Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, September 30, 2010

9eptember, onwards ...

1. Upcoming MATTA Fair, pre-hornymoon and hornymoon package. - done
2. Hari Raya~ , baju raya bought. to pick up baju tempah for me, mak, and wan soon. new notes received from Intan and ready dimasukkan dalam sampul. Kuih raya ready to pick up! yeahh~ - done
3. Meet Kak Wawa, hantar design baju sanding. - done
4. Discuss design pelamin sanding. oh,fening..antara kehendak dan keperluan?- done
5. Pelamin mini still pending reply vendor, dah tak tau cam mana nk force dia, should i look for some other vendor?-to pay depo
6. Baju nikah- 2nd fitting, and then proceed with veil and beading, in order/not in order but can be fixed/a total disaster?
7. Survey, and survey and survey doorgift! aiyarkkk..need to decide already.
8. Centrepiece? hurmm... cyrstal clear vase required. shop indentified!
9. Meet hantaran decorator, oh ho.. have decided not do it all by myself?

its 5 MONTHS + 2 WEEKS + 2 DAYS!

sudah panas punggung berehat, sila percepatkan langkah....

3 bulan terakhir..


3 bulan terakhir sebelum 2011 membuka tirainya..

cepatnya masa berlalu... i got nothing much to update, esok nak jumpa Kak Wawa, bincang design baju reception and pelamin sanding...

oh, finally vendor mini pelamin reply my email.. tapi nantilah reply email dia to proceed. i trust her sincerity, thru her way of apologizing and explanation panjang berjela. =) and going to give her second chance,insyaAllah..

and, all the three girls i proposed to be my pengapit, accept it dengan hati terbuka... cepat cakap ye korang!!! haha.

lets work together on it bebeh.

this evening, me+faverat babes were busy flipping thru colors for them to wear during my nikah day...i guess pastel colors work best among all..

happy preparing all~!

Monday, September 27, 2010

Jawatan Kosong: Pengapit


Dulu-dulu, dari kecil, i thot that tugas pengapit is purely manjakan pengantin-tukang kipas,lapkan peluh, tolong betulkan baju pengantin..and penyeri majlis, ofcos!

and pernah pasang hajat nak jadi, but never get a chance. hehe.

until one day, i read Miss X blogged about tugas pengapit, and i get the clearer picture of pengapit's task...not as easy as above,huh...

i got a few candidates in the list*cewah*, but have yet to propose. sudi ke dia? hurmm...

tugasnya tak mudah. but i guess, if we do it together, insyaAllah akan OK..of course, pengapit is someone i need to be around me, atleast a day before majlis/sepanjang hari majlis, masa tu aku tak sesuai driving, kaulah drive bole?hehe...takla, just accompany me, bole?

and of course, some one that i can trust, to handling over my buku catatan. sebab kaulah yang kena tolong aku deal dengan vendors, saat aku terlalu kusut..and tolong ingatkan mana yang tertinggal. tolong bantu aku calm down, during the akad ceremony. tolong suruh aku banyakkan bersabar and senyum sepanjang majlis.

and yang paling penting, boleh masuk dengan perangai aku..heehee.

enuff of decription panjang lebar, i got to have 3 pengapit for all three events. Huda will be my pengapit for majlis nikah. ko memang kena duduk sebelah aku babe. just squeeze urself and get some space next to me ok..!!

pose pengapit: reception and bertandang masih lagi kosong. Both are equally important to me. Sorang teman aku sepanjang majlis di rumah sendiri, sorang teman aku dihantar ke rumah suami...oh takoottttt...

belum propose...but i guess, masanya sudah tiba...

will you?
dont worry, tak perlu sesexy ni. hihi

Friday, September 24, 2010

handbag

hyeee!!

bersiaran dari laptop maisarah..metaceh ye maimai kasi pinjam laptop ko!~

while seating here, mengadap laptop ..biasalah orang dah dekat sebulan laptop out..macam beruk dapat bungalah...and at the other side of the world, rasanya Nawal dah selamat diijab-kabulkan...mesti meriah, and beshh sebab dpt jumpe semua bloggers....congratz to both Nawal & hubby...

