Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Wednesday, May 19, 2010

cincin untuk dia...



a little bit of our progress,

we purposely went to Mines, semata-mata nak tempah cincin for him. Akulah, always in rush on everything. oh, actually no. i prefer to settle everything earlier. so at the end of the day, aku boleh senyum lebar sambil ulit bantal peluk...

i told MF to look for any design he likes. but this guy, still stick to the one yang dia tengok dulu-dulu. memang kelakarkan. taste tak berubah. love at the first sight katanye...so layankan sahaja...last post on his wedding band

for him, just a normal wedding band with solitaire diamond will do, and fine for us. he insisted on solitaire, coz he bought one for me as well. last time when we bought wedding ring for me, ada nyonya cincin tu cakap, solitaire is actually very special. u only give to someone special in ur life&heart..lebih kurang macam solitaire=one=u r the only one. camtu lah lebih kurang.

sekadar hiasan.

so because of that, dia juga nak solitaire!!? i find he is cute guy, and sentiasa memberi perhatian pada benda-benda macam ni, but sometimes tak. hohoho.

we bought Platim from GoldHeart: a mixture of platinum and sterling silver.

i paid 50% of the ring price, and its ready to be collected somewhere in August. Lebih kurang 3 bulan dari sekarang.We opted for new ring yang fresh and purposely made for him...oh ya, the price sudah naik roughly rm200 from the date we both saw it at Mid Valley. No point of waiting, nanti price beza gedebuk 500 boleh nangis dibuatnya...

nanti, August kami datang balik. bring along my ring. untuk ukir something at the back of the ring. tak tau lagi nak tulis apa. mayb both of our name...that SA told me he will do for me..FOR FREE..so aku memang ingat sangatlah bab-bab free ni... jangan ingat aku lupe! for MF, he will do for free, of course...!! since MF bought my wedding ring @ habib. kami rasa bagus sangatlah kalau aku punya pun freeeee~

nanti nak suruh dia polish sekali lah, boleh?? hantar kasi wax!hahahah.
*bawak sekali rantai tangan, kasi polish...wahh,chantek ke???*


hukum cincin bagi lelaki bole klik sini

bukan apa, kalau tanya SA, habis semua dia bantai boleh.. =)

9 comments:

Tem said...

tq for the ring.i really appreciate it.love it so much :)

Durruz said...

=)

i know.i know. senyum sampai telinga.

tapi xkan boleh lupa, ur face when we bought 'something' dekat bangi hari tu.

HAHAHA. over excited ok!

AyureQ said...

xkan menyesal beli solitaire. Mine punya masih liplapliplap sampai skrg.. hehehe..tahniah buat kamu berdua.. xsbr nk pg wedding korg!

hana yoriee said...

durruz..cantik itu cincin..can u share with me the range of price for this platim ring..nak start survey2 ni..so, better tau sikit2..hehe.. =)
email me ye? blissnlunacylovers@gmail.com
tq..

fana said...

hye there...I'm looking for his ring too..tapi cam susah gile nk cari...asal gi je, diorg bg white gold...haih...my Fiance dh ala2 frustrated je...can u suggest mane yg ade jual band for man...and biase bape eh price range utk cincin lelaki ni?

Durruz said...

ayu,

thanx!kamu mmg wajib datang ok. xdtng piat telinga. hahaha..

hana and fana,
platim range die start dari 300 cmtu kot ..up to 1.5k sahaja yg paling mahal pun.. but of course, lagi mahal lagi cantik. cumanya Platim is under control price item. so takde discount, as much as possible beli awal sikit, sebelum harga material naik lagi..

oh ya, hanya Goldheart yang produces Platim. yang lain-lain masih stuck with suasa and white gold...

happy hunting ya!

Fathiyah said...

any barang kemas u shud buy it first.sbb rege mmg akan naik punye lah.so,no worries kalo bli awal.lg bgs tau.

eidA said...

hi..tumpang tanya...goldheart boleh tempah platinum ek..mahal sgt x?? ari tu I pergi platinum n diamond sampai 3k..kat goldheart sampai range camtu x...

Durruz Azam said...

hi eida,

yup. they provide platinum. kalo xsilap, range die start from 2k plus and above. worth survey and buying. hehe...

nRelate

nRelate