Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, April 14, 2014

cara rancang kehamilan

Lately selalu google pasal baby planning. In sha Allah, kalau ada rezeki lagi kan. why not, reyhana baby pun dah 2 tahun lebih and most of the time dia lonely sebab takde kawan sebaya.kesian kan?

bila pergi rumah cousin dia je menangis tamo balik.....

huwaaaaa... mak dia pose serba salah. sometime reyhana baby tanya, mana adik? grrrrrrrr... x reti mama nak jawab. in sha Allah ada rezeki nanti ada ye reyhana, sementare ni tumpang dulu adik cousin2 bole?

ok, since reyhana dulu born tanpa sempat kami merancang, alhamdulillah rezeki. so aku before ni x banyak baca erti kata lain xtau sangat. so untuk anak kedua ni adalah sikit2 cari-cari info,

yang paling bestnya aku jumpa kalkulor ni. mungkin ada banyak dah yang lain, tapi utk aku yang ni paling senang paham, and dia kirakan 3 bulan sekaligus. best kan. easyyyy keje!

Ok yang ni contoh aku print screen, bukan cycle aku ok? pfffft.

just masukkan 3 benda penting ni je,
1. Hari Pertama Haid Terakhir
2. Interval period
3. Masa haid

Then jadual mcm bawah ni siap, senang untuk kita-kita yang suka cara mudah. cumanya WAJIB TAU la 3 point dkt atas tu.

nanti akan keluarlah bila conception baby girl/ boy.

okay, apa yang buat aku rasa macam betul je. macam betul je. sebab saje tengok time reyhana dulu macam betul.

macam malu pun ada post cmni, tapi takpelah. harap dpt memberi manfaat.

boleh pergi dkt sini ye utk kira korang punya:

http://ibuhamil.com/kalkulator-masa-subur.php





6 comments:

Ira said...

salam perkenalan..
terima kasih kongsi link tu.. :)

Rose Azadir said...

Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Ummu Nurkhayla said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. tips pemakanan sihat untuk yang merancang hamil.

dhoni trianto said...

wow informasi yang sngt bermanfaat, jika ingin mengettahui dan menghitung silahkan ke sini kalkulator masa subur wanita

nRelate

nRelate