Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, January 29, 2013

Homst

Last friday pergi makan dkt Homst Restaurant.

Homst ni menjual makan Chinese. Biasa kalau teringin chinese food, memang pergi
Restoren Abdullah Chan je. Tapi kali ni craving for something special, yg takde dijual dkt situ.

So balik after work buat muka seposen dpn MF, mintak ehsan kasih simpati utk bwk pegi Homst.. Sejak kahwin, memang malassss gile nak drive. Pergi mana2, MF kena jadi mangsa. Kecuali pergi kerja, kenalah drive sendiri.

Tapi, atleast time lunch dengan kawan-kawan, bile sampai turn aku driving, aku tak penah menolak..

Nak-nak bagi alasan, aku takutlah nk driving!aku berani jalan ulang alik dari rumah ke office je. Sorryyyyyy! Alasan macam ni memang tak boleh pakai ok...!

Ok berbalik pd cerita tadi, sebab unfamiliar with the road, kitorang guna Waze je, dah la minyak kering, terlepas stesen minyak, lepas tu salah jalan. Mujur jumpa u-turn. Fuhhhh selamat, ade stesen minyak jugak! Dari dalam perjalan asyik terbayang benda yg aku mengidam tu. Dah tengok dkt website Homst, memang ade menu tu!


Enviroment restoren yg okla. Meje tak crowded sampai nak berlaga kerusi dengan org meja belakang.  And takdelah dengar orang meja sebelah bergosip pasal kehidupan dorang. Penah ok, aku pasang telinga. Dah tu cakap kuat sangat, topik pun menarik. Hehehe

Kitorang order Lala masak halia, tauhu, pau jagung manis and menu idaman aku, ketam soft shell masak telur masin *lap air liur..

Oiiii sedapnya. Menyesal pulak tulis post ni. Terus terasa nak makan lagi..

Ya Allah sedapnya ketam soft shell.. mana nak beli yg mentah eh? Nak masak sendiri je. Jimat sikit. Nak makan 1 kg, boleh?

Air aku order teh tarik je, malas fikir sebab tengah hujan2 dapat minim air  panas memang layanssss. MF cakap tak sedap, tapi aku rasa sedap semacam. Hehe. Dia guna fresh milk kot, so tak manis sangat tapi pekat.

Ketam soft shell- pau-lala-tauhu. Memang sedap! Ketam soft shell sedap, pau tu kitorang beli untuk Reyhana. Yes, lembut and inti tak terlalu manis. Tauhu fresh gila. *lap air liut lagi.

The only thing yg aku kureng sikit is lala halia tu. Sedap!tapi macam kan biasa korang masak lala ade lala busuk tu kan. Yang hitam tu. Memang spoil gile bila ade dalam hidangan. Overall memang ok.

Ok tu je. Singgah website WWW.HOMST.COM.MY layan perasaan makan jap...


4 comments:

cha said...

hai salam kenal. i dgn husband hantu ketam tau haha mcm kene try je kt sini. harga ok tak u?

Durruz Azam said...

hi cha,

salam kenal. sory i baru bukak blog. harga ok sgt dear. for all these, the price was only rm59 cmtu. hehehe..

i pun rase mcm nak makan lagi la petang ni...

ka said...

Salam.. ni homst dekat area mana eh?

hanako hana said...

Salam.
I baru baca ur blog.sbb nak cari pasal homst..hehhee..kalau x jumpa lagi soft shell crab, u boleh try kat facebook lubuj lobster.diaorg ada jual ketam lembutvty

nRelate

nRelate