Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, December 28, 2009

a little bit..

sedikit photo di majlis resepsi huda.


review?later-later lah kay. aku adalah tak berdaya hari ini. banyak sangat-sangat call production issue. be aggresive..awwwwuummmmm..bukan yawnnnn...sampai naik berdesing la telinga jawab phone hari ni.

there were few things i like about her wedding. but lain kalilah. tilam bantal memanggil-manggil...

anyway, congratz AyuReq. =)

Monday, December 21, 2009

story wedding lagi....

dari hari tu lagi aku nak upload pasal ni, tapi macam-macam yang berlaku.. maka barulah sekarang ada peluang nak bercerita..

29 nov, aku dan MF ke bangsar.menghadiri kenduri rakanku, Emma. Kenal tahun lepas cmtu, sebab dia vendor kepada project yang aku handle. Lepas dia pindah Maybank, terus tak pernah jumpa dah. Kalau tak dia selalu je datang menempel dekat office ku. sibokk dengan nasi goreng kampung. suke sangat okay. hahaha. topic yang biasa kitorang bualkan,mestilah pasal kerja kan. kata pekerja berhemah (berhemah la sangat :p). dan aku bagai hantu menghantui Emma asyik tanya soalan aje, sebab masa tu aku baru lagi kerja, banyak sangat tak paham..bila Emma resign dari company vendor tu, aku memang sedihlah.sebab rasa makin jauh dari dia... (perlu ke nak rase camni?motifff????)

so dari seminggu sebelum Emma kahwin, aku dah kepoh-kepoh kat office and facebook. punya tak sabar nak jumpa dia.hehe.Aku memang mudah rapat dengan orang provided orang tu dengan aku selesa dengan each other lah kan. Ada jugak yang aku dah berkawan lama, but still macam ada jurang. kurang chemistry kot. bukan takda langsung, sebab dah berkawan bertahun takde chemistry tu memang tipu namanya..

so berbalik kepada kenduri Emma,

ini kad undangan,

i love the idea of having pocket map. sangat sempoi ;)
tak payah bawak kad, bawak map nye sajork. kalau malas lagi, bole lipat map masuk dalam purse aje..hehehee..tapi janganla malas sangat, sian map tu jadi mangsa.huuu~

huda-emma-aku
masa ni huda tengah berdebar tunggu turn dia. aku pulak, dok belakang emma supaya nak nampak kurus.jadi makin gemok adalah. damn sungguh!

wedding Emma theme pakaian adalah ala-ala jawa. cantikkan?nyaris tak gugur bunga rose dia aku langgar.

emma & suami

huda dan tunang suami.

cuba tengok belakang dorang, ade belon. aku terlupa nak ambil gambar. tapi aku sangat suka..ada belon sepanjang laluan masuk kereta ke tempat parking. kaler: silver & pink.

aku dan MF, sama chubby, sama padan..kan MF?

aku memang suka menyorok di belakang-belakang. supaya nampak lagi kecil. tapi macam tak berjaya je... mayb baju ni kot yang buat aku gemuk...alaasannnnn!!!!!






Saturday, December 19, 2009

when 2 become 1, and there are 4 more to go

i'm still not in the mood. tapi biarlah, membiarkan blog ini usang dan kusam adalah tidak adil untuk diri sendiri. terima kasih rakan-rakan yg memberi semangat n memberi ucapan takziah, di kalangan bloggers mahupun di dunia sebenar. Mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat.Amin..

so,back to the topic..

semalam adalah kendurinya si anak dara bernama Huda. Finally, a big relief for her. after bersusah payah for 1 year macam tu, she is finally married to the one and only, Fadzli Khairi. Sejarah pencintaan?? haa, yang tu kena tanya dia sendiri ok.hohoho. Tapi yang pasti RHB lah paling berjasa,menemukan dua mempelai ni..

sebagai kawan yang sangat suka semak dalam hidup huda, and tak henti-henti sebok hal preparation dia, aku muncul kat rumah dia di malam terakhir dia bergelar Cik. Balik kerja terus straight ke rumah dia. Kononnya nak menolong, hehe..tapi datang makan lagi ada. hoho. Ini adalah sedikit hasil tangan aku yang tak seberapa and berbau sate (sebab dia jamu aku sate, jadi bau sate lah kan...kalau ciken chop...sedap sikit bau nyerr :p . oh demand pulakkk)

bunga tu di buat sendiri oleh mama Huda, aku tolong tang coklat tu aje.Haha.memang tak seberapa and tak layak dibanggakan...wooot.

