Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Friday, December 31, 2010

Year 2010

its a schedule post readers.

its time to wrap up year 2010 and open new book for 2011. how is it feel?

gementar. and exciting.

yes, thats what i feel at the moment, knowing that im getting married in february 2011 since one year back..hearing the word 2011 can trigger me smile from ear to ear.. knowing how much im expecting you, 2011!..

oh.. sorry, this post was not meant for 2011, but 2010. hahaha!

my wish list for 2010, was none!haha.. i dont practice to have one. i recalled, i got one wish list..in 2009.. or was it 2008? haha... to some people wish lists are their drive to success, but not for me..

my last wishlist, i remember i got few items inside it. funny me.. all were about my dslr, named Mike.. his lenses, tripod, filter.. to name it. alot.. i wanted to hv a complete set of it.. i even bought dry box for Mike to sleep during off day. merata merayau mencari...i dont know. for me the wish list is killing me.. i keep wanting to fulfill it, until i realize its already beyond my capacity. so after that, i dont have one.not anymore. hakhak.

buat apa torture yourself.kan? *as for me lah*

i really hope 2011 is something not about the wishlist whatsoever but me becoming his wife. insyaAllah. untuk kesabaran yang both of us curahkan sepanjang we're together. dari 6tahun lepas sehingga all the wedding preps thingy..2011, i want new sinar!

lets just hope, 2011 is something. and 2010 wasn't nothing!

my 2011 plan:

1. get married.
2. be a good wife.
3. learn new thing about investment. << style="text-decoration: underline;">

this is not my wishlist, if u understand me clearly. haha

Goodbye 2010, welcome you 2011!

Tuesday, December 28, 2010

*TIPS* whitestudio prewedding

i dont have much to share, tapi bolehlah kalau nak dibuat panduan for your own good nanti.

1. Play with props: banyakkan menggunakan props kalau kita ni jenis kaku, and kurang pandai pose. pose tu akan bantu cantikkan gambar. and menampakkan gaya bersahaja. kasut pun boleh jadi props ok? hee hee

2. but then, harus di ingat, not too much!untuk whitestudio prewedding 4 to 5 props should be more than enough, considering the time-frame is less than 2 hours,kan?

3. communicate with the photographer, tell them untuk apa props itu, imaginasi pose bagaimana yang ada dalam fikiran anda. and how you want to act with all the props.

4. not to forget, senyum. or laugh. give ur senyuman paling ikhlas.walaupun time tu fikiran tengah kusut dengan segala jenis masalah. for 2 hours.. lupakan sekejap..and senyum sepuas-puasnya...

5. be bold! use outstanding colors. nama pun whitestudio kan, definitely everything will be white. so pilih lah warna-warna yang menaikkan seri ceria. 100% contra dengan white...my personal photography opinion, dont use color yang tiada contrast dengan background like white for eg. or any pale color. be dare, and try to use different colors.

6. cuba tampilkan karektor anda dalam satu/dua photo. kalau lebih pun ok!

7. last, have fun! enjoy it to the max

8. and what most important, choose the right photographer, how can we know hes the right one or not? base on his portfolio u can do the judgment. rajin-rajinkan diri to go through his portfolio, tengok dia jenis suka tangkap gambar yang bagaimana. whether hes creative, moments, candid, natural or etc. a good photographer is someone who can listen to what you want, and elaborate it to what you imagine. and jangan malu to seek for helps from people yang betul-betul tau pasal photography. these type of people are able to judge the quality of the photo.insyaAllah. and terimalah kritikan/pendapat orang lain seadanya. jangan pulak dah mintak pendapat, then condemn kata orang jealous pulak. susah lah camtu kan? :p


Sunday, December 26, 2010

Miss B

we need to scarify something, to get some other thing (better barangkali)

that was what i did today. i've always wanted bunga yang berjuntai-juntai tu. not for pelamin, but to be used for arch.

but then, due to some problem, i changed my pelamin decorator to Miss B. and i let go arch cantik manis with bunga berjuntai-juntai from Miss A together with her pelamin. but i dont see it as big issue here. lantaklah,

tak semua apa kita nak dapat.

boleh dapat kalau kau jutawan.

kalau aku jutawan pun, belum tentu aku nak berhabis sakan.

ok sudah! tu bicara hati aku aje. jangan dilayan.

im indeed happy for turning back to Miss B, i've always wanted her to do pelamin for me..insyaAllah.

hope and pray for the best.

dulu aku suka sangat serabut kan kepala, dengan benda yang aku nak. itu dan ini. but ever since ayah sakit. i just dont give a damn pun dengan masalah-masalah lain. i take it easy, and resolve it as fast as i can. and alhamdulillah Allah is with me, no matter what.

i really love you ayah. get well soon. amin..

there is no such thing as sebesar-besar ujian sebelum berkahwin (for me), other than melihat your own parents ditimpa kesusahan/kesakitan.

bye all!c u when i blog again.

