Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, March 3, 2011

Hari Nikah

18th February 2011

i woke up as early as 5.00 am, just to get myself ready for Henna session. I slept for 3 hours only, just to recharge myself after a very hectic day on 17th feb.

ikut hati, aku nak tidur LAPAN jam. tapi nak tidur pun tak boleh kot, banyak sangat benda nak buat, fikir, risau, nervous. and etc.

Pagi tu sarapan nasi lemak Segamat, kawan Angah yang masak. Pelik jugak, berselera semacam. Nak kata takde selera, memang takde kot istilah tu dalam kamus aku. haha..

As promised, Kak Banu was there around 7ish for henna.. she came malam sebelum, but had to cancel it sebab aku dah tak menang kaki tangan nak uruskan macam-macam hal. Pasal henna ni, i will continue in details the next post, insyaAllah. Kak Banu stayed with me until everything selesai.

Intan was on time, she arrived while Kak Banu is still drawing the henna. Biasalah, sambil drew the henna sambil aku bergossip dengan intan. hakhak. By 11 am semua selesai. Intan helped me to reorganize all the doorgift for reception day. Susun-susun semula. Masukkan lolipop dalam goody bag vips. Berpeluh aku and Intan pagi tu.hehe.

We proceed to pickup hantarans at Kelana Jaya after that. Dengan henna dekat kaki yang tak basuh lagi. Punyalah tak cukup masa.:p . Aku drive slow gila, kan Intan? just to be safe and steady. Sampai-sampai, we had to wait for about 20minutes for her husband to arrive and bukak pintu store for us to pick up the hantarans. and to my shock it was all in purple. so we had to wait another minutes..for akak deco hantarans to arrive and fix it.

sempatlah aku and intan landing atas kerusi pengantin kat situ. and tidur kejap. wohohoo. mata dah kuyu, ngantuk terkebil-kebil masing-masing.

and she arrived and admit her mistakes, and fix it on the dot. within no minutes, dah cantik hantaran aku for him. akak tu add on bunga pinks, berseri-seri terus! tapi ni, in details special entry post hantaran nanti! sekarang gambar tade. sobsss...

we arrived to my house around 1.30pm and had our lunch dekat dapur rumah aku aje and Intan went home around 2 to get herself ready for Majlis Nikah petang tu.

tinggallah aku sendirian di bilik pengantin...

to be continued..

;)

p/s: aku sengaja letak sini. supaya ia tidak luput dalam ingatan.

7 comments:

intan a. said...

ok nextttttt post

*paling x sabar*

mizzura said...

ahahaha...next jugak :-) mau yang bergambar please *demand*

LisaLisut said...

nexttttt ;p
mmg wajar u letak supaya jd memori.haha

Rilla said...

Tetiba terasa nervous plak baca entri ni

Nadya Zahid said...

warghhhhhhh..banyak btol u buat n terkejar...nervous gak i bace entry u ni durruz..huhuhuhu

Durruz Azam said...

ngehehe... sabau korang. den pon dah tak saba nak tengok gambar den. op den slow bonar.. hihi..

speaking nogori u'oll..

rilla & nadya, haha.mmg pon terkejar2. akan smbg next entry for huru hara episodes. hihi

~ mizzAmy ~ said...

diari seorang pengantin. ok, cant wait for the next part. ;)

nRelate

nRelate