Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Friday, June 25, 2010

Gorgeous Anne

one of my wedding dress will be chiffon based material....stunning like this pleaseeeee...


gojes kan Anne?

need to finalize design before meeting kak wawa.hoyeahhh!

okay,

hari ni tadi, aku balik kerja jumpa Kak Ina lagi. to finalize design baju nikah. dah kali ke-tiga ni.. Kak Ina pun dah malas nak layan aku. hohoho...every week datang nak finalize design..apela budak ni..*memalukan betul*
hopefully ni last. betul-betul last. haha

Ok, kepada yang xtau, Kak Ina (was last time with Dzul Classique) dah ada butik sendiri dekat seksyen 3, Bangi.

Address die:-
Dzihni




my recommendation, so far tiada. sebab aku tak pernah buat baju dengan dia. tapi, ramai bloggers yg puji die...so maknanya bagus lah kan...aku just cuba-cuba nasib aje ni. hihihi.

to my concern, its a big NO!

click here for the rest of the story!

Thursday, June 24, 2010

Photog ku....

im so excited. hehe. and wish to share with everybody in details. tapi selagi belum confirm, nanti dululah..

We went to old town bangi straight after work today. meeting him. orangnya simple, and bolehlah layan berborak. aku lah pun yang banyak bercakap and bertanya. MF sebelah tak banyak cakap sangat, biasalah orang lelaki.. kalau lelaki mulut cam itik pun susah jugak. ok, aku memang tak suka type macam tu...thats y MF jadi pilihan aku. tak banyak sangat cakap...cakap bila perlu, dan tak membebel tak tentu hala... hahaha!

and boleh layan aku mengarut.aku kalau dah mengarut payah nak berhenti.tapi kalau MF start mengarut, pening gak kepala dibuatnya..agaknya ni lah yang die rasa selama ni dgn aku. hahaha.

ok, dah lari-lari anak meninggalkan topik asal. :P

he came from Sri Petaling to meet us at bangi, which is aku consider sebagai good effort jugak. siapa tak sukakan kalau orang tu datang dekat kita..hampir 2 jam jugaklah discuss itu ini. dia tunjukkan sample, whatever he got. memang..memang..memang ni yang aku cari... ;)

what he offer pun still within my budget. and reasonable..

so i made my mind. and insyaAllah MF juga berfikiran yang sama..

"eh, sayanglah..kenapa tak amek shutterspk untuk semua event..gambar cantik-cantik...sayang..tapi sayang...sayang..."

jawabku.. "kalau sayang, takpe..hajat tu anda boleh simpan untuk majlis anda nanti ok??"

so lepas ni, jangan lagi ada yang bertanya, kenapa bukan shutterspk untuk semua event. jawapan aku, takpe buat untuk event anda nanti ;)

sebab aku dah ada voucher rm700 dari diorang. merasa jugaklah bergambar dengan shutterspk.kalau tak semua event pun kan.. ;) hohoho!

siapa, si dia...?? nantilah aku share. bila dah bayar 30% deposit. baru konfident sikit.
*MF,esoklah letak deposit, boleh?gelojoh!*

i need to think of outdoor location from now....

esok, kalau sempat. i will share with u guys my personal preference of photographers ;)

videographer hunting, anyone??

Wednesday, June 23, 2010

white tray.

bought this white tray @ nilai the other day. Buy 1 free 1. sebatsss.

i went to several shop lots, tapi yang ni paling murah. roughly rm25 satu. kedai lain, dengan kaki tu dalam rm29 to rm33 rasanya.

mayb in future i will open this for rental. temporary no. not until i rasmikan dulu.. *tray hantaran pun nak sibuk rasmi2 ke???*

decoration nya pula, yang ini paling menambat hati...

so sweet kan?

berhajat nak pergi floristika, bangsar to do some survey. but asyik tiada masa..

[sorry for making everyone confuse..the tray is rm49.90 for two]

Tuesday, June 22, 2010

terima kasih Shutterspeak!

I was at office, and suddenly received a message from Ayu.

