Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Tuesday, February 22, 2011

Review : Baju Nikah from Faizell Azraff





Out of everything from my wedding, the only thing left with me is my baju nikah, pelamin dah kena bukak,khemah dah turun,baju sanding sewa, makeup tanggal. After lots of trouble created by seorang tailor tu, i dont have to mention it here over and over again. bukannya best pun kan. i finally met someone who can understand and get the clear picture of how i wanted my baju to look like.

i always dreaming of having baju nikah with a single line of tiffany blue. dari dulu lagi. tidak dipengaruhi oleh siapa-siapa.

my dreamt nikah dress criteria:

1. must have straight line tiffany blue bawah dada.
2. made of chiffon. =)
3. flowyyyyyy

Alhamdulillah. he, Faizell Azraff get the picture how i wanted it to be. and did the best for me. i really-really love my baju nikah to the max the moment i tengok baju tu. As a designer, dia memang sangat-sangat tau macam mana nak mencantikkan my baju, and knows what best and suit with my body.

Thanks Faizell, for such a beautiful dress.

Baju was ready by early of January. To us, masa tu memang dah menggelabah, bulan 12 tak tempah apa-apa baju lagi. designer pun tak jumpa lagi. it was a very quick decision by choosing him act. i dont know, i got the feeling memang cantik baju aku nanti kalau dia yang buat. hehe. and he is peramah+flexible+sangat baik too. senang terima idea. and really-really paham yang aku nak that tiffany blue line. and tak pernah perkecilkan idea aku, cakap takde orang buatla.macam tailor dulu tu. huhu..

instead, dia gubah menjadi dress yang sgt cantik. tapi kekal dgn idea asal
.
matching kan kitorang, him in his tiffany blue sampin and me tiffany blue straight ribbon
the flowy part, that i love most.

i was praised by everyone with my so beautiful solemnization dress. alhamdulillah.

him, Faizell Azraff

still looking for a designer,y not try him.

highly recommended!

me and him while fitting, somewhere in december! =)

Monday, February 21, 2011

Kenapa hantaran bunga penuh mahal?

i finally get the answer. hehe.

lepas dah kahwin baru tau kan, hakhak!

abaikan kelayuan bunga. hehe. shot ni aku baru ambil tadi, hari ke-empat selepas selamat bernikah. so haruslah bunga yang cantik pun layu, tapi keharuman tetap maintain ok. hoho. tu gubahan hantaran dari hubby *cough* utk aku. actually masa nak mengemas tadi aku gabungkan bunga-bunga dari 4 dulang combine dalam 1 dulang. maka jadilah hasil seperti di atas. bunga penuh. cantik kan? takde ruang udara nak bernafas kalau semut duduk dalam tu. haha...

so you can do the math, kalau 1 dulang bunga penjuru rm50, kali 4 penjuru dah berapa kan...jadi memang tak pelikla kalau jadi mahal. huhu..

tapi kalau tangan seni, gubah sendiri 1 dulang rm50 pun cukup dah!

Review

What should i blog about first?

p/s: thanks kpd semua yg mengucapkan tahniah and mendoakan kebahagian kami. insyaAllah.

Sunday, February 20, 2011

Officially married

No other words to describe how we feel, except for Alhamdulillah.


i will reveal everything, the ideas and all my plans for the wedding that i've been keeping for so long ...

insyaallah. c you!

Wednesday, February 16, 2011

we're getting married!!!



Please pray for us,

its this fridayyyy!!!~~~

goodluck to all february brides!~

Sunday, February 13, 2011

last minute tasks

the idea came up just this week. on how my wedding guestbook would be. the fact is, aku yang tiada masa nak fikir pasal guest book bagai-bagai. and i almost forgot pun.

but remember my last post, pasal console table aku order dekat bangi. sebab dah order+bayar depo, and dah buat some rangka for decoration i shouldnt let it pass and totally ignore.

i have yet,

to collect the console table.

to print some photos for decoration. at least 30 of them needed.

to pickup guest book cover and make it as a book.

semua ini perlukan masa. and i really feel 24hours no longer enough.

today is my last day working. it was supposed to be yesterday. duhh..but workload doesnt permit it to happen.. i tried to do it very very well, so that nobody's going to get me on the phone pasal kerja. please...

aku memang tak pernah sempat pun nak berangan-angan pasal wedding sendiri. so kasi lah aku chance ye. aku nak berehat bersulam-sulam dengan angan-angan before my biggest day in life.

ceh! macam sempat.

Hari-hari akhir sebelum berkahwin.

Ahad: Siapkan doorgift. Ada meeting keluarga. I hope everything going to turn up well.

Isnin: Pickup baju sanding, pick up cover guest book. Kalau sempat nak siapkan buku guest book. Beli candy utk kids. HAHA.

Selasa: Bermandian di spa.

Rabu: Siapkan bilik pengantin and etc.

Khamis: Doorgift sampai and kenalah pack. gigih berusaha! chayoks..

Jumaat (pagi): Ambil hiasan hantaran. Kek hantaran and kek kahwin.

Jumaat (petang): im his, insyaAllah.

