Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, July 30, 2009

syurga kami

Malam Selasa lepas, dah selamat sign loan agreement rumah dengan lawyer. Aku amek firm Nik Saghir as my lawyer, alhamdulillah. so far semuanya nampak elok aja. dari hari dia dapat instruction letter dari bank, lebih kurang seminggu juga dia proses. takla lama sangat, seperti di war-warkan oleh ofismate aku, kononnya berminggu-minggu. memang buat aku frust jugaklah masa tu..sangat berpotensi kena interest dari developer lah gamaknya.mujur dapat sign before end date, syukur.

lama jugak aku melepak dengan lawyer aku. dari pukul 9 mlm, sudahnya pukul 11 lebih baru habis. masa tu mata aku and Mai dah tahan-tahan gak ngantuk. tapi layankan jelah lawyer ni, suka bercerita dan bertanya. Dia pun banyak share info dengan aku, terutama bab-bab investment hartanah. to be true, aku minat jugak dengan investment macam ni, cuma masanya belum tiba lagi. bak kata MF, yang satu ni pun tak settle-settle lagi.berbual dengan dia gain a lot jugak lah.. yang paling penting, kerja makan gaji memang tak boleh bawa kita ke mana, kena ada side investment or bisnes jugak to survive.

Kalau korang masih muda, elok beli cepat-cepat. Sambar awal-awal. hartanah ni makin lama makin naik harga, tak macam kereta, lama-lama jatuh nilai..so beli mahal-mahal pun tak guna. hehe.

Rumah aku insyaAllah siap by early 2011. hari tu pergi pun dorang masih construct phase 1, walhal aku phase 2...Sekarang ni pun dah berangan-angan kitchen cabinet semue, wardrobe , what not..hehe

so ni ada lah sikit-sikit gambar show house yang boleh di share.

betul-betul depan pintu, simple je kan


ruang tamu

dry kitchen, ske sgt meja tepi dinding tu
wet kitchen, kecik je.cukuplah, bukan rajin sangat memasak.hehe


dining, aku berangan nak letak gambar-gambar yang pernah aku tangkap, ala-ala gallery kat ruang yg dinding

ni pulak bilik tidur tetamu

master bedroom.
wardrobe impian.hekhek. kalau semak, memang malu!

famili area, tp kitorang punya syiling tinggi. tak dapat nak bayangkan macam mana nak pasang kipas nanti.

sorilah gambar tak sharp, guna hp saja.hehe

p.s: Member aku pun tak lama lagi akan dapat kunci rumah dia, tu lagi hip hip horrayy..

10 comments:

yunayuni said...

wah seronoknya beli rumah.saya pun ske gak meja kecik tu.mcm bar camtu.senang nak breakfast pagi2.heheh.

wardrobe tu pun cantik..heheh.berangan nak letak kat bilik jugak nnti..kekeke

- syikin d'syinteru - said...

wawawa~ besh nyerr da ade budget beli umahh~jgn lupe jemput ke umah baru yer nti~ =D

ainulfadz said...

rumah ni kt mana ye?

Durruz said...

yunayuni,

betol-betol.senang nak breakfast, nak dinner ctu pun tape, senang nak kemas.hehehe


syikin,

insyaAllah, dah siap bole je jmput.hehe. jgn xdtg pulak nanti.

ainulfadz,

umah kat dillenia, nilai impian. betol2 tepi tol. jom lah beli, bole berjiran

~ms tepung~ said...

melihat rumah contoh mmg mengujakan ~ deco, wardrobe, so on

tp bila tiba turn sdiri kena kira beribu2 lemon....sbb sume bkn murah...maka ape yg boleh "simpan duit-berangan-direalisasikan slps hasil simpanan cukup...."

AmyMizzunderstood said...

nice house!rasa2 berapa K kah untuk rumah 2 kat Nilai sekarang?saya dan tunang juga sedang mencari rumah..

Durruz said...

ms tepung,

takpe pelan-pelan kayuh.

AmyMizzunderstood,

rumah ats tu dlm 200k lbeh. size die pon besar, 24x75, tak rugi beli. =)

AmyMizzunderstood said...

OMG..200K sajok??kl mmg x dpt la..huhuhu nk ckp ngan encik atim lallalala,..nk umah jugak!!

ainulfadz said...

200K?? agak murah la compare yg dkt area kl ni.tp jauh la syg dgn tempat keje.lgpun hubby suro beli area shah alam je :)

Durruz said...

amy,

not really 200K sbnrnye..lebeh sket. tp dlm range 200 lagi la..skang umah teres smue pun dah 300K ke atas..huhu..nanges la nak beli..

ainulfadz,

aah.area ni baru die nak bangunkan,so rege masih under bajet la.hehe...keje dkt mana?mmg jauh pun kalo dari shah alam ke sini. =(

nRelate

nRelate