Quote:Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.

Friday, December 24, 2010

pre wedding:whitestudio

akhirnya, gambar dalam genggaman ku!


photographer: creativelitebox
you can contact Faezah to set for appoinment 019-2832820.
price very very reasonable. rm200 per session.
make up: done by winnie from Jantzen Salon Alamanda
rm60 for day makeup, and additional rm20 for eyelashes.
theme: country look


presenting to YOUUUUUU.

US


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..
.
.
.






highly recommended!!


Wednesday, December 22, 2010

57 days

ok...sudah tak mampu bernafas, tapi masih sempat tukar pelamin decorator..haha.

cukup itu shj dulu... bizi....

Monday, December 20, 2010

lotsss more to go

kertas krim yang telah berjaya menjadi sampul. wehoooo

jangan pernah bersedih atau down. di saat hujung preps, banyak pulak benda nak kena buat yang tak disangka-sangka..

contoh kena lipat sampul kad jemputan sendiri!!!!!

grgrggrgr.....

nasib baik atas pertolongan famili-siblings,mak,and kak ipar. berjaya ok lipat 1000++ kertas jadi bentuk sampul surat.

biasalah, dorang akan bebel cakap, ko ni.. apsal pilih sampul camni. tapi bebel pun tetap tolong! hakhak.. heyhhhh..kalau nak harap aku sorang, tak terbuat kots.

OK. bukan pilihan aku sampul camni. dia bagi sekali dalam pakej...hehu~

nanti aku bawak balik goody bag and ribbon pulak, agak2 dorang nak layan tak? haha.

abes office hour tadi, stay back utk tebuk lubang tq tag. sampai naik pitam2 lah aku dibuatnya. lame sgt berdiri kan. hehe. tapi xpe. demi majlis kahwin sendiri...

so malam ni akan start secara perlahan-lahan mengikat riben and tq tag. goody bag?? girlfriends buat pulak.sorang 1 pack.. mulehhh??

tangan kite sakit la awak... :P

Friday, December 17, 2010

today.

what i did today?

1. collect my wedding cards from vendor. i love it to bits. thank God i hire her in the first place. Nanti cerita lagi...i want to dedicate one special post for her! wahhh

2. Both of us went to kedai perabot today. to look for one console table. i managed to find one with price tag rm199, after further discount i get it for rm180. nasib baik aku tak pandai-pandai beli masa jumpa yang rm400 hari tu. coz i really thot, rm400 is cheap already. tapi over budget. so let just assume i cant afford to have console table for decorating purposes. :p

but then, this one shop is having SALES for their new opening, or was it Y.E.S? entahlah, lantak. asalkan sales, kan? i also book for dressing table sebab jatuh hati sangat2... gile..padahal poket kopak. takpe, aku book the price sahaja. tahun 2011 baru beli, bole?set bilik tidur pun very very reasonable price. dont look for kayu jati lah.. nyatuh ke kan... but u can find solid wood with the reasonable price here. kelentong cakap ko nak kahwin, padahal memang nak kahwin pun! kot dia nak bagi further discount :p

adalah sikit-sikit aku regret sebab dah terbeli terbook katil lama duluuuu. tapi aku diamkan je, kang MF lesing aku... haritu kepochi sangat, nak tak dan2. biasalah kalau tengok harga 100, orang slash jadi 60... mau aku tak terliur...??

selepas tu. ingat saje nak ronda-ronda kedai electric sebelah. nak usha-usha je ok!!

dah sangkut. kitorang booking pulak barang elektrik. nasib booking as low as rm50. bole lah ko nak booking barang 10ribu pon.. tapi idak lah aku naik gila book sampai 10ribu punya barang.. mau MF piat telinga aku tarik keluar kedai...

ok, sila lah aku berhenti singgah-singgah kedai. silap hari bulan, habis simpanan kawen pupus aku dok bayar booking. grgrrggrgr...

itu aje. nak kongsi kegembiraan hari ini. hari yang besh!

Wednesday, December 15, 2010

Monday, December 13, 2010

DIY lagi

last weekend, walaupun busy sikit berjaya siapkan 2 diy.. big claps to own self.

pertama, berjaya menahan telinga menadah segala kritikan dari adik beradik. oh biasalah, diorang lah yang paling honestkan dalam dunia ni..

tapi bila explain. semua pun paham. walaupun adalah kutuk-kutuk jugak. tapi aku akhirnya malas nak layan. suka apelah nak cakap. biasalah adik beradik lelaki, pantang kita nak berseni sikit, kutuk. lepas maghrib dah siap. hehe. kejap aje buat.. bahan-bahannya dawai rm1 tu aje. jimat and murah...

second diy, buat guna photoshop aje. pukul 11 malam start and habis pukul 1 pagi. alhamdulillah settel dah..tunggu sajork output 2nd diy ni, sebab baru je hntr kedai tadi.

sekarang in progress menebuk lubang 1000pcs paper bag and gunting riben.. grgrggr...kalau 1 hari dapat siapkan 100pcs, meaning 10 hari siap semua! come on!!!

