Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, January 19, 2010

my bro's wedd

im not in a good shape to update blog. batuk dan demam.tapi cuba juga. biar jangan basi.

last sunday was majlis bertandang my bro.alhamdulillah everything went smooth. from a to z. cuaca cerah and panas. no sign of hujan or mendung-mendung at all. food catering pun sedappp...bak kata wan (nenek kesayangan) sedapnya nasik sampai boleh rasa lemak minyak sapi. hehe...memang my famili and tetamu yang datang puji & puas hati dengan catering ni. Along cakap so far wedding dia pernah pergi, ni catering paling sedap kot. i cant deny. memang sangat sedap.and aku pun rasa begitu. my parents sudah plan mahu ambil yg ni saje for mine nnt,sebab memang dah tau sedap. even ayah MF pun tanya sapa caterer ni. which made me segan kejap.hehe.. ;)

we chose blue-white for my bro khemah. reason, biar tampak lelaki. motiff??? pasang khemah semua malam jumaat tu. the 3 days were all the way hectic day... malam jumaat and pagi sabtu bertungkus lumus adik beradik,sedara,and jiran siapkan doorgift and prepare kenduri arwah nenek yang meninggal beberapa bulan lepas. dalam 1 bag we gave kerepek pisang, kerepek ubi, and bahulu. so we packed all these into small packets and sumbat dlm goody bag. some of the bags are packed with sweets. reason, mak suruh bagi pada ibu-ibu bapak-bapak yang bawak anak. but end up, everything jumbled up together. so ada yang dapat gula-gula. ada yang tak. :p sebagai ganti, we gave kids sweets dalam small box atau lolipop. ikut rezeki masing-masing. hehehe. ayah is a bit traditional, so for saudara mara, we gave them bunga pahar with some kerepek inside the goody bag. for rombongan pengantin perempuan, we gave them potpuri

in the middle, goody bag. it looks nice, tapi leceh nak melipatnya.

untuk membasahkan tekak yang kering di hari panas, ais krim disediakan untuk tetamu. tinggal beratur aje. i myself makan 2kali... i heard some ada yang makan 8x. hahaha...tapi memang sedap pun. dibuat dr gelatin halal...and taste like ais krim mc-d .

along dengan lori aiskrim.cousin yg bertungkus lumus edarkan goody bag tengah makan aiskrim sebelum mula kerja.
perasa pilihan, choc plus vanila...yum.yum. lain-lain: choc, vanila.ayah and mak kesayangan hati.

it was a very simple wedding actually. only on oct macam tu both side decided on tarikh wedding which fall on 1.1.10. and kenduri our site on 17.01.10. so it was a bit rushing jugaklah kan. but our family memang sangat gembira, walaupun preparation dia hanya took 2months macam tu tapi semuanya lancar and each of us berpuas hati. syukur alhamdulillah dengan setiap pertolongan dari Allah and kerjasama dari semua pihak. ramai yang datang, sampai mak risau lauk tak cukup, tapi nasib baik...just nice aje semuanya.hehe

famili besar. tapi ramai lagi yang tak masuk dalam gambar.huhu

my only photo of the day. nasiblah jadi camera girl kan. ;)

insyaAllah, MF's famili will come early of this febuary untuk menetapkan tarikh kami pula. hehe. kami ada satu tarikh je dalam fikiran. haha. harap-harap okay semuanya. ;)

3 comments:

.:ANN512:. said...

hye dear..
lama tak dengar crite u..hehe..sihat?

oh btw share la wif me dear sape caterer tu?cam best je dengar..hehe.. & aiskrim tuh juga..cam terliur i di buatnya..hikhik

thanks.take care durruz :)

fikaryna said...

windu..huhu..

Durruz said...

hye ann dear,

i semakin sehat skang..berat dah tambah. tensi tolssss...

nnt i emel u ye psl caterer and ais krim tu. hehe..kene amek info dr abg i dulu. hehe...



fikaryna,

windu i ke? hakhakhak..maluuuu . hehe =)

nRelate

nRelate