Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, February 8, 2011

wedding gift

hye hye hye!

soalan paling popular bila orang nak kahwin,

ko nak hadiah apa?

banyak juga org yang bertanya soalan ni pada aku. kadang-kadang kita sebagai bride2be tak tau nak jawab apa. karang aku mintak ngarut-ngarut, orang cakap apa pulak. sudahnya...bagi jelah apa-apa. jawapan paling ringkas.

however. nanti sayang pula kalau barang orang bagi, macam rice cooker..dapat sampai 10. so memang 10 keturunan lah pakai rice cooker hadiah perkahwinan aku, tak gitu?

ayah pesan, barang orang bagi hadiah jangan bagi pada orang lain. tak elok.

there was one day, one of my colleague sent me email, hoping that i can choose any of the gift in the list. kindly please select one. ces..macam tau-tau je aku nak mintak lebih. hehehe..

ada rice cooker, slow cooker, mixer, blender, cutlery.

i feel this is the best way of all. senang. b2b boleh pilih barang mana yang dia rasakan perlu, and pemberi boleh rasa gembira sebab confirm bride guna barang dia bagi, sebab dia yang pilihkan?

but in a way, kalau orang dah bagi. kita amik jela, biarpun rice cooker yang ke-11. hehe.

so agak-agak which one menjadi pilihan kami? ngeeee~

H & J made my day by giving me a surprise wedding gift. Datang office, pagi-pagi ada hadiah atas meja. siapa tak suka kan?

tq my friends..

2 comments:

Nadya Zahid said...

kalau dapat brg2 yg kite suke best kan?hehehehh...bukan la kite mintak...tp if kwn2 rapat rasenye xpekot kalau kite bgtau pe yg kite nak...tp within the budget la kan?kalau dpt 10 rice cooker pon xbest jugak!hehehehhehfantin

LittleSunshine said...

yg best dpt brg yg kita mmg nk gunakan..kalau dpt rice cooker smapi 10,fening gak..tp org dh bg dgn ikhlas =)
liza lau wedding gift selalu bg cadar..depends la..nk bg brg2 dapur takut dh ramai org kasi.lau cadar ni boleh tukar2 & sgt berguna walaupun dpt 10 cadar ..he3 =p

nRelate

nRelate