Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, April 12, 2010

bracelet done!

Last weekend dah selamat membeli sikit barang hantaran. gumbira sangat2..hehe... i bought hand watch for him, and he bought me telekung for hantaran and bracelet for engagement party (party lah sangat??) we can cross this three items with smile, and hati yang berbunga-bunga.

i dont plan to share the photo, but just some thoughts and my humble opinion shj ok..

we bought telekung dekat new Muslimah boutique yang baru bukak near to my apartment. Cantik-cantik okay kat situ.. layanan pun mesra aje..kedai pun wangi *motif?*. pashmina pink die cantik sangat, tapi takde pulak benda alah ni dalam list hantaran... hehehhe

talk about bracelet, we managed to find something lower than the budget. but trully, from the first glance saya sudah jatuh hati. we found this lucky one at Tomei. i went to several habib's outlets. but to be true, none that really catches my eyes. and buat aku meronta-ronta telling him..that is the one!that is the one! *aksi perempuan saiko*. so we decided to wait. but we came across tomey the other day, memang x berhajat nak membeli pun. hehe. just nak usha-usha.. tapi terus tangkap cintan cintun tahap tak boleh tidur malam tengok bracelet nan satu tu.. actually DUA...memang dua... tapi MF ni buat-buat tak paham pulak..heheh... so aku dok compare between the two, satu tu mmg nipis halus aje tapi ade sebaris batu-batu ala ala diamond...the other one, bentuk cam ular. hahhaha*ikut suke akula nak samekan dengan ape kan*

ok, tak kesah lah mana yang aku belikan, sebaris batu atau cam ala-ala ular, tapi pointnyer di sini, if you are looking for more option on designs..i suggest u to go to tomei. they have a lot of designs yang cantik-cantik. habib pulak, aku rasa macam kurang design yang menambat hati. hati aku lah kan. hati orang lain aku tak tau, cant tell. mungkin orang lain cakap habib paling cantik, but then its up to u.. cantik is so subjective.

and to be specific tomey sunway piramid. hehehhe..sebab aku beli dekat sini.. lepas potong sikit emas tu, dapat lah kurang harga lagi...dekat 300 jugak kot... ;)

by the way, aku cuma survey this two jenama je. sebab yang lain-lain tu dengar nama pun dah buat aku gerun, so malas nak fikir macam mana nak menyelinap masuk kedai diorang..hehe.and then nak temu bual salesperson *ala-ala gaya nak membeli* macam poket bakal laki ku setebal kotak tisu kan...huhu..

sementara tunggu dia potong and polish balik bracelet kesayangan kami meronda-ronda lagi..and terjumpa kedai jam ni. ape tah nama. hajat di hati nak tengok Tissot. ecececeh. nak-nak dengar ada 20% off ni.. cepat-cepat paksa MF hamek mana-mana yang berkenan. Aku memang tak bole dengar ade sales, kalau dengar dapat free gift pun aku dah gatal jari jemari nak sambar..best part is, bukan for Tissot je ada sales tu, but whole kedai. hehehe. tapi end up MF tak pilih Tissot pun. but other jenama. biarlah dia, asal dia suka..

and, sempatlah temubual mamat sales tu, katanye Tissot hanya keluar new design sekali je setahun. dalam bulan January hari tu. so happy hunting all~

so, bila dah beli seawal ini, kenalah stop and jangan cuba-cuba nak cuci mata looking for those items above. or else akan menyesal, mula lah fikir alaa..nape dulu tak tunggu sikit. Feeling that i hate most masa sedang buat preparation ni. i hate comparing what i have with others, if i find mine is better, that would definately be okkayyy..what if the other one is wayyyy better?? ingat MF nak beli kan satu lagi keee??

i also dont really like to talk about what i have bought with others, karang mulalah orang cakap..kenapa ko tak survey sini dulu..sini lagi banyak choices.lagi cantik-cantik...kan aku dah pengsan dengan seribu penyesalan....


:tomey
sekian. ~~

3 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

the first choice tu yg the best, mestilah dah beli pastu mcm eh ada lg yg better.. tapi xpe, pas kawin hentam shopping puas2 kan.. haha.. tension betul nak kawin, takleh nak shopping langsung.. shopping kawen jek la..

zielalala... said...

pompuan mmg cmtu kn..mmg xpnh puas..sama la cm i..klau dh beli nk tgk yg lain lak pastu nyesal..hehe..btw tomei is a very good choice dear..yg pntg kt suka xkisah jenamanya..

Durruz said...

huda,
betol! sekarang semua kena spend utk kawen jer, langsung x bole la nak gatal-gatal beli benda lain... =(

dah kahwin leh mintak duit suami. lain!haha

zielalala,
cincin merisik dulu pun i beli dekat tomei, lots of designs..worth buying. jenama xpenting, tapi ati dah sukeee sapu jekkk...

nRelate

nRelate