Cakap aku menang Shutterspeak. wau!! giler serius!! sebab memang siapa boleh terfikir akan menangkan..masuk pun bila hanya tinggal 10 hari aje.

so i double my effort, promot shutterspeak at my facebook as well. itu pun macam rasa, takkan menang kot. orang lain dah lama masuk,aku baru nak terhegeh-hegeh.. cuba sajalah labu..mane tau ada rezekikan..

and Alhamdulillah.

thanks to all yang membantu meng-click iklan shutterspeak @ my page. and terima kasih shutterspeak sbb memilih aku sbg one of the winner.

teruja ok! first time masuk contest macam ni.hikhikhik.menang pulak tu...



tempat ke-3, blog aku. walaupun kalau korang click takkan jumpa blog aku. erkkk?? ape-ape jelah kan...yang penting tu aku... *haa..kan dah saiko*

hohoho...

congratz to nawal and other winners as well~!

beshhh!

baca balik post yang membuatkan aku dapat tempat ke-3 click here!

sampai bila aku nak biarkan post tu sticky mode?? ikot suka sampai bila aku nakk....miahahaha

Friday, June 18, 2010

Baju nikah sent

Tadi, lepas kerja dah hantar kain baju nikah to tailor untuk dijahit. Aku angkut semua design-design yang aku angankan nak dijadikan contoh pada dia. Mula-mula agak terganggu jugakla emosi sebab anak dia yang sibuk-sibuk, pastu siap cubit aku lagi kau!..

nasib aku nak jahit dengan emak korang. kalau tak...

aku keluarkan kain. and describe setiap apa yang aku nak. tapi aku macam dah lupa-lupa sikit-sikit. haha! boleh pulak, cuma big idea je aku ingat.. butang bulat-bulat tu.. memang ingat sangatlah...so lepas tunjuk, memang nampak lah muka akak tu satu macam. nasebla aku ni tak reti baca hati orang, cumanya aku macam kenapa kak?? buruk sangat ke idea saya ni??

takk..cuma tak pernah dibuat orang..

okayy. tarik nafas..

lepas diskas2, decide nak proceed jugak, and cuba dululah kiranya. macamla boleh ubah pulak lagi nanti..

entahlah kawan-kawan. perasaan aku sekarang serabut sebenarnya. sementara akak tu tak jahit pun lagi ni, boleh aje nak pergi tukar design lagi. entahla, tapi macam nanti sendiri terkilan pulak. manelah tau cantikkan *wink.wink* memang takkan berhenti berharap sungguh!

tah ape-ape.

sebab apa yang aku nak ni gabungan lace and chiffon bukan patch lace pada sifon..maka tak taulah apa rupanya bila dah siap nanti.

concept baju traditional modern. main belasah aje buat concept sendiri.

sekarang ni aku tawakal jelah. cantik tak cantik.pakai jelah nanti. ape boleh buat..grgrgrrgr..

Saturday, June 12, 2010

nak sangat...

aku memang nak sangat kahwin dekat dewan,

macam dewan bankuet mbsa tu ke..tapi parents tak bagi, and diorang mahu di rumah jugak.

here are some of my concern dewan over rumah.

DEWAN

1. beraircond. paling penting, taklah aku masam aje nanti.
2. majlis nampak tersusun and kemas.
3. kalau hujan bagai-bagai kenduri tak effect.
4. ada dewan yang dah siap sound system.
5. bole buat slideshow... beshnyeee...
6. nak pasang red carpet pun senang
7. yang paling penting, lepas majlis tak payah pikir macam mana nak kemas dah

RUMAH

1. lebih meriah. saudara mara ada tempat melepak.
2. lebih mahal, sebab khemah sahaja minima 3k. tu pun dah habis cut budget. belum masuk sound system lagi...
3. concept majlis lebih santai.
4. rumah berselerak selepas majlis.
5. terdedah kepada kemungkinan dimasuki pencuri ketika majlis.
6.kepenatan yang berganda, before and after majlis
7. cuaca yang tak menentu. kalau panas takpe, kalau hujann??

Hari tu message mak, mak betul ke nak buat dekat rumah. nanti sepah..

Mak reply, takpe kita upah orang kemas...

Cuba lagii.....

Pagi semalam message ayah, dewan komuniti bukit damansara sewa rm800 aje.

dengan harapan dia paham yang memang aku ni berharap dapat kahwin dekat dewan. dia reply ringkas aje..

jauh.

huwaaaaaaa....

hari tu pernah berbual dengan Ayah, entah kenapa dia asyik ingat aku akan nikah dekat Masjid aje..aku ingatkan aku nikah dekat rumah, bukan ek?

dua abang atas aku nikah di masjid...so memang tak tau boleh ke nikah kat rumah. i mean, memang boleh la kan.. tapi macam mana ek?jurunikah nak layan ke nikah dekat rumah kalau hari tu dia ada banyak majlis.

kompius..

sesiapa yang tau, sudi-sudi share ye.

