Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, January 29, 2013

Homst

Last friday pergi makan dkt Homst Restaurant.

Homst ni menjual makan Chinese. Biasa kalau teringin chinese food, memang pergi
Restoren Abdullah Chan je. Tapi kali ni craving for something special, yg takde dijual dkt situ.

So balik after work buat muka seposen dpn MF, mintak ehsan kasih simpati utk bwk pegi Homst.. Sejak kahwin, memang malassss gile nak drive. Pergi mana2, MF kena jadi mangsa. Kecuali pergi kerja, kenalah drive sendiri.

Tapi, atleast time lunch dengan kawan-kawan, bile sampai turn aku driving, aku tak penah menolak..

Nak-nak bagi alasan, aku takutlah nk driving!aku berani jalan ulang alik dari rumah ke office je. Sorryyyyyy! Alasan macam ni memang tak boleh pakai ok...!

Ok berbalik pd cerita tadi, sebab unfamiliar with the road, kitorang guna Waze je, dah la minyak kering, terlepas stesen minyak, lepas tu salah jalan. Mujur jumpa u-turn. Fuhhhh selamat, ade stesen minyak jugak! Dari dalam perjalan asyik terbayang benda yg aku mengidam tu. Dah tengok dkt website Homst, memang ade menu tu!


Enviroment restoren yg okla. Meje tak crowded sampai nak berlaga kerusi dengan org meja belakang.  And takdelah dengar orang meja sebelah bergosip pasal kehidupan dorang. Penah ok, aku pasang telinga. Dah tu cakap kuat sangat, topik pun menarik. Hehehe

Kitorang order Lala masak halia, tauhu, pau jagung manis and menu idaman aku, ketam soft shell masak telur masin *lap air liur..

Oiiii sedapnya. Menyesal pulak tulis post ni. Terus terasa nak makan lagi..

Ya Allah sedapnya ketam soft shell.. mana nak beli yg mentah eh? Nak masak sendiri je. Jimat sikit. Nak makan 1 kg, boleh?

Air aku order teh tarik je, malas fikir sebab tengah hujan2 dapat minim air  panas memang layanssss. MF cakap tak sedap, tapi aku rasa sedap semacam. Hehe. Dia guna fresh milk kot, so tak manis sangat tapi pekat.

Ketam soft shell- pau-lala-tauhu. Memang sedap! Ketam soft shell sedap, pau tu kitorang beli untuk Reyhana. Yes, lembut and inti tak terlalu manis. Tauhu fresh gila. *lap air liut lagi.

The only thing yg aku kureng sikit is lala halia tu. Sedap!tapi macam kan biasa korang masak lala ade lala busuk tu kan. Yang hitam tu. Memang spoil gile bila ade dalam hidangan. Overall memang ok.

Ok tu je. Singgah website WWW.HOMST.COM.MY layan perasaan makan jap...


Saturday, January 26, 2013

Kesah Reyhana dgn Bangla

Reyhana is 14months old now..

Time really flies. Dah setahun dua bulan umur dia. perangai maintain cute & makin kelakar..

Alkisahnya, suatu pagi nan indah dihujung minggu. Time tu aku kat dapur. Isteri harapan tgh basuh pinggan and bancuh cekodok uolls..tiba2 dikejutkan dengan bunyi loceng yg kuat.sbb inproper dress up, and terlebih cun di pagi hari rase malas nk tgk sape yg sebok ding dong loceng rumah kitorang. Reyhana macam biasalah, ratu kepochi. Dengar ding dong berlari depan pintu. Kebetulan time tu pintu terbukak.

Aku pulak intai dari jauh je melalui sliding door, kalau intai dkt sangat org yg ding dong tu nmpk pulak.. rupanya bangla mesin rumput.. MF pulak takde time tu.. so mcm tunggu sekejap kot bangla tu nak beredar dgn sendirinya...

Tak ok. Gigih picit loceng lagi.

Tak fikir panjang, terus ckp dkt Reyhana,

"Cakap dekat bangla tak nak" sambil aku buat tangan lambai2 yg membawa maksud TAK NAK!

