, tak sedar tu umah xdpt kunci lagi. hehe

nRelate

nRelate