Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Monday, April 14, 2014

cara rancang kehamilan

Lately selalu google pasal baby planning. In sha Allah, kalau ada rezeki lagi kan. why not, reyhana baby pun dah 2 tahun lebih and most of the time dia lonely sebab takde kawan sebaya.kesian kan?

bila pergi rumah cousin dia je menangis tamo balik.....

huwaaaaa... mak dia pose serba salah. sometime reyhana baby tanya, mana adik? grrrrrrrr... x reti mama nak jawab. in sha Allah ada rezeki nanti ada ye reyhana, sementare ni tumpang dulu adik cousin2 bole?

ok, since reyhana dulu born tanpa sempat kami merancang, alhamdulillah rezeki. so aku before ni x banyak baca erti kata lain xtau sangat. so untuk anak kedua ni adalah sikit2 cari-cari info,

yang paling bestnya aku jumpa kalkulor ni. mungkin ada banyak dah yang lain, tapi utk aku yang ni paling senang paham, and dia kirakan 3 bulan sekaligus. best kan. easyyyy keje!

Ok yang ni contoh aku print screen, bukan cycle aku ok? pfffft.

just masukkan 3 benda penting ni je,
1. Hari Pertama Haid Terakhir
2. Interval period
3. Masa haid

Then jadual mcm bawah ni siap, senang untuk kita-kita yang suka cara mudah. cumanya WAJIB TAU la 3 point dkt atas tu.

nanti akan keluarlah bila conception baby girl/ boy.

okay, apa yang buat aku rasa macam betul je. macam betul je. sebab saje tengok time reyhana dulu macam betul.

macam malu pun ada post cmni, tapi takpelah. harap dpt memberi manfaat.

boleh pergi dkt sini ye utk kira korang punya:

http://ibuhamil.com/kalkulator-masa-subur.php





nRelate

nRelate