Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Wednesday, September 28, 2011

Dietary Supplement

i've lost my words.
 
sebelum berakhirnya Syawal,  allow me to wish my dear readers (kalau masih ada),

Selamat Hari Raya Aidilfitri.~

Been busy @office/ hal2 baby / prepare pindah rumah. Blog sendiri tak bukak. Blog orang lain pun dah lama tak ziarah.. =)

alhamdulillah, coming oct we're going to move to 'home sweet home'.

told ya. i've lost my words. serious tak reti nak blogging dah. barangkali side effect menyepikan diri. or kesan telan kalsium & obimin pluz. :p

to be true, aku memang suka escape makan ubat. nak2 obimin pluz yg besar bagak, nak telan pun rasa &*#@^$# *segala jenis mimik muka keluar.

i did not take neurogain. doktor aku pun tak pernah introduce. datang member dok tayang neurogain, menggelabah lah aku, masa tu dah exactly 7months. Google, ramai cakap stop by 7 months. or was it 8 months? entah aku lupa. Terus sms MF, mengamuk kononnya, doktor tak bagi tau pun!

Google more.

Rupanye Obimin pluz kandungan dia dah cover semua, obimin and neurogain.

:p

Buat yang tak rajin makan ubat (saya!) just ambik obimin pluz + kalsium je dah cukup. 

Sekali sekala nak escape ubat, gantikan dengan susu/ pisang/ cheese. Nak kata tak cramp langsung (aku baru je kena semalam). Tapi alhamdulillah. taklah sekerap mana. so far, less than 5. Mudah-mudahan tak kena dah lepas ni.

Thanks to those pills jugak, sepanjang Ramadhan memang ambik hari-hari masa sahur. And alhamdulillah, me and baby berjaya puasa penuh. =)

Tips kekal cergas sepanjang Ramadhan masa mengandung ( dalam keadaan berpuasa)
1. dont skip those pills.
2. kalau malas sahur, atleast makan kurma 3 bijik and minum air panas.
3. makan nasi at least 1 kali sehari. berbuka/ sahur.


walaupun orang sekeliling memekak suruh bukak  je puasa. ( sebab office aku majority non-muslim) insyaAllah kita boleh. Yakin dgn Allah SWT.

jumpa lagi!




































2 comments:

farhanna said...

samela...br start balik blog.. rs mcm x tahu tlis ape...btw kite same.. me pun amik kalsium n obimin je..

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah..

nRelate

nRelate