Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, March 16, 2010

Anjakan Paradigma

I believe this is part of preparation being a good wife.

dah 2x i watched this tv talk show. it was totally interesting, i'm not sure what are the real baseline of this show, tapi due kali aku tengok, it was all about relationship antara suami and isteri. kenali pasangan kita. sambil tu, diselit-selitkan unsur-unsur humour and nasihat tentang syurga and neraka, ketaatan kepada suami and etc. seriously, i love it.

aku bagai kertas yang terkena glue when it comes to this talk show. lagi-lagi the host is Dr Fadzilah Kamsah. Penyampaian yang mudah, dengan contoh-contoh yang relevan. sangat mudah difahami, dan di relatekan dengan life sendiri.

one of the gist yang paling tertarik-menarik,

1.anggap pasangan kita orang baru setiap hari kita jumpa dia. so we will never full, and enuff of knowing him... =)

2. mohan dari Allah tunjukkan siapa pasangan kita dengan mata hati, bukan mata fizikal. thats normal, bila kita dah terlalu sayangkan seseorang, we tend to ignore semua yang buruk pasal dia, so mintalah petunjuk Allah agar kita dapat perbaiki semuanya, insyaAllah.

so, jom semua tonton:

Anjakan Paradigma
bersama Dato' Dr Fadzillah Kamsah
Astro Oasis
Selasa, 9:30-10:30mlm

bila dengar dia cakap, then teringat apa yang pernah terjadi between both of us... ohhh, camni rupanyeeee lelakiiii! heehee!


2 comments:

farahfatihah said...

hi dear..same like me, i like this talk show too...good knowledge can get right?=)

fikaryna said...

ayat dr.fadzillah kamsah sll menyejukkan hati..sbb dia sll bagi ayat positif walau apa pun yg kita lalui..

nRelate

nRelate