Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, March 29, 2011

Review: Hand bouquet

Ketiga-tiga hand bouquet aku adalah hasil kerja tangan KerjaKahwin

Hand bouquet time nikah was red roses, Kak Wani bawak masa pasang pelamin nikah, and ingatkan supaya letak dalam bekas air and dalam bilik ber-aircond. untuk tahan lebih lama. it was all red. tiada kes lebam sana sini.no unbalance color. Kak Wani sangat-sangat menjaga kualiti bunga. ;)



i request for pink roses untuk hari sanding di Shah Alam, which she brought to me on Saturday morning masa aku tengah bersiap-siap make up. and i love it to the max.. and bertambah sweet dengan purple baby's breath in between the roses. and again kualiti bunga sangat diambil berat oleh Kak Wani. Sangat suka.


And purple roses with white baby's breath was for majlis bertandang di Seremban. Only on Thursday (masa tu dah selamat kahwin. hoorayy..hoorayy..) baru teringat aku takde bunga lagi untuk majlis Seremban. hehe. At first aku memang teringin sangat nak buat sendiri. atleast once kan. but then, i decided to have a clean event. malas aku nak kocoh sana sini. nak cari bunga lagi. malas :p

so i end up mencuba nasib dengan Kak Wani. and dia agree...wee....Aku memang dah lama nak bunga yang di kelilingi baby's breath. at least 1. and Kak Wani cakap okay. And husband had to pick up on Friday night, sampai sesat-sesat. Sian my husband. Last-last time Kerjakahwin tolong hantar to hubby. It was purple and perfectly match my Gold Kebaya.


Price range starts from rm80 for local flowers..Bunga import is a bit pricey for me, i rather spend my money for something else. but its always subject to individual. =) asalkan tuan punya badan selesa. and gembira, why not kan? =)

Kerjakahwin memang tip top, dari pelamin sampailah hand bouquet. =)

Official Photographer: Madebyepik and Yol (ThePhotographer)

Monday, March 21, 2011

Sudah sebulan berkahwin,

pengantin basi?

nahhh.. aku masih belum habes update wedding sendiri.

akan jemu kah anda?

hee~

will be back with new post, wait for me!

Wednesday, March 16, 2011

Review Pelamin Nikah


Hye korangggss!

Sekarang dah jarang update blog, been busy adapting to new life, hehe. So here im, back with new update!

=)

I started to miss my solemnization dais the next day after we're married. not only that, i miss everything, being a bride esp!

Kak Wani arrived around 9.00pm on 17th February, and ready to setup for pelamin nikah. I request for Tiffany Blue and White dais, just to match back to my dress of the day. Rumah aku full dengan orang, and everyone was busy doing their part while Kak Wani and husband mengdeco pelamin.

I met Kak Wani early 2010, i guess it was february 2010. Which only one year after i become MF's wife. I was in love with dais below, and wanted for something similar, except for the colors - dari February 2010 dah tau theme nikah apa. and i never change it. hehe. sebab sangat minat tiffany blue and white.

and i know my tiffanyBlue-white is not impossible the moment i saw below dais.

just like what i wanted. =)

i've never discussed in details with Kak Wani about my solemnization dais, i totally put my trust on her for that. She told me, dia akan buatkan sedikit kelainan for my wedding. Again, aku terima aje.. i trust that she can deliver a very good output in the end. so aku tak banyak bunyi. aku rasalah. haha...

kak wani preparing for my dais.

and ini pelamin ku!

kinda combination of previous two dais kan.

totally sweet. sangat sesuai dengan majlis pernikahan. and sejuk mata memandang bak kata kak wani. me agree. cewah, puji pelamin sendiri. hehe.

rindu saat ini.

im so in love with my dais. so, kak wani is highly recommended!

Thank you kerjakahwin for this!! TWO thumbs up!


Official Photographer: Madebyepik






Friday, March 11, 2011

Hari Nikah II

sambung dari story ni , sila baca kalau belum :p

i was alone in the room to do this and that, how much i wish there is someone beside me that time. but my close cousin couldnt make it on my big day. bestie as well not in Malaysia. i got to build my own strenght to go thru this...

