Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Friday, October 30, 2009

alkisah

punca asal kemarahan aku aku hari tu.

sehingga tersasul sampai terkeluar f word.mujur tak tercarut-carut aje depan lawyer tu. walaupun hati rasa sebal and kesal, layan jelah lawyer tu membebel cerita masalah dia pulak, masalah kite ni???

jumaat lepas (23/10), lawyer aku call. tanya sapa nak bayar dia untuk loan agreement.i felt so irritated actually that time.we bought the house around May, and as far as i remember S&P and Loan agreement will be paid by developer. because, masa aku beli rumah tu it was under promotion period. developer janji akan bayar for these. but then, die call lagi tanya sape yang akan bayar. I said clearly again, ni developer yang akan bayar. and dengan cara mendesak tanya aku, kalau developer tak mau bayar macam mana, you sanggup bayar tak.i felt so uneasy this time. sebab ini pun aku dah mention die, kalau developer tanak bayar, i'll pay you. takkan lah aku nak biar rumah aku stuck in the middle macam tu kan.sebab tak nak bayar, apa-apa pun tak dapat. and then die bgtau, u punya MOT(memorandum of transfer) and Title tak dapat lagi tau..

ok.ok.aku cube bertenang, sebab aku tak tau ape kejadahnya bende tu. so die explain, kiranya proses tukar nama tak settle lagi.reason dia, lawyer developer tak bagi lagi part diorang and dia tak boleh proses..

she even mentioned, aku nanti kena penalty tau sebab hal ni. penalti ape jadah pulak ni, orang lain yang tak siapkan, aku pulak ke kena penalty. panas aje hati. worst part is, dia cakap..next week due tau dik..ni buat aku betul-betul hangin. dah nak due baru nak bgtau aku ke. nak push pun tak dapat dah.

so i called developer's lawyer. asking. dia cakap die tak dapat proses, sebab developer tak bagi info lengkap. and info nya adalah geran tanah... dia cakap developer tu hilangkan geran tanah original aku. gile!! ni memang aku hangin satu badan lah kan.macam mana geran original boleh hilang pulak.mmg funny okay!~ dont u have any better joke than this.huhh..aku terus call person in charge, aku tanya, betul ke dia hilangkan geran aku. selamba je dia jawab, tak..tak..sekarang company ada masalah dalaman.dia janji akan settlekan hari isnin berikutnya (26/10). ok fine.

hari isnin, aku call lawyer developer.amacam,dah dapat ke geran tanah tu. memang kelakar, dia cakap developer tak jumpa lagi geran aku. that's it.aku memang geram. sebab lawyer ni dah mintak geran tanah aku dari sebelum puasa lagi,just imagine.apa yang person in charge tu buat aku tak tau lah.dah berbulan-bulan, tak jumpa takkan nak tunggu due date ni baru nak sibuk. aku dengan lawyer tu tensen aje. lawyer tu lagi tensen kot, sebab die dok follow up berbulan-bulan akak tu boleh asek bagi alasan itu ini aje.

then aku terus akak tu, pandai dia pusing-pusing. tengah borak-borak dengan aku, boleh pulak panggil " khalid mana, khalid mana khalid." masa tu aku tak sedar lagi apa dia cuba buat. "akak dah bagi details kat khalid,khalid tengah uruskan" katanya.lega sikit hati aku.

then terus call lawyer inform."khalid tengah uruskan dia cakap",kata aku.

selumber aja lawyer tu jawab,"aik,khalid pulak.hari tu azhar.."

i smell something fishy here. and sudah rasa pelik and tak sedap hati.after that, lawyer tu follow up semula. and call me back cakap geran tu memang takda. understood. budak macam aku ni senang-senang aja orang pusing-pusing cakap. then aku i called her back...

laju je tau die jawab, "akak dah pass pada en nazri. die on the wayke pejabat tanah uruskan.ni no phone die.."laju okay die cakap.aku aku tak sempat tanya pepe

terus aku call si nazri ni,bantai teruk-teruk.panas hati lah kan.siap komplen kenapa tak buat awal-awal.hari ni dah last day baru nak buat. nazri yang tak tau menahu ni jawab, "sy pun tak taulah.baru hari ni dia pass kat saya"

"tapi lawyer kan dah mintak dari sebelum puasa."aku dah penuh emosi masa tu.

enuff said.orang tu yang tak buat apa-apa. dah due baru nak hantar staff pegi check dekat pejabat tanah....speechless ok. tak terkata apa-apa.unacceptable!!

terus texted my agent.beritau masalah ni.die jawab, "sy pun baru dapat tau hal ni. esok i follow up, sebab hari ni N9 cuti"

heck.i'm clueless.pejabat tanah mane yang dorg pegi tu kalau N9 cuti?????!

aku tak tau apa status rumah tu sekarang.malas nak pergi tanya. denda ke apa ke.malas nak pikir.wat panas hati aja...


be careful evryone~ *jangan terkena macam kami*

=(

5 comments:

botolbiru said...

which part of seremban you bought?
hurm yurp 26/10 mmg cuti sempena pertabalan.
i guess we can learn something from here
mmg kekadang developer problem gak
but which part of town
i want to know
i want to know
spill the beans please..heheh

cik eja^_^ said...

sabar yea awak...
sekarang nie mcm2 orang ade ...

Durruz said...

botolbiru,

yah.u bttr be careful mse beli umah ko nnt.follow up selalu dngn dorg.

it's nilai impian. mesti ko tau katne kan...



cik eja,

thanks. kena sabar jugela kalau masih mau kan rumah ittewww...huhu

MyRule said...

ni kena mention nama developer dan juga org yang uruskan... baru la org lain x terkena...

Durruz said...

myrule,

hehe.staff die yang busuk tu lah yang salah.busuk tols.

nRelate

nRelate