Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Friday, October 15, 2010

toughest months

these final months, will be the toughest among all.

i still remember, when i first started this blog.. that time, Diah pun belum kahwin lagi. hehe... dan serius, all those days banyak berlalu, tanpa aku betul-betul menitik beratkan soal wedding sendiri. tahun 2009 aku habiskan dengan mengsurvey shj, yelah ko nak book..nak book..igt orang nak layan ke?huhu..

separuh tahun 2010, dihabiskan dengan mem-booking, di mana semua vendor masih dirahsiakan..kecuali satu. kalau korang perasanlah kan... tapi sejak beberapa case dengan seorang vendor, i rather not to reveal any of mine. bila dah reveal siapa, nak cerita ketidakpuasan hati di blog sendiri pun dah rasa macam takde ruang...

it takes me 2 years to prepare for my wedding, tapi wedding biasa-biasa shj. bukan bermakna lama sebab grand :p

tetapi, sejak dua menjak ni, dah lain lah rasa...setiap saat dekat office fikir pasal wedding. rasa macam banyak benda tak sedia lagi. yelah, dengan vendor dah settle book, tapi bukan habis di situ je.. the final months ni lah nak follow up, macam-macam.

dah sampai tahap..tak larat la weyhhhh... tapi memang seronok, tak tipu! plan wedding sendiri, memang seronok. silalah plan wedding korang sdn bhd ye...hehe.

what i expect this coming months:-

1. baju nikah siap cantik, anggun, seperti yang digaris panduan kan..
2. prosuder pernikahan lelaki+perempuan selesai dengan senyuman..
3. baju sanding my site adalah seperti yang di request, penatlah makan hati tengok orang jahit tak macam kita request. huhu..
4. sketch pelamin mini dari vendor A, pelamin sanding dari vendor B
5. help out h2b mencari vendor pelamin dia...
6. kad kahwin - dari design sampai ke proses edaran..
7. bunga pahar, bunga telur, bunga-bungaan..
8. doorgift majlis????? aaaaaaa....stress kejap!
9. doorgift nikah .. yang ni hampir lega.
10. photographer + videographer = takde ape kot nak kacau dorang :p
11. prewedding photoshoot
12. bersiapkan rumah kami???grgrggrgrgr.....
13. hantaran- barang2 hantaran, and penggubah hantaran.
14. belum lagi masuk hias bilik pengantin whatsoever..
15. DUIT untuk kesemua yang di atas....
16. TURUNKAN BERAT BADANNNN....paling mencabar nehhhhh..

pasal item ke-12, tak sabar aku weyhhhh... nanti special entry untuk ini, insyaAllah. sekadar berkongsi.

ade yang aku tertinggal ke? tolong ingatkan. hehe

doakan kami kuat ye kawan-kawan. mwahhhhhhh!

4 comments:

~ mizzAmy ~ said...

banyak-banyak tuh, yg 12 tuh jugak buat saya teruja. hehehe.... syoknyaaa..... =P

Durruz said...

hoho kan..

nnt i story lg no doblas. hiksss...

ElyaElmo said...

bestt nyeee....!!~tak sabar2 nk buat preparationn mcm niiii.....

Durruz said...

elya,

memang pon....bulan2 terakhir ni yg paling i tunggu dr dulu.hehe.besh!

kahwin bila?

nRelate

nRelate