Saturday, February 12, 2011

last hang out as single lady

hehu..

i really2 going to miss moments hang out together with you:

HUDA.NABILA.NASHITA. (susunan nama ikut huruf :p)

love three of you...

pasni dah kahwin kena sentiasa cari alasan untuk lepaking together lagi kay.

wajib...

sayang koranggggg!

mwahhhhh..

untuk korang bertiga

Thursday, February 10, 2011

back online!

Hye all.

im back with my picisanchenta.

i miss this blog so much. u might think that im so immature. but what to do, it was with me. i cant just dump it..and forget about it. or buat2 hilang ingatan ni blog aku. huhu

bukanlah blog aku ni besh sgt pun. tapi aku rasa ni lah 'rumah' aku.

and the new land that i stepped on, doesn't feel like mine. no.

im counting days.pray for me. insyaAllah. =)

p/s: sorry readers/followers.

Tuesday, February 8, 2011

wedding gift

hye hye hye!

soalan paling popular bila orang nak kahwin,

ko nak hadiah apa?

banyak juga org yang bertanya soalan ni pada aku. kadang-kadang kita sebagai bride2be tak tau nak jawab apa. karang aku mintak ngarut-ngarut, orang cakap apa pulak. sudahnya...bagi jelah apa-apa. jawapan paling ringkas.

however. nanti sayang pula kalau barang orang bagi, macam rice cooker..dapat sampai 10. so memang 10 keturunan lah pakai rice cooker hadiah perkahwinan aku, tak gitu?

ayah pesan, barang orang bagi hadiah jangan bagi pada orang lain. tak elok.

there was one day, one of my colleague sent me email, hoping that i can choose any of the gift in the list. kindly please select one. ces..macam tau-tau je aku nak mintak lebih. hehehe..

ada rice cooker, slow cooker, mixer, blender, cutlery.

i feel this is the best way of all. senang. b2b boleh pilih barang mana yang dia rasakan perlu, and pemberi boleh rasa gembira sebab confirm bride guna barang dia bagi, sebab dia yang pilihkan?

but in a way, kalau orang dah bagi. kita amik jela, biarpun rice cooker yang ke-11. hehe.

so agak-agak which one menjadi pilihan kami? ngeeee~

H & J made my day by giving me a surprise wedding gift. Datang office, pagi-pagi ada hadiah atas meja. siapa tak suka kan?

tq my friends..

Tuesday, February 1, 2011

Bachelorette Party

They arranged for my bachelorette party genap sebulan tiga hari from my big day. I know its kind of late kot aku post ni. hehehe.

aku kehilangan kata-kata nak describe how happy i am. dengan kawan-kawan yang riang ria.

months back, Fazlin asked me what i wanted for my bachelorette, kinda not-a-suprise-party. haha. but then, aku pernah menyebabkan diorang terpaksa pakat sampai Plan D just to make a suprise birthday party untuk aku and nabila on last november, dah serik lah tu. hahaha...of course, agenda party tu tiada pun yang aku tahu. cuma tau, its karaoke party. because i was the one who request for it. tamalu :P

the moment i arrived at IOI Mall, i saw one message from Intan.

"d, aku xdpt datang...." i just read the front line and smiling. elehhhh...gimik lah Intan, sajelah tu nak kasi suprise2.

until i scroll towards the end.. one of her relative passed away. so no gimik. i feel like crying. nape time ni plak...sedih sgt Intan tak dapat datang. takpe, next time kite karok ye babe.

so, we party like hell. habis rosak anak buah Ita. haha...paling berdisko katanya...they decorate the room with floating balloons scattered all over the place..cumel. aku rasa nak picit satu-satu. tapi sabar. hehe.

next after that, Fazlin sarungkan 'Bachelorette' kat badan aku, and Huda to crown me as queen of the day!. hehe..

im not buncit macam dalam gambar tu ok. must be Nabila's camera having problem. obviously bukan perut aku. haha

me. :p

so the party started. we were having fun macam org gila. *cough*. haha...

my two beloved...

ita's niece was a bit nervous and takut-takut at the first time, but towards the end, she enjoyed herself, and hamek satu mic dia sorang,tak cukup enjoy lagi tu? hehe.

and we had single ladies song played not less than 4 times. for her. she was dancing like her kakak merah. *cough*
cute and adorable.
just like kakak merah. haha.

cake cutting time.

i wish my hand is long enough to hug them all. hehe. tu yang ade pisau tinggal terpacak tu. haha.

diorang buat aku terharu bila diorang nyanyi lagu pengantin baru.. sedih. im not going to forget our play times together. tengok wayang, gosip session,redah hujan. kejar komuter. sesi tazkirah *cough* and etc. even tho aku dah kahwin nanti, we are still friend macam ni ok. hehe...

we might not know each other from the start or from the beginning of our life. but it wont stop us from being close friends to one another.

i love you all my girlfriends. Thanks for being with me.

zuyyin dengan kakak merah dia. hehe.

not in photo intan,dila,husna but remains in my heart. hehe :)

see u girls in pink on 18 February 2011 !!!!














nRelate

nRelate