Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, October 12, 2010

Procedure Perkahwinan.Ujian HIV [Bhg 2]

Telah selamat menjalani ujian saringan HIV. tetapi, ada sedikit perkara kelakar berlaku..

Aku and MF buat ujian saringan di Klinik Kesihatan Bangi, the nearest to us. For this clinic, ujian saringan HIV adalah pada hari Selasa & Khamis. Dari pukul 2-4pm. tak payah susah2 datang awal, memang dia tak layan, kaunter borang hanya dibuka lima minit dari pukul 2ptg.

We both tiba di clinic around 1.00pm, setelah puas merayau mencari klinik kesihatan tu. ya ampun...nama aje dok bangi...tapi klinik kesihatan bangi kat mane pun tak tahu... around 1.00pm camtu sampai, kononnya takpelah makan kat cafe diorang dulu sementara nak tunggu kaunter ujian saringan dibuka. sekali, tanya kaunter cafe tak ada. so just agak-agak aje kedai makan kat area mana... after nampak nurse pergi ke arah kiri. maybe area kiri ade kedai makan..

so kami pun pergi lah, sekali sampai aje kat area tu...tak sampai 2 minit dari clinic...lorhhhhh...area kedai makan tu lebih dari kitorang tau kot!!!! sebab aku hantar baju nikah dekat area tu. ada lah 5x dah kot pegi visit *bertekak* dengan akak tu..

punya lah xtau peta bangi macam mana..hehe.

we're back to the clinic 1.40, dan menunggu dekat front seats, punyalah nak merebut no giliran kan... cuba bagi panggung wayang front seats, mau? sorryyy rela tak tengok terus wayang! lebih kurang 1.55pm, akak kaunter 1 tu jerit kaunter ujian saringan HIV dibuka, aku yang kebetulan tengah memandang tepat muka akak tu, terus melompat dari kerusi and meluru, takde masa nak tarik2 MF, laju je aku ke depan. OKlah, dapat giliran kurang dari 5. hehe..MF pulak tengah baca-baca paper, tak perasan aku dah siap2 beratur. hehe...

tepat pukul 2.00pm...seorang brother klinik tu buat announcement..

"semua pesakit HIV boleh beratur di kaunter 1!!!"

heck!!! apekah?ni bukan ujian saringan aje ke...ok..ok..aku salah kaunter ke??, sempatlah tengok kiri kanan and gelak-gelak dgn MF. HAHAHA. ape punya annoucement lah,

kitorang semua buat ujian saringan aje ok. bukan pesakit-pesakit. sabar jelah dengan brother tu...

so here the steps, ni kalau buat di bangi ye. tempat lain tak tau.

1. beratur di kaunter ambil borang. *tips* duduk front seats, kalau nak lagi bagus berdiri betul-betul dekat area kaunter, nak confirm-confirm dapat no 1...silalah berlegar-legar tak kurang dari 2cm dari kaunter sambil bergayut dengan hp untuk cover...
2. lambat 5 minit, nescaya anda beza 20 giliran dengan orang pertama, mahu??
3. isi details dalam buku ledger *feeling macam buat akaun dekat sekolah* and dapatkan no giliran serta borang ujian saringan..
4. isi borang, tak payah tergesa-gesa. sebab lambat macam mana pun, kalau no giliran korang 1..tetap no 1...
5. bawak borang tu semula ke kaunter, and bayar rm1 per head. selepas pembayaran dibuat, korang akan diberitahu bilik mana.
6. ok lepas tu, masukkan borang dalam bakul merah, dan tunggu no giliran anda.
7. sakit tak buat ujian HIV, jawapannya tak sakit...tapi sempatlah berkerut dahi aku tadi.
8. result terus dapat time tu, and dapatkan satu salinan keputusan ujian.
9. boleh balik rumah sambung tido. hehu~

semuanya selesai pukul 2.20, amacam?cepat tak? ehehehe

1 comment:

~ mizzAmy ~ said...

hahahaha.... yg bab announcement tuh mmg kelakar. tak pasal2 kang org chop muka korang pesakit hiv. LOL..... sengal je kan..

nRelate

nRelate