Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Saturday, January 26, 2013

Kesah Reyhana dgn Bangla

Reyhana is 14months old now..

Time really flies. Dah setahun dua bulan umur dia. perangai maintain cute & makin kelakar..

Alkisahnya, suatu pagi nan indah dihujung minggu. Time tu aku kat dapur. Isteri harapan tgh basuh pinggan and bancuh cekodok uolls..tiba2 dikejutkan dengan bunyi loceng yg kuat.sbb inproper dress up, and terlebih cun di pagi hari rase malas nk tgk sape yg sebok ding dong loceng rumah kitorang. Reyhana macam biasalah, ratu kepochi. Dengar ding dong berlari depan pintu. Kebetulan time tu pintu terbukak.

Aku pulak intai dari jauh je melalui sliding door, kalau intai dkt sangat org yg ding dong tu nmpk pulak.. rupanya bangla mesin rumput.. MF pulak takde time tu.. so mcm tunggu sekejap kot bangla tu nak beredar dgn sendirinya...

Tak ok. Gigih picit loceng lagi.

Tak fikir panjang, terus ckp dkt Reyhana,

"Cakap dekat bangla tak nak" sambil aku buat tangan lambai2 yg membawa maksud TAK NAK!

Sekali Reyhana cakap bende yg same!!!!!

NO!HAHAHA. THATS TOO MUCH FOR 14MONTHS OLD KID.

Tapi , she started to wave giving a signal TAK NAK to bangla tu. And i was suprised, tapi senyum. Cm proud mummy, bole?haha.

And i heard the bangla was laughing from outside. Cam gelak ingat anak dara aku ajak berkenalan agaknya. Hisss.

Then aku repeat the same thing. "Reyhana, cakap tak nak sayangggg...." and aku wave hands again.

She waved her hands again. Dua tangan ko! "Jangan main2, aku betul2 tanak ni!"

And bangla potong rumput tu blah. Tak taula die paham signal Reyhana or boring cakap dengan budak umur setahun.

Lepas tu aku pun gelak gila-gila. Shes acting TOO CUTE. Chomelnyeee geram! I believe she gets my message yg aku tanak, but she can only wave her hands. Hehehe.


Reyhana, styling the cekak with her own personal way. Dah letak macam biasa, dia ubah buat mcm tu. Ikot sukalah Reyhana oiiiii...


2 comments:

cha said...

haha comelnya macam paham je kan maksud u haha.

salam kenal u :)

M uinvest said...
This comment has been removed by a blog administrator.

nRelate

nRelate