Thursday, December 9, 2010

honeymooners' shirts

bukan hornymooners' shirts.. :p
hye all!!

hari ni ada berita buruk sikit. but then, berita buruk ditutupi oleh berita baik. kalau hari-hari melayan berita buruk, mau blog ni korang jumpa sumpah seranah aje.

so let it pass. malas nak layan.

berita bestnya, cuti kahwin dah approveddddd... yehooooooo! sorak ombak untuk bos yang sangat efficient approve cuti! :p submit application satu minit before pergi lunch, balik lunch tengok dalam online system, no more pending approval... approvedddd!

in total cuti selama 23 hari, inclusive sat&sunday lah kan. bos boleh pejam mata aje approve..waa sayng lu lah bos!! hohoho.. actually my company memang bagi 10days leave for marriage. tak kisah nak guna bila dalam setahun tempoh berkahwin, but definitely 1x seumur hidup ;))

im so happy..i can escape from one big project launching on february! *jahat!* but ofcourse, programming part is not something that i can avoid.

back to main tajuk...i suka sangat couple shirt ni. idea very fresh and creative..boleh pakai sepasang dengan hubby time honeymoon. orang yang jeles memang akan cakap kita poyo, sila abaikan.. :p

silalah beli korang!


Wednesday, December 8, 2010

henna

perkara yang tidak pernah aku sibukkan sepanjang preparation,

masih belum terlambat bukan?

inai. i really need to find one, yang boleh datang ke rumah. with not so high cost.. ada ke orang boleh lukis inai dengan harga less rm100?

jangan tampar muka aku! :p

aku serius ni.

dah saat-saat hujung, 1sen pun berharga tau!

spa cendana dekat rumah tu, boleh lukis inai tak?

[updated] inai cendana spa starts from rm60. sok nak call tanya! apelah sangat kalau datang rumah aku, yang boleh tiba dengan berjalan kaki tu kan?

http://www.cendanaspa.com

Tuesday, December 7, 2010

catering

alhamdulillah, both me and mak dah finalize on catering pagi tadi. they came to our house to discuss on everything.

despite ayah is being hospitalize again, kami terpaksa meneruskan plan asal nak jumpa caterer, tak mampu menangguh lagi. we hire the same caterer masa along kahwin dulu. harap-harap semuanya ok, especially kesihatan ayah.

sigh.

banyak betul dugaan orang nak kahwin kan? tapi kenalah redha and sabar dengan semuanya.

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Monday, December 6, 2010

pre wedding kami

macam kenal tak?

we did our pre-wedding yesterday, i was too excited, and upload the only photo i got once i reached home. gileeee!

we're both kaku.keras tak reti acting. nasib the photographer and wife sangat-sangat supportive and selalu bagi idea..its been a while kami planning for the photo shoot,

aku memang nak sangat ada pre-wedding, sebab we're never get engaged. there were no special photo for special moment like that. and i used to take others' photo, but i couldn't find a proper photo of us-sebab takde orang ambil gambar kitorang.memang sepanjang bersama tak pernah ada gambar yang cantik together.sedehkan? =(

proper di sini, bukan gambar tak senonoh ye.hehe. but technically a proper photo in photography :sharp, true colors, with emotions *walaupun acting je pun*,and gambar cantik. too bad, sendiri collection takde such photo. but not so bad, i can find one yang boleh merealisasikan impian sendiri..dapat jugak bergambar together as a couple. hikss

few months back, aku survey what is the best theme for indoor photoshoot.. and finally i came out dengan idea di kepala, country look theme!ohohoho.agak jenuh mencari baju yang sesuai, only last week baru jumpa. tapi naseb jumpa kan. hikhik!

i never fancy outdoor pre-wedding, yang ada macam-macam costume. sebab, lepas kahwin nak outdoor lagi..so cukuplah kot!..no offense, own preference. so i opted for indoor sahaja-whitestudio. the pricing is much moreeeee affordable...

what i like about this photog, subuh-subuh dia dah tanya kitorang prefer gambar macam mana, boleh pegang-pegang ke tak.

i really cant wait for the photo!!! eksaited nehh...i will post in details berserta gambar nanti ye!

p/s: baju nikah bermasalah lagi. huhu, akhirnya air mata aku jatuh jugak setitik dua. never say it is easy and jangan exaggerate sampai nak nangis2 , it never been easy for me...huhu

Sunday, December 5, 2010

teaser pre wedding :p


wahhh..

pre wedding pun nak teaser, paling gedix!

managed to pujuk the photographer to giv us satu gambar, fresh dari kamera. heehee!

love this photo, million thanks to Mr photographer and wife =)

nRelate

nRelate