Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, November 22, 2010

2-3 bulan sebelum

wahh, lately macam dah satu kegemaran aka hobi plak nak buat checklist ni. hehe...bukan ape...nanti after 1 month kahwin, tengok balik..bole teringat perasaan yang ada time ni. syiok ke..tak syiok ke..up ke..down ke...

1. dokumen kebenaran berkahwin.

-MF submitted to pejabat agama Seremban, exactly 3 months before majlis. will have to wait 3 hari berkerja to get surat kebenaran. now only i know, their procedure is much simpler, just get surat akuan bujang and isi borang then submit. tak payah bawak 2 orang saksi macam selangor ok.. :P
- my part will only start after MF handover everything.

2. outfit nikah, sanding, bertandang.

-nikah: first fitting 20 december. tak saba ok. hari-hari menghitung hari :P. baju melayu MF dah sebulan lebih Omar Ali peram, tak tau dah jadi jeruk kot sekarang... *larikkkkkk..*
i thot the deal is 3 weeks, entahlah. but surely end of december takde...siap aku pegi senseng lengan baju kat alamanda tu..
-sanding @ my home : first fitting mayb end of december. tidak mengharap setinggi gunung. serious..harap semuanya ok. kalau tak ok, aku dah tiada duit nak kasi ok. so enuffff..
-his side: sudah lama settle. hehe.. i managed to get kebaya yang i dream of.. read dis. the color to me is cream base and gold beads, tapi RKM cakap its peach and gold. whatever..as long as it is gold :p

3.pelamin
-nikah: its like aku berserah, entah. i dont knw what is the correct term for this. pendeknya, malas nak kisah. buat masa sekarang lah!. tungguu january..kalau masih tak kisah, sila piat telinga i... heeee~
-sanding: same vendor as baju. harus suruh akak tu sketch masa fitting nanti.
-bertandang: belum adaaaa!!! sedih...

4. barang hantaran & gubahan
- 99% done... wahhh, ayat nak kasi gempak aje. tinggal satu aje lagi barang untuk MF. tunggu january. kasi MF servey puas-puas dulu...pastu telan air liur puas2, sebab budget aku ciput aje! haha
-decorator: met her on last weekend. settle! very very reasonable price. wink... but the outcomes, tunggu dan lihat..

5. catering
-nikah: my aunt will be ketua chef. walawehh..its purely pahang foods ok.. i really cant wait for that. ops, both of my parents are from pahang, made me grew up with all pahang dishes yang sangat nyummmisss..me berdarah selangor but berperut pahang.
-sanding: amik semula caterer time along dulu..have no idea what is going on. huhu. already suruh mak to book, but both parents are currently busy.
-bertandang: tidak campur tangan. but i heard its settle...

6. doorgift *sila gelak guling-guling*
- nikah
  • i dont what is the status of tempahan yasin aku... last emailed was, 80% siap, and suruh pilih cover...
  • paper bag in progress
  • tq tag dah design tapi belum print.
- sanding
  • vendor found, bulan 1 baru order in bulk.
  • 1000pcs goody bag bought.
  • belum ikat ribbon to the goody bag, sebab belum ada TQ tag, but this round bukan salah aku.. aku buat utk nikah aje. hehe.
  • favor VIP dah servey semalam. but belum decide.
7.lain-lain
- pre wedding preps in progress.
- kad kahwin dah tak tau apa cerita.
- vendor cake, found!
- rumah kami tak dapat kunci tahun ni. ok benci! *emo sat*



itu sahaja dulu. papai!

6 comments:

Syima Syaz said...

hari tu kan ada pegi kenduri kat pahang n makan catering dia....sgtttt superb sedap! terbaek dari ladang......

anaztasias aira said...

vote for pahang heheheh..bagus u wat checlist ni senang nak rujuk

farahfatihah said...

wahh dah byk yg nak siap dah.....good luck dear!!

~ mizzAmy ~ said...

baru i teringat yg diy for door gift nikah tak siap2 pun lagi. LOL.... nasib lah baca ur checklist. hehehe... dear, semoga segalanya berjalan lancar ok? ;)

nora said...

waaa dh tak lama lagi dah ni

LisaLisut said...

yey.senang je ek Seremban?yahoo! i br duk borak dgn kulig pasal prosedur nkah di malaysia yg mcm menyusahkan pun ade.tp redha jela kan.sekali u kata seremban punye senang je so yahoo! hahaha

babe,dh byk dah tu prepare.cun!

nRelate

nRelate