Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Sunday, July 10, 2011

House renovation

Kurang sebulan lepas dah dapat kunci rumah. Lepas tu bermulalah operasi meng-survey.yang tak seberapa. huhu. sebab keadaan badan aku yang tak mengizinkan. time pregnant cepat penat, and lapar. hehehe. so survey punya survey, dah beli barang penting untuk dapur,

1) hob & hood

kitorang beli jenama Rubine aje, lepas survey harga berpatutan and function yang sesuai. =)
jenama lain available kat pasaran: fotile, electrolux, elba and etc. masing-masing ada kelebihan sendiri, and harga pun mesti lebih :p

2) sinki

jenama biasa aje. tapi rembat yang besar sekaligus, senang nak basuh kuali. heee~

so tengahari tadi, pergi buat site visit sebab dorang dah start buat renovation hari ni.

pandangan luar rumah, pekerja tengah busy buat wiring before plaster ceiling.

jom masuk dalam sikit....

opsieee....

dahh start buat wet kitchen.

yang ni pulak Jamie, interior designer kitorang. curi2 ambik gambar die masa tengah ukur.

kesemua yang ada tadi, 2 orang buat wiring, sorang simen untuk wet kitchen and 2 interior designer yang design umah kitorang.

Lepas settle, pukul 2 gerak ke nilai survey langsir. belum ada idea lagi macam mana. idea basic je ada so far. and tengok corak langsir memang tak berkenan :p susah2....




No comments:

nRelate

nRelate