Sekali Reyhana cakap bende yg same!!!!!

NO!HAHAHA. THATS TOO MUCH FOR 14MONTHS OLD KID.

Tapi , she started to wave giving a signal TAK NAK to bangla tu. And i was suprised, tapi senyum. Cm proud mummy, bole?haha.

And i heard the bangla was laughing from outside. Cam gelak ingat anak dara aku ajak berkenalan agaknya. Hisss.

Then aku repeat the same thing. "Reyhana, cakap tak nak sayangggg...." and aku wave hands again.

She waved her hands again. Dua tangan ko! "Jangan main2, aku betul2 tanak ni!"

And bangla potong rumput tu blah. Tak taula die paham signal Reyhana or boring cakap dengan budak umur setahun.

Lepas tu aku pun gelak gila-gila. Shes acting TOO CUTE. Chomelnyeee geram! I believe she gets my message yg aku tanak, but she can only wave her hands. Hehehe.


Reyhana, styling the cekak with her own personal way. Dah letak macam biasa, dia ubah buat mcm tu. Ikot sukalah Reyhana oiiiii...


Wednesday, January 16, 2013

Say hi , byebye to Cik Li

Cik Li ni name manja penyewa tak diundang rumah aku.

Tubuh dia coklat2 hitam and banyak kaki. Memang tak cute lah pendek cerita.

Mula2 rumah kami is totally cik li free..bangge ghitukan.. pembersih la katekan... but there was one point tiba2 cik li sekeluarga pindah menyewa rumah kitorang.

Like super gross. Takdelah every where pun dorang ade... tp memang dorg xsegan lah nak lalu depan kite.

Macam,"ko apehal?sewa dah bank in kan?"

Siap naik tangge same2. Apekah??

MF bought la ubat2 penghapus cik li dkt shopping mall...

Tapi same, hidup sihat je.. siap beranak pinak. Dr super size sampai la baby... smue ade. Especially dkt tandas. Mayb iklim sesuai utk buat famili gathering smue..huuu

Memang rimasssss sangat2.

Then we figure out yg cik li ni berasal dari area rumput yg baru MF tanam. Sebab pernah nmpk cik li sekeluarga berkeliaran situ... siap poopoo dkt dinding rumah kitorang. Memamg gross. Nak muntah aku tengok perangai cik li sekeluarge...

Lastly terjumpe solution sebenar.. shieldtox outdoor! spray dkt luar rumah,saliran air dkt tandas and tingkap. Esoknye tengok cik li sekeluarge dah babai... ever few days after masih ade yg mati walapon kitorang dah x spray... now xjumpe lagi cik li.

Bye bye cik li. Tak sedey plisss

Tak silap, 1x spray bole tahan for 6months.

Korg try la...




Wednesday, January 2, 2013

Erti 2012

Its 2013 today ladies!

I still remember, i started my 'life' in 2012 a bit later.

I was off to maternity leaves for 3months,and come back to work  somewhere in February.

I emailed my boss to approve my first implementation of 2012,

Hey boss..pls approve my job spec 2011-7890..

Kool kan dengan bos hey hey je!hahaha...tipu!

He replied me back, still living in 2011?

Hahahah.

Probably nothing big happened to me in year 2012.  2011 was much more happening, been
married to a gorgeous man, MF and safely delivered a beautiful princess.

Ohsem sungguh year 2011.

2012 wasnt that bad indeed. Been promoted at work. Oklah dari programmer jadi system analyst. Syukur..

2012 banyak mengajar erti kehidupan and tanggungjawab. and banyak sangat dugaan yg mematang dan mendewasakan ibu muda mcm aku. (Baru umur 26 ok uolls)

2012 adalah tahun untuk belajar dan mempelajari.

And syukur, towards the end of 2012 i found inner peace in me. Syukur, i hope it isnt too late to change. And to my love MF thank you for being my backbone, you are super supportive and a wonderful gift from Allah to me..


Brand new me, in plain wide shawl tailored by Qeesha.com
Abaikan wajah Reyhana. Mmg suka buat muke pelik dpn kamere. 



nRelate

nRelate