Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Sunday, October 16, 2011

Cooking and me throughout pregnancy

Mungkinkah aku mengandungkan bakal iron chef?  pftttt. macamlah masak sedap sangat kan.

i'm now at week 33. semakin cepat penat, berwajah pucat tapi tetap maintain glow, bak kata nabila. hehehe. tapi semangat memasak memang tak pernah kurang. ada je resepi baru ( baru utk akula) yang nak aku cuba. kalau berjaya buat rasa puas and happy sangat.

latest. my baby craved for salmon. opss... bukan sahaja nak makan salmon grill, TAPI dia craving nak masak sendiri salmon grill. kerna kasih dan sayangkan baby, both us, me n MF berusaha tunaikan hasrat dia.

Made this, salmon dengan sos putih with mashed potatoes and salad. 
super sedap. and easy too. 

rupa jangan tengok. :p

baby start terlonjak-lonjak bila aku start cooking. and terus bersorak gembira lepas dapat makan.

Made this during bulan ramadhan. Masa tu second trimester, it was indeed most comfortable trimester among all. siap boleh buat 4 jenis kuih raya (with help, MF). Then balik rumah Mak, tolong dia buat kuih and kek lagi.



bawal stim. ya Allah sedapnya. bukan niat nak puji masakan sendiri. if guys try pun mesti sedap.  aku suka gila makanan berkonsepkan stim and sup. nak makanan kedai kadang-kadang mahal. so buat jelah sendiri. mudahhhh & dijamin bersih.



and soto ayam. proudly berjaya buat bergedil daging. senyum. siap masak hidang untuk Mak & Ayah datang beraya lagi.

and theres a lot more. tapi yang lain-lain tu masakan harian normal sahaja.

kann dah cakap tadi, mengandungkan iron chef. suka gila memasak!

Another 3 weeks to go before my little baby full term. Doakan kami kuat and mudah urusan.insyaAllah.


Jumpa lagiiiiiii!







nRelate

nRelate