Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Saturday, May 15, 2010

potential photographer 1

we went to meet our potential photographer yesterday at TTDI.

the price was not so good, seriously 1500 beyond our budget. to hire or not to hire. i love his style. he is good at capturing moments. not everybody punya skill macam ni...i even highlight that, i dont want his partner to replace him, it must always be him. :P

gile saiko kan. aku memang camni. i can tolerate on almost everything about my wedding. but not wedding photo.. so this part is crucial to me. i will analyze every single photo..ok cantek.cantek. ok buruk.buruk. that is me..kalau bagi pasal mekap, aku memang surrender tak tau. tapi mane yang nampak cantik and natural di mata aku. tu yang aku pilih. bagi pelamin decorator, akak, saya nak bunga kembang semangkuk. akak bole buat x? *let us see the result masa wedding aku nanti*
Baju pun sama.. memang aku kisah yang tak kisah sangat kot. sebab aku tak berapa tau...jarum jenis apa ko nak pakai jahit baju aku...pakai la... asal siap...

tapi photog lain. kamera apa ko guna? *fullframe tak.oh tak.tak pe*. lens ko cukup tak.. ada ye semua..macro,wide, telephoto,prime and etc? *ade..bagus!* ..and consistent tak performance dia as photog.

bila kami sampai, sample album dia xready lagi. so i cannot judge much. sebab monitor color lain sikit dari printing color. he promised to give me a call when the album is ready. sabar jelah..kena datang lagi. but next time we will bring Ayah along. tengok apa kata Ayah..

if we still want to proceed... lets just recalculate everything. re-budget on every single thing...meantime, before akhir june ni, we need to have our own decision. and cari photog yang setanding but murah sikit.... huuuuu~

kalau korg tau sapa lagi yang good in capturing moments and candid (selain nama-nama besar yg dah femes tu)..let me know ok?


ok,bye. nak bersiap g kursus kahwin. hehe =)

6 comments:

Fathiyah said...

hanya jauhari mengenal manikam.
hehe

saya mmg taktau ps camera. tp blh komen la gambar cantik ke tak.hehe.plg penting raw pics. klo cantik maka the rest will be cantik jugak.

NahWaL said...

sayang, how about whitesignature photos? they're not bad. or ab changek at fb. whats ur budget? email me, maybe i can suggest a few.

thezaila said...

try sam rais or petik detik.. ok la.. not bad..

ahmad fairus pun ok jugak =)

just my two cent..

cik senah said...

hermm.. kak senah nak bg 3 nama photographer kat chek.. sekali ngan hp number skali.. (chek tanya arr depa kot2 depa ada blog atau flickr utk chek usha hasil keja depa..na..? )


1) amirul ( mastautin di Jay-Bee ): 012-768 6484 ( dia nie yg mik gambaq masa akak bertunang last year )

2) amin ( mastautin di alor setar ): 012-222 1873 ( hat nie akak nak reserved utk jd wedding photographer akak - hehe.. tatau lg bila nk kawennya.. )

3) fadza : 012-918 3523 ( hat ni akak dapat nombot dari blog somebody.. lupa dah blog sapa..hehe - hat nie pulak akak dok pertimbangkan utk amik gambaq pre-wedding akak )

p/s : if ada FB..add akak : intan nurasyidah ( leh view gambaq2 pertunangan akak hasil kerja amirul.. )

p/s : no. 1 & 2.. antara photographer "indie" arr.. bkn nama besaq e.g Daniel Zain.. Green Apple, Janggut Touch etc... ( coz bajet akak tak besaq mana.. sabit tue amik photographer "indie" aje.. )

Durruz said...

fathiyah,

u r right. gmbr raw sgt penting. lain-lain bole edit. tapi kalau raw dah hancus.papai la jawabnye...

nahwal,

thanks. thanks. thanks. u know what i meant ;)

zaila,
tq. will check on them.hiks

cik senah,
hi kak. thanks for the info. nnt kami try contact dorg. BTW, dont forget to approve me @ fb. nk usha gmbr tunang...lalala~

cik senah said...

sama2 dik.. no hal..."sharing is caring" kann??

:) hehe.. wokey.. nanti akak approvedkan adik kat fb naaa..

nRelate

nRelate