Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, November 11, 2010

big NO!

i was so unlucky.

i should by right listen to my heart.

sekarang, i need to find designer untuk siapkan baju nikah!!!!.. sangat panas hati

i will never ever recommend this person to anybody.

i sent my kain to her on last june, korang bayang kan..ni dah bulan berapa, masih tak siap??

aku datang hantar kain, discuss everything. like few times, konon-konon masa aku beritau tu macam paham sangat dah, siap boleh ulang balik semuanya... but bila aku datang balik for fitting, aku sangat2 kecewe. adalah sipi-sipi betul. so i get her to fix it. giving her second chance.. walaupun masa tu, memang berhantula hati aku rasa nak amek balik je baju tu. tapi sabar,

she requested selepas raya. lepas raya aku datang. still tak siap and cakap sekarang busy buat baju rumah terbuka... like???? siap aku tanya, so bila ni kak? assistant dia dok dalih2...tak bagitau date. masih dalam kesabaran.. mid oct, aku call dia again, tny pasal baju..

expected! tak siap lagi....promise nov siap!

again. november tak siap!!!! kalau ikut hati aku ni..... heyyyyy..tak taulah nak cakap apa.

at last, aku dah give up dengan dia....so i took back semua kain2 aku kat dia petang tadi.

dahla tak mintak maaf. masih suruh aku bayar full. kain aku pun dah jahanam. siap ada hati lagi nak sakit2 kan hati aku before aku blah...

what i dont like about her:

1. tak serius dalam berniaga. so sorry to say this lah. ko ingat aku ni mintak sponsor baju ke, yang ko nak layan aku macam ni. ratus-ratus kali call, but ur actions still ZERO.
2. dahla tu, never comply dateline yg ko sendiri buat!!!
3. tak pernah nak say sorry.
4. please learn to respect customer!

big NO to her.

so sekarang, i need to start all over again. kain-jumpa designer. belum kira kerugian duit and masa aku berurusan dgn akak tu. such a waste!

20 comments:

Syima Syaz said...

suke ati dia je kan.....!
eeii

nYomeL said...

dear, sabar ekk..
insyaAllah, lepas ni akan jumpe designer yg hebat!

i'll pray for you.. mari kite doakan same2 supaya dipermudahkan olehNya.
Aminnn... :)

K.I.N.A said...

ni mst kes suke bertangguh2..pastu amek byk tempahan pdhl xsempat nk siapkan..

Xora said...

org tu amat biadap!

LisaLisut said...

kurg ajar nye,siapaaaaa tuuu.grrrr

rose said...

hampeh!kalau dpt kt sy memang dah kene maki la..pantang jmpe org mcm ni..tamak!

cik senah said...

aiseymen.. kesiannyaa.. nak kena pelangkong dah rasanya tailor tue nohhh.. eiii.. cik senah baca entry ni pun dah rasa nak menyirap darah dahhh.. :P

p.s : baghu baca.. kalau jadik kat diri cik senah.. hehe.. kasi pecahhh itu kedai arrr.. hehehe :P

~ mizzAmy ~ said...

siannya kat durruz. sabar dear, dugaan last2 munite plak tuh. kalau yg minor2 part tak per pulak, nih baju plak tuh. hopefully u find someone yg boleh tolong u. huhuhuhu....

roeza said...

hye there, ive been ur silent reader all this while.tp teruknye designer tu mnyebabkan nak komen kat sini..
isk...truk btul.

goodluck ye...cepat2 cari ganti..dah tinggal lg brape hari tu..u can do it!

missCHOKODOX said...

durruz, kenape dear? ni kedai yg mane lak..sabar dear..

Renee Meow said...

omigosh terokk nyer..!! i pon geram dgr.. kalau i 2nd time i dah kasi tiaw dorang, amek balik baju n kain trus blah.. sabar k.. mesti ade hikmahnye nie..hopefully u can find a better tailor/designer..

btw, mind to share who's d lazy+rude tailor tu?? atleast all of us b2b leh boycott n xkan hantar kat dia..to be on d safe side.. takut gak nih.. T_T


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ettyzukhair said...

huhu...mcm tau je...rase pnah bace previous post pasal tailor/designer tuh...tah2 same dengan tailor/ designer i dulu...but i xpernah share anything stori mori bout that tailor/designer tuh...i have my own experience dealing with 'her' too..if lah kan the same person....hehe...

p/s....baru je ingat nak hantar kain utk pkai kt wedding my fren end of year ni...huhu...(T_T)

Durruz said...

syima.

sesuka ati. n sesedap rasa. huhu..cdeh...

nyomel,
thanks for ur doa. =)
i dah jumpa the designer td. dont know, i just hope evrythng going to be fine this round. xtau how can i take it lagi, kalau still masalah. huhu

kina,
yahhh..case tamak. huhu.

xora,
yes, agree, biadap. xpela, sendiri tak syng bisnes.

oh mayb dia xheran pun dgn duit i, bisnes die mmg dah subur... huhh

lisa,
rasa nak goncang2 je dia tau! haha

Durruz said...

rose,
huhu.shud bring u with me tht time. hehe!

cik senah,
hehe.. mmg nak kena pelangkong.

amy,
itula. baju nikah ok. baju nikah...kalau setakat kain alas dia namo siap2 tak pe la lagi..

worst, bole terfikir ek nak tanya i baju sanding dah ada ke??? oh plisssss.....

roeza,
tq. doakan ye!

mas,
tailor kat bangi. huhu

reneeeee....
hari tu mmg i nak amik dah. tp i masih put hopes on her...

tinggal ur email here ye dear...i nak emel!!

etty,
betul ke ni??? siapa? tinggal email ye. teringin nak tau ni..hehhe

Renee Meow said...

dear..email me tau.. maernee@gmail.com :) thanks so muchiee.. ;)



meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Nuraisha said...

dee...teruknyer tailor tu...kesian kat dee...tlgla buat bisnes dgn elok...klu buat utk org sakit ati,no point la...sabar byk2 ye dee...

blh share dgn akak skali sape tailor tu...xmo la terkene gk nnt...huhu diz my email nuraisha@gmail.com...thanx!

realriyana said...

tamak nya!..semua nak amik tempahan padahal tak sempat nak buat. kalau mcm ni mesti ramai je yang teraniaya mcm durruz.

lol said...

opps...yeke?
kt mn ye?coz i pun kt bangi juga..huh
takut terhanta kt die

Durruz said...

lol,

drop me ur email ok. =)

Good Generosity said...

Butik dzihni ke? Pls tell me the story.. nadwadaud@yahoo.com
I pun tak nak jadi mangsa T.T

nRelate

nRelate