Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, March 11, 2010

survey lagik

Tadi dah servis kereta, seronok sangat. i feel more safe driving now, no more bunyi screett..screett..semasa menekan break yang sangat annoying. selepas itu, settlekan hal refund cheque dengan jayanya..

terus ke shah alam untuk survey tailor baju nikah.

tailor pertama, merupakan seorang tukang jahit biasa. dia cakap hanya biasa buat baju-baju biasa je. jadi, i sketch my design in front of her, sambil explain itu ini..yadaa.yadaa.. dia kurang paham. bila aku cerita lebih mendalam. baru dia nampak gambaran, and die namapk cam tak berminat. but i dont know.somehow i felt dia tak berapa berminat. because all the time i was doing my sketch, i dont feel she is there with me. dia sibuklah meng-iron baju client dia yang lain. tailoring cost pulak, oklah. dalam kategori jimat jugaklah.

and then, terus merayau-rayau, and found one boutique ni. suka sangat baju dia, and jahitan nampak kemas gila-gila. tapi tailor dia hanya jahit for that butik. no special request nak sibuk-sibuk. so i curi-curi snap photo of it. HARUS SIMPAN ni..

teruskan merayau, and terjumpa another one. tailor kedua ni adalah seorang designer. so when i explained to him, he kinda paham what i want, provide me with simple consultation. suggest itu ini. what material to use, berapa meter...suke sangat.. yang paling penting, dia fokus dengan bebelan aku yang belum tentu hantar kain dekat dia..even MF pun rasa confident kalau nak ambil khidmat dia ni. me too. tapi biar dululah..kan survey ni.so fokus, survey selagi boleh, and shortlist kan yang sesuaiii...

and secara tak sengaja, tersinggah gulatis, dan terbeli sesuatu... huhu...and im broke now. aihh..

then, pergi rumah potential vendor pelamin, to discuss. coz actually, susah sangat nak tunggu die reply. so saya pergi sendiri, to meet her face to face, tanya segala tok nenek yang saya nak tau. ternyata puas. sebab apa yang bersarang dalam kepala sudah terjawab. but i was a bit dissapointed, no more 3 panel pelamin will be provided for pelamin bawah khemah..

so pencarian vendor akan diteruskan. aja-aja.fighting!

my target is to finish survey segala tok nenek by June. and start booking on August macam itu ;) July buat apaa??? rehat la. bagi break pada diri sendiri. ;). not necessary to follow dis la, if rasa nak bookkk, bookk aje terus kalau dah berkenan kan, sebelum melepaskan...huhu

1 comment:

Cik Belle said...

durruz, awak p terjah butik salikin ke kat shah alam tuh? dekat ngan gulatis kan. hehee. share la sikit pasal die. hee

nRelate

nRelate