Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, February 22, 2011

Review : Baju Nikah from Faizell Azraff





Out of everything from my wedding, the only thing left with me is my baju nikah, pelamin dah kena bukak,khemah dah turun,baju sanding sewa, makeup tanggal. After lots of trouble created by seorang tailor tu, i dont have to mention it here over and over again. bukannya best pun kan. i finally met someone who can understand and get the clear picture of how i wanted my baju to look like.

i always dreaming of having baju nikah with a single line of tiffany blue. dari dulu lagi. tidak dipengaruhi oleh siapa-siapa.

my dreamt nikah dress criteria:

1. must have straight line tiffany blue bawah dada.
2. made of chiffon. =)
3. flowyyyyyy

Alhamdulillah. he, Faizell Azraff get the picture how i wanted it to be. and did the best for me. i really-really love my baju nikah to the max the moment i tengok baju tu. As a designer, dia memang sangat-sangat tau macam mana nak mencantikkan my baju, and knows what best and suit with my body.

Thanks Faizell, for such a beautiful dress.

Baju was ready by early of January. To us, masa tu memang dah menggelabah, bulan 12 tak tempah apa-apa baju lagi. designer pun tak jumpa lagi. it was a very quick decision by choosing him act. i dont know, i got the feeling memang cantik baju aku nanti kalau dia yang buat. hehe. and he is peramah+flexible+sangat baik too. senang terima idea. and really-really paham yang aku nak that tiffany blue line. and tak pernah perkecilkan idea aku, cakap takde orang buatla.macam tailor dulu tu. huhu..

instead, dia gubah menjadi dress yang sgt cantik. tapi kekal dgn idea asal
.
matching kan kitorang, him in his tiffany blue sampin and me tiffany blue straight ribbon
the flowy part, that i love most.

i was praised by everyone with my so beautiful solemnization dress. alhamdulillah.

him, Faizell Azraff

still looking for a designer,y not try him.

highly recommended!

me and him while fitting, somewhere in december! =)

26 comments:

Khalisa Ridzuan said...

dengan pantasnye i komen! cantik ok baju u...huhu.ni cuak ni nk kene cek kedai kain dh ptg ke belum hahaha..

suke la inai u gelak n pekat! cantik n kemas pulak tu inai tu dlm gmbr.huhu

Rilla said...

As a designer, memang sangat penting untuk faham apa yang client nak. LAgi bagus kalau dia boleh olah idea client dan masukkan elemen dia sendiri. Baju nikah you sangat cantik. Color combo pun menawan.

dyll basri said...

1 word - gojes.. durruz, chantekkk ok...

Ratu said...

lisa, cepat cek. hehe...nnt i review inai i plak ye,sekali dgn vendor and design.

wahaha...byk nk review ni. told ya, ilovemywedding!


rilla, kannnn... faizell besh!haha. puas i meronda cari kain for the blue line. alhamdulillah 100% match!

dyll, tq dear =)

kisah aku said...

yes...lawa kan lisa inai die...:P
baju pun cun...

cik senah said...

Comelnya Durruz.. :) lain dari yg line especially tang tiffany line tuee.. :)

"cikkin" said...

sgt cantik bj u..!!

fitria said...

baju tu sangat2222 cantik.. speechless ok.. :)

nizabeba said...

cantiknye baju!! lg2 part flowy2 tu..ok x price die babe??

choclairissa said...

congrats dear~

. i n n z c h u b b y . said...

chantek sungguh baju ni,dear..

Renee Meow said...

omigosh dear everything is gorgeous.. baju,inai,tudung,makeup,handbouquet.. u found d perfect tailor..!! how did u find him? how to contact him ya? ade fb/blog add? ;)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Cik Belle said...

=) durruz, rasa nak menangis tengok baju u.. cantik sangat! =)

Lieya said...

wowwww cantekknyeee bajuuuuu

~ mizzAmy ~ said...

sangat cantik ok. tak pernah dengar plak nama dia.

farhanna said...

cantik2!

roeza said...

cantik sgt baju nikah kamu!

hana yoriee said...

canteknya baju durruz..pandai designer u! =)

Ratu said...

Thanks korang.hehe.

Amy,haah.die xfemes dikalangan bloggers...tapi quite famous act.

And i made a promise to myself,i will introduce him to all kalau baju i cantiks-alhamdulillah here he is!

lady syaliz said...

wow durruz, im glad that your baju turned out to be cantik, macam yang u nak, i pun suka tgk baju u.

nizabeba said...

durruz, nk tny inai wat ngn sape eh? cantek & kemas..hehe

Malia & Faizal said...

durruz, baju u sgt cantek!! congrats on your wedding! :)

with love:zaren said...

salam..hye durruz..happy wedding..
slm pkenalan. ^_~
durruz...klu bole la...i nak tau ur wedd card price...=)
sbb i tgk ur card cantek...n ingt nak suggest dkt cousin utk buat card dkt vendor yg sama..
if u dont mind...email me..
zaren842@gmail.com
thanks durruz

Nadya Zahid said...

OMG..baju u sangattttttttttt cantekkkkkk!!!

R-YuzSha said...

sorry lambat.. but i like baju you... sangat cantek..

Dyla Zul said...

http://dyla-delaila.blogspot.com/
do follow my blog :) done follow u . nice entry :D

nRelate

nRelate