Around 2.00pm i quickly find gam tembak. one of my hantaran kaki patah. huhu. and try to fix it secepat mungkin. right after that, terus masukkan barang hantaran dalam dulang yang dah digubah. it was so damn kelam kabut, and kak emma was punctual and be in front of my bilik pengantin at 2.30pm, while me myself belum ready. tak mandi pun lagi. inai kat kaki pun tak basuh lagi. sobs.stress sangat-sangat masa tu. i dont have enough hand to do everything, atleast untuk diri sendiri.

i settled few more things, and only had my quick shower after 3.00pm. i couldnt find baju kemeja at home.. durhhhh...rasa geram dengan diri sendiri for that, sebab lupa nak bawak dari rumah sewa, and terpaksa pinjam blouse mak.

kak emma start to doll me up only around 3.15pm, and the event is tentatively start at 4.30pm. she did very quick but miracle job.while make up, ramai orang masuk keluar bilik pengantin to ask this and that, how about this and that. during that time i got no such time to feel nervous, but only stress. and i really wanted to cry. tapi kang kak emma marah pulak, dahla macam susah nak make up mata aku, dah nak nangis-nangis pulak..

i only feel better, after berselawat ke atas nabi. im so clueless that time, and cant do anything anymore except for berselawat.. and i only smile when mom coming up and open the door tanya,

"dah cantik dah anak mak?"

only that time i was a bit relief and smile. sayang mak!

people start to coming, and i was only ready at 445pm and his rombongan came that time. seriously, aku masa tu dah lost on whats happening dekat bawah. semuanya ok ke tak. is everything ready for the event. macam mana keadaan kat bawah. like seriously, i got my family that i can count onto. everything was as prepared seperti mana yang aku nak.hehe.. thanks to everyone of them, my own family and my big family!

the event started with majlis pertunangan first, only then majlis pernikahan kami.

alhamdulillah, we're safely married.


to be cont...

p/s: if and only if i got photo right now. huhu. stay wif me people, theres a lot more coming!!

Tuesday, March 8, 2011

Happy 25th birthday hubbyyyy. Love youuuu
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, March 5, 2011

cuba2

Hihihi..saje nk test gune android...
Published with Blogger-droid v1.6.7

Thursday, March 3, 2011

Hari Nikah

18th February 2011

i woke up as early as 5.00 am, just to get myself ready for Henna session. I slept for 3 hours only, just to recharge myself after a very hectic day on 17th feb.

ikut hati, aku nak tidur LAPAN jam. tapi nak tidur pun tak boleh kot, banyak sangat benda nak buat, fikir, risau, nervous. and etc.

Pagi tu sarapan nasi lemak Segamat, kawan Angah yang masak. Pelik jugak, berselera semacam. Nak kata takde selera, memang takde kot istilah tu dalam kamus aku. haha..

As promised, Kak Banu was there around 7ish for henna.. she came malam sebelum, but had to cancel it sebab aku dah tak menang kaki tangan nak uruskan macam-macam hal. Pasal henna ni, i will continue in details the next post, insyaAllah. Kak Banu stayed with me until everything selesai.

Intan was on time, she arrived while Kak Banu is still drawing the henna. Biasalah, sambil drew the henna sambil aku bergossip dengan intan. hakhak. By 11 am semua selesai. Intan helped me to reorganize all the doorgift for reception day. Susun-susun semula. Masukkan lolipop dalam goody bag vips. Berpeluh aku and Intan pagi tu.hehe.

We proceed to pickup hantarans at Kelana Jaya after that. Dengan henna dekat kaki yang tak basuh lagi. Punyalah tak cukup masa.:p . Aku drive slow gila, kan Intan? just to be safe and steady. Sampai-sampai, we had to wait for about 20minutes for her husband to arrive and bukak pintu store for us to pick up the hantarans. and to my shock it was all in purple. so we had to wait another minutes..for akak deco hantarans to arrive and fix it.

sempatlah aku and intan landing atas kerusi pengantin kat situ. and tidur kejap. wohohoo. mata dah kuyu, ngantuk terkebil-kebil masing-masing.

and she arrived and admit her mistakes, and fix it on the dot. within no minutes, dah cantik hantaran aku for him. akak tu add on bunga pinks, berseri-seri terus! tapi ni, in details special entry post hantaran nanti! sekarang gambar tade. sobsss...

we arrived to my house around 1.30pm and had our lunch dekat dapur rumah aku aje and Intan went home around 2 to get herself ready for Majlis Nikah petang tu.

tinggallah aku sendirian di bilik pengantin...

to be continued..

;)

p/s: aku sengaja letak sini. supaya ia tidak luput dalam ingatan.

Wednesday, March 2, 2011

Kehidupan selepas berkahwin

I got tonnes of updates,

but with no images, everything sounds impossible. so, tunggulah bila ada gambar dari OP, confirm aku update. hehe...

we're still adapting ourself to marriage life. tak mudah. tapi tak juga susah. bertolak ansur dan bertimbang rasa tu yang paling penting.

hari ni, first time main masak-masak berdua. haha. nasib jadi u'oll. ni memang berkat kesabaran Mak & Wan mengajar aku memasaklah ni. *padahal masak simple aje, cuba suruh aku masak kari...haaa terkulat-kulat kat dapur*

menu simple hari ni- ikan sambal+sup sayur+tauhu goreng+ his fave tembikai


nRelate

nRelate