Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, April 21, 2011

Wedding dress =)


the details, esok! tungguuuu!


p/s: sebenarnye dah penat edit photo. haha. besok ye!

Tuesday, April 19, 2011

Pelamin Moroccan dari Miss B

Sudah lama nak update pasal pelamin sanding. but i got not much time for that.

Sebahagian besar dari majlis reception, i like this most. It was exactly like what i imagined, eventho i dont really have much time to discuss with that person.

Pernah suatu ketika dahulu, aku update pasal Sahara Tent, and it'd appear to my mine of having one pelamin sanding berkonsepkan moroccan. due to limited budget the dream just vanished bersama angin.

And i was okay and berangan for pelamin bunga-bunga pink.and bunga berjuntaian. and i hired Miss A, after the second meet up dekat kedai dia. But i dont really have much confident (to be true) . Selepas berbulan-bulan, suddenly idea pelamin moroccan kembali bersinar, and after a few arrangement Miss A agreed to maintain the price and deliver my pelamin moroccan.

Towards the end of the date, tinggal less than 60days. She texted me saying kerusi sahaja RM4ribu. Who on earth going to spend that much of money hanya untuk kerusi, and asked whether i still wish to proceed.

Gila. Tu jela jawapan yang aku fikir masa tu.

Terus texted Miss B. Memang selama ni nak amik Miss B. Dari awal cerita aku nak kahwin lagi, tapi sebab masa dulu dia tak provide pelamin luar rumah,so tenggelam jelah hasrat aku nak bekerjasama dengan dia.

Ternyata memang ada rezeki kami nak bekerjasama, Miss B finally setuju dengan pelamin moroccan, and the price indeed berpatutan! =)

dah tak perlu aku bagitau siapa Miss B kan, lepas korang tengok photo dibawah. hehe

pelamin moroccan bawah khemah. tak macam bawah khemah, kan?
the whole pelamin was covered with kain, menjadikan konsep moroccan sangat-sangat terserlah.

zoom dekat sikit kerusi pelamin. cantikkan?

sudut sebelah kanan. hiasan cushion together with shisha.

sudut belah kiri, teko arab hak milik arwah atuk. kalau tau Kak Wani nak piring-piring semua, sumpah aku pegi mintak dekat aunty2 aku kasi pinjam. But afterall, dah cun sangat-sangat dah ni.

hiasan kiri dan kanan khemah. some of the cushions come from me. buat khas untuk wedding ni. masih ada lagi aku simpan. two of them dah jadi bantal busuk bawak tido. wakakaka...

i love it so muchhhhhh!

a part from that, aku hanya tengok pelamin ni masa aku sampai time berarak. because they finished the works nearly 11.00Am, i guess. but Alhamdulillah, seperti yang aku imagine. and sangat-sangat cantik!

Thanks Kerjakahwin. =)


Tuesday, April 12, 2011

Wedding guestbook (corner)


kalau nak dibandingkan perihal pelamin, baju dan makeup memanglah perkara ni tak sepenting mana.

tapi sebagai bride2be (was last time one), i always wanted to have something different for my wedding. memang aku orangnya begitu. suka kan kelainan. atleast satu dua kelainan. i dont really like repetitive idea. that is me. no offense.

the plan execution only happened on the final week. sebab masa tu baru aku ada masa. :p

masih ingat post diy aku yang ini?

aku gunakan dawai RM1.00 sahaja untuk hasilkan photo holder. sangat mudah, jimat dan cepat!

after dah siap, aku simpan elok-elok dalam plastik and letak dalam almari. tanak dia berkarat. anything can happen u'oll. prevention is best than cure.

guestbook hanya settle on Wednesday, dua hari sebelum kitorang selamat dinikahkan. =)

its an imagewrap hardcover guestbook, with 50 pages kertas tebal yang tak tembus.hehe.

interested to place order? contact me =)

alhamdulillah, a lot of people showed their interest on my wedding guestbook and its corner.


there were about 30 of them, i bought small clip at Daiso supaya gambar tu betul-betul utuh terklip pada photo holder. Flowers pulak i took from my pelamin nikah. Hehe. Recycle! And i put them all inside innershine bottles. dah tu melambak-lambak, nak buang sayang. so jadikan hiasan..

in the end of the day, aku bagi girlfriends sorang satu botol bergambar. hehe.

p/s: be dare to be different, always out there ramai yang masih menghargai creativity, rather than menjadi seorang pengkritik.

Saturday, April 2, 2011

Eustoma for him

its time for me to review my hantaran decorations,

i took kak nurul for few reasons,

- hantaran dia guna fresh flowers with very reasonable price.
- decorations cantik, and simple. less is more.
- her PR is very good, sangat soft spoken orangnya. walaupun dia cakap laju and banyak gila. hihi.

Post lama, tray hantaran aku, is open for rent. rental price belum decide. hehe...

ada yang mahu nyewa?

dulu-dulu aku memang pernah berangan nak buat aje decoration hantaran sendiri. and im glad that i made a contradict decision. if u have someone u can depend on, please proceed with idea menghias hantaran sendiri. but then kalau tak better tak payah. kang ada yang tak kahwin tak siap-siap hias hantaran.hehe

percayalah. eventho u r supposed to be the princess of the day. tapi realitinya anda masih kena ambil tahu on everything. and take part dalam banyak hal..

i only pick up hiasan hantaran on the day itself, bole baca post ini..

hantaran for him, was combination of eustoma,orchids, and beberapa bunga lain *tatau nama* and pink carnations yang ditambah kemudian. kan dah bertambah serinya tu bila tambah carnations kaler pink! i love it to bits. sangat-sangat! sweet cantik. kena dengan jiwa aku. cewah!

hantaran kami 7 berbalas 9 seperti yang telah dibincang sebelumnya.

cincin kahwin =) hati emas.

kemeja, kasut, perfume set, 1 mangkuk hershey's

samsung galaxy S, mini cakes , wallet+belt and jam tangan

Alhamdulillah. i was so happy to give him my best *semampu aku*, because once in a lifetime nak tukar hadiah hantaran kan, lepas ni bagi-bagi hadiah dah bukan hantaran namanya.

She is highly recommended.

Nurul Arbee Creation
Website: http://nurularbeecreation.com/nurulblog/
Facebook:Nurul Arbee




nRelate

nRelate