Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Friday, March 12, 2010

Salikin Sidek

ihsan: google

As requested by cik belle, ini dia saya cerita dengan lebih terperinci tentang Salikin Sidek di Sexy mall, read:sacc mall.

The butik is at floor 2 and dekat bucu-bucu siket.there's one guy inside there, yang sangat ramah and willing to give free consultancy.i rasa lah, sebab die layan je i kan...if not mistaken, nama dia Zakri, one of fashion designer yang jaga branch yang ni..

the price starts from rm500. preferably u dah ade design idaman kalbu, just tunjuk pada die, and on the spot die bole roughly estimate the cost for u. macam baju i kurung modern, with a few details tambah-tambah mengikut citarasa i, he quotes me rmXXX, still below than 1k kan...bcoz, he said baju i nak simple aje, and that rmXXX is the best price he can give.

u can option untuk beli kain all by urself atau mintak dia belikan. for me i trust his choice as a designer, insyAllah takkan silap dalam membeli kain. tapi, i dont know what price to expect kalau dia belikan.mayb can arrange with him ur budget ;)

i got this on my mind, on how my dress will look like. material apa i nak pakai semua i bgtau dia, coz he will quote the price based on design, material. like he said, it is more to jenis kain. kalau susah, memang mahalllll la jawabnye. and so many details pun bole lambung harga jugak. so i get his advice on what to buy, and berapa meter yang cukup. and he is a good guy whom willing to share. buat hati i tertambat nak tempah dekat dia sajork. lalala~ ..dek kerana advice dia, i dah beli kain untuk nikah pun. hahaha. betapa besar kesan dia kat i kan. haha..

beading starts from rm250. lagi banyak and sarat, sendiri mau ingat. hehe.. that rmXXX totally workmanship pada baju sahaja, tak termasuk veil and tudung.

tempahan sebaiknya 3 bulan sebelum majlis, biasanya 2 minggu sebelum the dress is all the way readyyyyy...nak hantar awal pun boleh, because theres no limit date of the alteration. selagi u made the baju from him, the alteration is free.. =)

10 comments:

NahWaL said...

yeayyy!! nak pergi salikin la after this. jhihih

Xora said...

aaarhh!! mencik menciiiik!! ngapa la baru kuar post ni tika saya dah amik vendor utk baju sanding.. harap kamu punye akan cantik dan elok ye.. huuuu.. :k:

Durruz said...

nahwal, yeayyy. hopefully nnt u dah ada final decision kay =). xshaba ni nak tau sape yg u nak amekk..

xora, baju sanding u tempah sendiri ke? i baju nikah je tempah, sanding x cukup fund.hehehe....me also arap urs will turn out great. thanks ya~

Cik Belle said...

durruz...thanks sangat2!! sangat2 membantu. insyaAllah, will visit him soon. hihi. terima kasih sangat! hee

Durruz said...

belle, ur welcome. sharing is caring kan..no prob ;)

moga ketemu designer idaman ati. hehe

miss sitiraihana said...

hye. i br je g salikin butik. nice kan design dia. i decide nk ambik whole bridal attire kat die. what do you think?

Norhayati Rostam said...

Alamak, rasanya Salikin Sidek ke Dzull De Classique better?

Durruz said...

hayati,

definitely salikin sidek lah yanggg...dia designer..

lgpn i ada isu dgn ex staff dzul klasik tu on my baju nikah... definitely xkn ckp die ok...

NurBaizura said...

salam.

masih simpan contact Salikin Sidek x?

Email atau hp ? Semalam di rancangan tv ada satu design dia yang berkenan berkenan.

Thanks in advance

boo said...

Hai

I nak tanya, bole tak u email me how much u get ur dress price, and how ur dress look like, so frm there I bole estimate berapa harga. Email me at nashikin.ab@gmail.com, plsss I mmg tgh cari designer utk baju nikah I thanks sgt2

nRelate

nRelate