Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, May 10, 2010

cotton bed sheet.

i'm officially broke now.

its still early of may, but i am busy counting for the next payday.

dengarnya, ramai lagi yg broke. hehe... so aku tak kesunyianlah dalam menghitung hari. :P

i went to Jakel Shah Alam last weekend. Its only 10 minutes from my house, tapi hanya sekarang baru nak pergi. tu pun sebab on saturday my parents called ajak pergi usha-usha Jakel, sebab dorang dah ade kat sana. Since i was still at my rumah bujang, 45 minutes tunggu aku sampai, mahu Ayah boring dekat situ..so i decided, tak pelah.lain kali jelah..

its so happen that 'lain kali' aku tu adalah esoknya. haha.

selepas makan-makan, ayah drop me n my little bro dekat Jakel. dia and mak refuse to go. tunggu dalam kereta aje. sebab segan datang Jakel hari hari kot. i told them, takde sapa lah perasan dorang dah datang semalam. tapi still, tak mau. i was not in the mood. so just masuk, and have a look. cramp with people..ramai..sampai terlanggar-langgar..

since we are there already, ajak adik pergi tengok sampin. no-no-no...memang tiada yang aku berkenan. tak ikut kaler theme pulak tu. walaupun lately MF bising, tamo sampin tiffany blue. sebab susah sangat nak jumpa. tapi dengan hikmat kesaktian perawan, aku berjaya pujuk. sabalah dulu ye MF, nanti kite jumpa lah! :P

so bila nak balik, aku ternampak set bed sheet. they asked me the budget. selamba jawab, 500 la kak..actually tiada budget specific pun for this.i dont know, aku memang tak rasa cantik pun yang dia tunjuk tu...yang ni 400..yang ni 350... hurm, geleng-geleng. die ni saje tau, sorok stok yang cantik-cantik agaknya.kuikuikui..

so aku jalan ke katil sebelah...belek-belek, i fall in love with the one yang ada dekat situ. masa tu, suiz pertimbangan off kejap. called mak, and mak cepat-cepat datang. ayat umpan aku. MAK,SALES MAK...50% OFF!!

im looking for something that can fit both size bed frame.queen or king. and akak tu cakap yang ni boleh. tahla. aku pun kurang paham camne, tapi aku sebat jelah. asalkan it suits what i need and cantik kat mata aku..so dengan gembiranya suruh adik bawak. hohoho.

Ayah asked how much is the price... and selamba je jawab aku kena tipu... masa tu gewam!gewam!gewam!he refused to go in and check on the item and sekarang cakap kitorang dah kena tipu. tsk.tsk.

sampai rumah, i quickly showed him the thing, and ask, kena tipu tak?

dia terus headed to his room, and say tak..tak kena tipu...*malas nak layan aku agaknya*

while watching berita @tv3 that nite, i overheard my parents conversation. Ayah tanya, betul ke harganya tu...Mak replied, 100% cotton. an egyptian cotton. fullstop.

OK ayah akhirnya mengalah and agree egyptian cotton is a bit pricey ..sonok. dah takde kisah kena tipu dah!yehoooooooo!

p/s:i love both of my parents, my grandma too. they are all sweet people who love me in their own sweet ways. =)

Ya Allah, kasihanilah ibu bapa, dan wan ku seperti mana mereka mengasihani aku ketika aku kecil.Amin....

image google. tak sempat nak amik gambar dia. lebih kurang macam ni, off white color. =)

sudah meet vendor khemah. next to update! cyaaaa~!!

7 comments:

Fathiyah said...

simple.nice.yg penting selesa.hehe
durruz,jakel kat shah alam tu ok tak.i mean,plhn kain yk tak kalo compare dn jakel KL mana lg best ek?

Durruz said...

yup. cotton is always the best when it comes to comfortable grading kan...nak tedo pun sedap.kuikuikui.

choices banyak sangat. and tak seserabut kl. dtg la fathiyah, sekarang ada sales sampai june. hehe..ariani pun ada sales tau, beli 1 percuma 1... hehe

dah mcm jakels promoter pulak.hiksss. nnt i email u the tailor k. =)

NahWaL said...

eh awak pergi bila?HAHA i pegi semalam jugak. gile sampai ke happy hour, padahal carik kain adik je, habis pusing satu kedai . kalah perantin haha.

tapi tak berani masok bahagian bed sheet sebab tak berani kuar duit lagi kwang2.pokai dah

Durruz said...

nahwal.

hiks. i pukul 6 lbeh dtg. 7 lbeh dah chow. tsk...uiks, kalah penantin ni adik.

tuhla, i dah kena berpose pasni. grgrgrg...BTW, ni lah timenye nk shopping bed sheet. sbb smpi 50% off.. seribu lebeh jadi less than 1k..good material some more. =)

NahWaL said...

hehe good for u! haritu member nawal belikan bed sheet pastu habesh ah mak taknak. HAHA> fenat akak tau.

mesti santek .:D

hana yoriee said...

bestnye dah beli bed sheet..hana kirim ngan en tunang beli kat langkawi, dia ckp kat sana tak cantik plak.huh..sodeyh... =(

Durruz said...

nahwal,
haha. takpe bedsheet member beli tu leh pakai next time. pakai kat umah sendri nanti ke.. hoho

hana,
yeke. xpela, yang penting si dia yang beli. mesti dia dah pilih the best for u kan. =)

nRelate

nRelate