Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, July 29, 2010

once in a life time

because it will only happen once in a life time, i got to be sure everything is smooth and well prepared.

haritu tengok ticker, it was about 12 months to go.. and now nearly 6 months to..how fast time flies..the feeling i had now, is just to ensure everything will be ok, and follow back all my plan..

hari ni saja-saja nak cerita pasal baju:nikah, sanding and bertandang.

baju nikah i dah hantar pada Kak Ina, and by right tomorrow should be my fitting day. but lucky i called her yesterday, and not so lucky me, baju tak siap lagi. takpe lah, atleast tau awal-awal dari penat2 drive and then kecewa. dia cakap baju dah siap, cuma kain tak siap, sebab chiffon bought last time tak cukup untuk buat flowy kain..so next week, yes! next week pergi fitting. after that, only to decide on beading, veils and etc.
kak ina cadangkan me to have blue beads, tapi kalau biru macam atas ni sy nak lah kak!! hohoho, nak yang nampak mahal aje... :P

i got something in mind my baju sanding. fully chiffon with some beading. hanya after bulan 10 nak tunjuk the design pada kak Wawa. i need to pay extra charge, for new set of baju bersanding. memang macam tu mana-mana pun kan. tapi deep inside, im a bit scared, my kenduri nanti dekat rumah. and insyaAllah pelamin akan di buat bawah khemah, if let say, panas yang amat terik, and im sweat macam kerbau.. what will happen to my baju?? i tamo ada peta-peta dekat baju i. that is so ugly. and dalam gambar pun boleh nampak. that day should be my day, bukan hari yang aku nampak selekeh and yukss to everyone.

macam mana ni?

something sweet like this for my bersanding. i tangkap dari Majalah Jelita, and if not mistaken, its from Arma.

baju bertandang will be some kind of kebaya labuh. ok, aku memang nak merasa semua. h2b already decided on his theme color, finally! big relief. he chose gold color, saya sangat suka! boleh pakai kebaya labuh color gold, ala-ala puteri bangsawan.

for kebaya at his side, i want something like above. cutting ala-ala V shape, tapi cam bulat sikit. tak tau apa nama dia. baju ekin pun ada kan? suka!

its time to lose weight, and fight for ideal shape.Go!

12 comments:

Xora said...

Dah lama saya nak link kan kamu, tapi sistem blogspot ni tak kasi2.. ni baru dapat! puas hati :P Semua idea kat atas tu cantik2! yup, kena get into shape. tak perlu kurus kering, nnt tak cantik lak. asal fit ok :D

ZARA said...

Durruz... i suka baju biru tu! lepas tu, i suka cincin minah yang pakai baju putih beading biru tu...

sangat cantek...

btw... kau dah kurus je aku tgk... turun sekilo dua jadi lah... hehehe

cik senah said...

zara : kalau tak silap.. "minah" yg pakai baju putih & beading biru adalah dato' siti nurhaliza... :) cik senah cam sgt2.. wlaupun tak nampak muka.. coz.. cik senah memang minat abiss baju nikah dato' CT niee.. huhu.. (sampai ke majlis pertunangan cik senah last year pun.. cik senah pilih kaler ala2 cato' CT.. cumaa.. cik senah pakai jubah putih aje.. veil cik senah jer yg cik senah boh beading.. hehe )

Amalina said...

durruz..if awak takut berpeluh mase bersanding tu, make sure pasng kipas kiri kanan n halankan kedua2nya kat awak..hehehhe sure tak berpeluh sgt dah =)

aini said...

cik senah : betol la tu dato' ct..sbb i cam cincin die yg gabak tp chantek tu..haha..

durruz : cecantek semua design baju tu..betol kata amalina..awak pasang industrial fan kiri kanan awak..hehe

PurPLe LaDy AiFA said...

go girl! jgn kurus sgt sbb nnti b4 majlis b2b selalunya mengecik dgn sendirinya.. maybe sbb stress kot..

blue beading tu mmg cantikk n nmpk exclusive! hihi

ya, betol kta amalina, kne pasang kipas kiri kanan and doa spya cuaca tak panas sgt n tak hujan...

hana yoriee said...

durruz, rasanye ada lapik yg serap peluh yg dijual kat watson or guardian..boleh cuba pakai yg tu..lupe plak ape namanye..hehe

farahfatihah said...

hi dear..wah mcm tu ke design nyer cantik lah!! sesuai sgt!! kebaya pun cantik!!!!

Durruz said...

xora,thanks link i. Hehe. Tak,bkn nk kurus kering,but nak kecikkan lower part of body..ssh btol nk kecikkan.huhu.

Durruz said...

zara, yezza dear.mmg ct.hehe. Aipp.aku chubby tang montot la yang...hehee. Turun 10kg pon haku sanggup kalo kat ctu.hehe.

Cik senah, wah peminat siti ke ni?me too i like the combination. Nmpk mahal ;)

Durruz said...

amalina,aini,purple lady,
i dah pesan kat ayah nak mist fan.kat khemah i je.org lain tak payah takpe.waaahaha.jht kan i.

What ever it takes,asalkan i xnmpk sweaty n kusut.hehe

Durruz said...

hana,
ape name die????plissssss. Hehe

farah,
tgh pk kebaya nk mntk baru or pakai yg ade dkt bridal tu aje...hadoiii.bajettttt.

nRelate

nRelate