Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, November 8, 2010

current obsesi

sekarang ni dah tak beli majalah pengantin, hehe. macamlah aku dah kahwin kan? hikhik.

entah kenapa, mood selalu beralih kepada rumah. we are preparing for the house as well, actually planning aje. tindakan baru 1%, sebab rumah tak dapat kunci lagi. semalam balik shah alam, ada surat dari developer,

request another 5% from bank, for roads serving. the second last payment before handover kunci. harap handover kunci berlaku nov/dec ni..

kalau jan,feb.. dah tak bole fikir dengan jelas kot masa tu. banyak sangat benda nk fikir. huhu.

ok...sebenarnya aku nak bgtau...aku dah tak sabarrrr nak ada dapur sendiri..

sebab aku memang suka memasak, opsssss! mampus kena kutuk kalau adik-beradik baca ni. soalan pertama, ape pasal tak nampak pun ko kat dapur??? haha.

ngehngeh. actually i really love cooking, sangat-sangat suka. especially pastry. siap dulu pernah berangan nak ada kedai sendiri, tetapi belum ada rezeki.

tak sama kot, dapur sendiri. maksudnya you own the kitchen, suami nak masuk masak air pun kena mintak izin. wahaha. overrr!

hari tu balik shah alam pun, dah pandai cari-cari buku-buku masakan milik Mak. siap cakap nak pinjammmm....!!!

mesti Mak sujud syukur dengar, hakhak!

oke. tu je.. Mak, i love u!

6 comments:

anaztasias aira said...

hehe biasala dear. saya pun sibuk nak deco umah kahwin x lg hehe :) en.tunang geleng kepala je hik3

Durruz said...

hehe.tula,prepare umah lagi exciting kan sbnrnye!hehe.

bride2wife said...

durruz..same here..
i told my husband "kitchen is my department..." tapi dia kena tolong basuh pinggan..hehe

~ mizzAmy ~ said...

sama lah dear. i pun excited pasal rumah more than nak kawin. siap ckp kat my tunang nak tangguh dulu kawin boleh tak. nak ada rumah sendiri n buat ID for my own house then lepas tuh baru kawin. mmg dia beng je dengar.

owh btw dear, please get ID(iN design) mag rather than impiana or any malay book coz diorg just picking up idea from un professional. selain ID, Home & Design, iN home, homepride, kitchen trends. actually banyak je lagi but those much more better than impiana. ;)

LisaLisut said...

wahaha semua same.ok pe juggling between wedding preps and deco the house.same with me too tee heee :)

Durruz said...

tahirah,

i agree. WAJIB tolong basuh pinggan. i add 1 more additional task...potong bawangg... sbb i xsuke dis part..

wahh..i verangan mcm dah kawen. wakaka.

amy,

kalau id mcm u konpem lg eksaited kan..i yg xtau ape2 sgt pun ni eksaited gile2. hehe.

thanks for the info. i pun perasan, design sample pun xbnyk mana.tp okla utk newbie. hehe

lisa,
btol. terpksela kan. nk tggu 1 1 setle tak gerak la yg 1 lg. hehe..gudluck on urs. nnt share kay =)

nRelate

nRelate