Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, September 27, 2010

Jawatan Kosong: Pengapit


Dulu-dulu, dari kecil, i thot that tugas pengapit is purely manjakan pengantin-tukang kipas,lapkan peluh, tolong betulkan baju pengantin..and penyeri majlis, ofcos!

and pernah pasang hajat nak jadi, but never get a chance. hehe.

until one day, i read Miss X blogged about tugas pengapit, and i get the clearer picture of pengapit's task...not as easy as above,huh...

i got a few candidates in the list*cewah*, but have yet to propose. sudi ke dia? hurmm...

tugasnya tak mudah. but i guess, if we do it together, insyaAllah akan OK..of course, pengapit is someone i need to be around me, atleast a day before majlis/sepanjang hari majlis, masa tu aku tak sesuai driving, kaulah drive bole?hehe...takla, just accompany me, bole?

and of course, some one that i can trust, to handling over my buku catatan. sebab kaulah yang kena tolong aku deal dengan vendors, saat aku terlalu kusut..and tolong ingatkan mana yang tertinggal. tolong bantu aku calm down, during the akad ceremony. tolong suruh aku banyakkan bersabar and senyum sepanjang majlis.

and yang paling penting, boleh masuk dengan perangai aku..heehee.

enuff of decription panjang lebar, i got to have 3 pengapit for all three events. Huda will be my pengapit for majlis nikah. ko memang kena duduk sebelah aku babe. just squeeze urself and get some space next to me ok..!!

pose pengapit: reception and bertandang masih lagi kosong. Both are equally important to me. Sorang teman aku sepanjang majlis di rumah sendiri, sorang teman aku dihantar ke rumah suami...oh takoottttt...

belum propose...but i guess, masanya sudah tiba...

will you?
dont worry, tak perlu sesexy ni. hihi

6 comments:

Rilla said...

Rilla pernah jadi pengapit, real pengapit, bukan tukang kipas, for my cousin. Dari hari sebelum nikah, macam-macam buat untuk dia, dari pergi belikan tudung, bawak shopping for camisole, bawak pergi makeup [dia makeup kat MAC KLCC je] and tukarkan kaler pelamin dia [dia tak suka kaler kain kat pelamin tu, so pergi Nagoya, beli kain and I did a new draping]. Dia bridezilla tapi saya angat seronok.

♥♥ eija ♥♥ said...

hehe..
ja tak penah jadi pengapit jadi tak tahu ape nak kena buat hehe...

tuptup terus kawin hehe...

nice blog dah tukar pun hehe

farhanna said...

maybe sy akan cr mmber dekat.. tapi nak ke diorg..huhhuhuh

cik senah said...

durruz : warna biru yg dipakai pengapit seksi iteww cantekkk yg amatttt..!! :)

~ mizzAmy ~ said...

selalunya org perempuan akan excited kot if di propose oleh kawannya utk jadi pengapit. saya pun belum pernah jd pengapit. kesian... T________T

btw, sy sudah follow nanti rajin2 update blog yer.

Durruz said...

rilla,
what a nice exp u got. i didnt get a chance tuk jadi pengapit. but i tabikkk la pengapit yg bole buat mcm2 utk bride and enjoying it! hehe

eija,
yee..same here.harap2 pengapit phm2 sndri la keje dorg kan. hihi

farhana,
tak cuba xtau. cuba dulu dear!

senah,
itulah..cantikkan...kang pengapit over cantik, susah plak. hihi

mizzamy,
hehe.me too, kesian jgk. takpela kite dah nak kawen pun kan. gasak! haha

thanks for following.insyaAllah.

nRelate

nRelate