esok, my schedule is to pergi facial,pimpin tangan dengan MF for the promo, entry ni.. then pergi home dec exhibition... our very first time pergi exhibition home deco2... dont know what to expect, ade diskaun macam matta fair ke ek? kalau ade pun, ingat aku nak sambar ke..pejam mata jelah..tiada peruntukan...on the next day, pergi Kuantan for coursemate's wedding...Ain & Abrak, congratz on ur wedding!!! korang kawen dulu ek...tak aci ;p

tujuan asal nak berblog, nak cerita pasal handbag...ok, sejak bulan 2 hari tu hunting handbag... sampai sekarang tak jumpa yg berkenan.. ok tipu. ada 1 yang aku berkenan...den konan sngt dahla ni... but of course, igt nk usha-usha yang lain2 dulu...tapi sampai sekarang hati masih melekat dekat yang satu tu....aiyark macam mana...

tolonglah berjumpa dengan yang berkenan, dan harga pun diperkenankan MF...

of course LV,gucci, prada is out my league...

so handbag yg bakal menjadi milikku...tolong jelmakan diri anda. if not, MF pull out handbag dari senarai hantaran, camne??

nangis pun dah tak guna. susahnya nak jumpa yang berkenan...

ok,lupakan macam mana nak settle kan checklist bulan 9eptember... 9eptember tinggal seminggu je kiah oiiiii....hanya the first 2 item yang settle. huhu. tu pun, xde kaitan dengan wedding. HAHA. mengong!

Thursday, September 23, 2010

laptop buat hal yg menyeksakan.huhu.

i miss blogging...huhu...laptop adalah rosak,and cannot be fixed kate org kedai tu..hancur luluh dgr...the only choice left,hantar repair dkt kedai yang aku beli dlu...mannn...mane nak cari masa pergi sana pulak..laptop baru????tak mungkin!!!berhenti berharap...i got a lot of things to share,xdela bnyk mane pun...tapi sementara rajin,tp laptop rosakk!!!mana kepuasan berblog dgn hp,siyesss kureng urmph...screen pun halus..org nak tgk setiap liang gambar...kalau bolelah kan...and ofcourse,tiada refresh..ke aku yg xreti???? hopefully belum terlambat mengucapkan selamat hari raya,maaf zahir batin to all...kalau ada salah silap harap dimaafkan...OK,CHOW DULU...PEACE!!!!

Tuesday, September 7, 2010

Tangkapan Matta Fair

It was all the way fun that day, we woke up early to catch Matta Fair at PWTC,

We reached PWTC around 11.00, and parking sudah hampir full. but we managed to park dalam kawasan PWTC lagi, but so not used to KL parking rate... sampai 8 ringgit kena. Selalu Alamanda rm1.50 aje. huhu..biasalah, orang jarang masuk KL.

ever since we booked our flight ticket for hornymoon, we were expecting and counting for matta fair. pejam celik sudah september.we booked 0 fare ticket during Air Asia promo..we only pay for taxes, tix pergi balik free. tu pun jenuh berebut sampai pukul 6 pagi.lepas tu 1 minggu mengantuk dekat office, tak cukup tidur. overr!.. i dont plan to reveal the place yet, biar kami selamat sampai and balik only then i reveal. tempat biasa-biasa aje, ramai bloggers dah pergi...

by 1.00pm we made decision and decided on what to choose. i almost putus asa, because we did not meet anything near to what we want. bayangkan!! so at last, jumpa jugak dekat Hall 3..and terus serang agent ni, MF dah decided to choose that one. and for me, aku macam..hurm...was-was. kind of. rasa macam takmo, and kitorang terus survey.. and found it..Alhamdulillah..

kenapa aku ragu-ragu dengan first agent. they asked us to pay 50% on the spot, and another 50% right after Raya. erk..like....kenapa tergesa-gesa ni. we are going next year after all. and no budget to pay 100% by this Raya. Gileeeee :p . So we settled with the other one, with deposit paid rm100 only.. which consider relevant and the rest pay nanti.

and MF dear, booked something for our 2D1N pre-hornymoon. Thanks dear!!! i should shop for something hot and spicy by now :p

both

selepas itu we proceed to KLCC, and to Jalan Tar afterwards.

Saturday, September 4, 2010

New home

i dont know, i just feel bored over the same striking pink color,

which is for real, it is not really me.

yang kasar, ganas, mulut lepas. haha. *yang betul-betul kenal aje tau ni, if not i will appear as a perfect angle to evrybody*

but trust me, i plan to berubah. tapi i love who i am now,enuff.

lalalala~

so welcome to my new home, i believe some readers who was with me since early 2009 *punyalah lama berblog, tapi tak kahwin2 lagi...* sudah boring with the same layout.gimme 5!!!

nRelate

nRelate