Hari esoknya,

Huda,sebelum nikah.

Mekap yang natural and soft aje. Sesuai dengan suasana nikah. Tapi huda herself memang sudah sedia cantik orangnya. Layan lah sikit gambar akak kita ni before nikah. Muka control nervous. :p

off white in beaded chiffon.
Tok kadi dah panggil.

Anyway, tok kadi dia sangat-sangat kelakar. Aku asyik gelak aje kat belakang. Suasana lebih harmoni and kurangla sikit nervous pengantin..(ke tambah nervous?haha). Siap usik suami Huda lagi.bagusnya tok kadi ni... ade datang nikahkan orang shah alam x? heehee~

dengan sekali lafaz... waahh tahniah huda.ko sudah sah bersuami!!
maka dengan itu, satu sudah bersuami hanya tinggal empat lagi to go... (oh,banyak tu.haha.)

huda and suami, happy couple.


the four more to go dengan sang pengantin. dah macam dinosour dah masing-masing dok depan tu... fazlin adalah muka lapar okay.. :p

okay, will blog more about her reception. daa~









Thursday, December 10, 2009

pause

i dont feel excitement of own wedding anymore. will stop writing for awhile. until the mood is back.entah bila.

alfatihah buat my future mother in law. Semoga rohnya aman di sana..Amin.

MF,semoga awk kuat and tabah.love u.

Wednesday, December 2, 2009

for her,

ini kami

Semalam we did some small celebration for Ayu.

It was planned a week before. Lucky, i was on leave on tuesday, so quickly bought balloon,cake and etc for the celebration that night.

Me and Mai met this girl @ Alamanda for Karoke. We even paw her to pay for karoke session. she was totally annoyed that time.tapi kami biarkan saja. jahatkan?hehe.in the midst of session, Mai cepat-cepat cabut pergi order pizza.Ayu mengadu lapar, but we ignored her. Cakap kueh lebih meeting Mai banyak kat bilik, makan kat bilik jelah nanti. Hehe. Satu lagi perkara jahat kitorang buat, we even pakat with Dalila, cousin Ayu untuk tipu dia.hehehe... so right after karoke, aku and mai quickly go to pick up pizza. masa tu tinggalkan ayu and dalila kat belakang.janji jumpa kat bilik aje!

jahat gila...jalan laju-laju.tamo die tau plan kitorang.kecian jugak kat Ayu time tu, memang jahat la kitorng.hahaha

on the way, i keep smses dengan dalila. hahaha. suruh dia ajak Ayu pergi watson bagai-bagai.so that diorang sampai lambat kat bilik...and mai pulak terpaksa la drive laju-laju.hahaha

aku and mai sampai dulu (of course!), and dapat msg dari ayu, tak jadi datang!!! haaaaa? cepat-cepat mai call and pujuk dia. haha.tau kau cuak!masa nak kenakan orang laju jek....seb baik dia datang jugak,mayb frust sebab kitorang pakat blah je lepas karok tadi la ni..hahahah.

so, supriseeeeee!

Nasib baik ada Dalila, tolong kasi kad ni bila dorang sampai dekat hotel.
muka Ayu yang terkejut.haha..supriseeeee!
naik stage untuk pakai crown.hehe..

two bestie
Queen of the day!

nyumiessss~aku and mai sebelum kejahatan bermula.hahalove~
cian mai tiup, aku tolong tengok jeee...fail bab2 tiup belon niiii.hehehe.

Jenny, and Dalila were so shy, tadak gambar mereka.

Selamat berkahwin Ayu.hehe~

nRelate

nRelate