Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, July 20, 2010

Wedding cake

cake ni kelakar ok.sabar jelah, boleh pulak ada drama sebabak atas ni. haha

its not in my 'a must have list'

but its good to have one though. 2-tier cake should be fine for me, dikelilingi oleh paper lantern deco..ouchhh.indah!

right after work i went to sugarflour at bangi, for the 2-tier cake it will cost me rm400++, fondant cake starts from rm250. so basically, even single tier sudah rm250. i did check on the design, not much they got. but they did mention they can suit your request.

for mini cake, with very simple design it starts from rm15, the more complicated it go..more you have to pay. definately!

cookies complete with batang macam lolipop and packaging is rm5 each.

so, this is my first time doing cake survey, i have no idea what is the market price. but it sounds pricey to me...

for the dummy cake, price is as much as you have to pay for the real cake. no such thing as half price. OK ADALAH BAIK AKU BELI THE REAL CAKE.AT LEAST BOLEH MAKAN.BAGILAH DEKAT SIAPA-SIAPA KAN?

i dont know, sekarang nampak kedai-kedai related to kahwin, i will sure want to stop by. atleast have a look. 5 minit pun jadi.

ok cantik
rasanya ni wedding blogger, but x ingat mana aku amek..but i really like it..

minamalis. fondant kosong, and add in ur own flowers/petals to give more impact.

8 comments:

cik puan fara said...

ok mmg takleh blah 1st cake tu..
erm, akak dl x pk sgt pn psl kek..
serah je kt ayah,mntk die tempah..
tup2 dpt yg sgt sweet di mata ni, alhamdulillah :)

ZARA said...

Durruz, ada try survey on9? i tak kesah cantek ke tak. as long as sedap.

ada satu kedai mahal ni, sedap and cantek. a slice of heaven.

that last slice on9 shop sedap and sedap. not so pricey. but i dont know how much. try google and ask them. tapi a slice of heaven tu mmg conpom buat wedding.

PurPLe LaDy AiFA said...

mhl la durruz kalo 2 tier dah rm400++. miine aritu mcm gambr yg last tu, tapi ade add on ribbon kat atasnye.. and it was 3 tiers and cost me 400. kalo 2 tier should be lebih murah la kan?

try check kakak ni. die pon duk bangi jugak kali x silap.

www.irabakery.blogspot.com

mysarah said...

fondant cake memang sangat pricey. biasanya mahal dekat design coz memang kita pown tau agak complicated nak buat kan. i ni nak kek bantal entah dapat entah tidak :D

kay kamal said...

i thk u better go around w a design u suka..then tanya ALL online cake vendors u are able to reach for a quote.

make sure u include the flavors and if possible tye prv customer dier how they fare.

hope this tip helps!

Xora said...

Kek terakhir tu saya nak sangat pasal kena dgn tema damask saya. tapi rasanya tak kesampaian pasal dalam pakej katerer, kang ntah apa dibaginya. jadi to be on the safe side, redha aje dgn apa rupa kek dia bagi :D

Fathiyah said...

tak sure psl rege cake nih.tp maybe awak blh dpt lg murah kot.dlu,kek kawen kte simple je.amik pakej dgn katering.so redha je lah kek tu cm mn.ms tu tak pk plak psl wed cake.hehe

Durruz said...

kak fara,
durus pun tamo pk sgt psl cake. tp kena pikir jugakla. karang takde cake pulak nk potong..huuu

zara,
thnx for the info. i tak pernah survey cake, ni 1st time. tp i tau satu kedai cake ni, sedap gile. heheh...yaumie kajang xsilap nama die. =)

nRelate

nRelate