Wednesday, June 9, 2010

reception theme done!

hari ni rasa macam rajin nak mengupdate. well, selama ni aku memang rajin apa... :p

the main purpose i created this blog is to keep all the memories in here. so nanti-nanti, dah beruban boleh bukak balik and baca.. and senyum-senyum sendiri with all the emotions i had now.

ada semua. marah-sedih-gembira-super duper gembira-rasa syukur... syukur yang paling penting, or else aku and end up sebagai manusia yang asyik fikir orang tu lebih, orang ni lebih...penatlahhh...tak minat life camtu. tak habis-habis nak bersaing, bila nak game??

orang sekeliling asyik bertanya, apa wedding theme aku..

jawapan aku sama, aku pakai baju grey kot... hohoho. sebab macam malas nak fikir punya pasal.

memang ini adalah color yang bermain-main di minda dan fikiran aku.aku dari dulu suka gabungan color yang striking. tapi masih belum boleh putuskan lagi.

first, aku and MF will be wearing grey color outfit.

second, i do not want my family to wear the same color as me.

third, the option for my family, is to wear something yang dekat-dekat dengan color wedding deco...and they will freak out knowing this, kalau diorang tau kaler ape itu...because adik beradik aku empat orang lelaki..

nak ke diorang pakai kaler macam ni...

miahahhahaah....

so let it be my wedding deco macam ni, and they can choose whatever color they want. sebab aku serius pasti diorang takkan layan lah apa yang aku merepekkan ni...

so here, my wedding theme....

aku nak yang macam dalam photo ni...bunga berjurai-jurai. tapi untuk aku, bunga plastik cukup..kuikuikui....

image

my little office

we managed to menyelinap masuk to our house. the workers are busy doing their things.. and we slowly walked and passed thru.

makin dekat dengan rumah, semakin kencang langkah kami. since, everybody was just busy with their works, and hanya pandang2 sekilas pandang sahaja.ingatkan there are people to syuhh us away. haha... tapi takde pun, since our house in the middle of the construction area, agak ke dalam jugaklah menapak and sambil sengih-sengih kitorang berdua kira mana satu rumah kami. tapi actually takdela susah mana pun. it is next to the corner lot.. :P

makin melebarlah sengih, and i sapa one of the female worker there.. "nak tengok rumahhhh"

she managed to get our house key from one of her friend and open the door for us.sangat2 gembira that time, sebab dapat masuk rumah sendiri. selama ni kalau rindu pun *ecececeh* hanya dapat pergi rumah contoh, sampai MF dah super duper muak, and tanya nak singgah show house lagi keee???but like i care... rumah contoh sumber inspirasi okay. macik tak kisah kalau nak ukur size katil, size almari ..segala size yang ada....lalalalala~

everything look similiar to us according to the plan. tapi famili area at 1st floor was damnnn big... macam, ni ruang tamu ke apa??? not as big as bunglo lah kan, but atleast bigger than what i imagined, and bigger than what we can remember from the show house unit...and the room next to it was slightly smaller. erkk... apekah?? and to some extend, we dont bother at all, because, kitorang memang igt it was us who yang tersilap...takkanlah developer nak ubah plan asalkan...

but we were wrong. until one day, i received a letter from lawyer. Amendment to our house. bila aku tengok plan yg mmg dalam s&p dengan amendment tu, i can see the difference... yap..memang die pegi kembangkan famili area, and kecikkan the room next to it!!!..

what is my next action on this?? nantilah, will cont in the next post.

so back to the exciting part, my little office...

we really need to do some changes on this..

my future little office. =)

sebenarnya aku tak pernah perasan pun yang dapur kitorang nanti takde tingkap. hahaha..it was him who brought up the issue.. so if we got some extra money, memang nak lubangkan dinding tu and buat tingkap daun next to the door..red box tu...so boleh lah aku jadikan alasan tamo beropis kan dapur, sebab takde tingkap...panas2.... :P

ok, sekarang kenduri kahwin pun tak settle lagi... tapi this is farrrr more exciting!!!!

TRANSFORMATION

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

no. no. no...its show house unit...

yes..iam show house unit freak!. damnnn!

okokok.cool down. mane tabung tembikai aku masa kecik-kecik dulu?? grgrgrggrg


Friday, June 4, 2010

Prince Of Persia - Kiss Me, Then Kill Me

worth watching, atleast after 6 months never went to cinema. haha!

all the way, the movie just remind me of my childhood memories, of playing Prince Of Persia game..berebut-rebut dengan adik beradik, semua pun nak main komputer..wonderful uh? games nowadays are too far too advance. i really love something simple like those days.....

Tuesday, June 1, 2010

catering

hoih..cepatnye masa berlalu.. sedar tak sedar tinggal lagi 8 bulan. last aku check ticker tu dah lama jugakla... was like 10 or 9 months..hahaha...and takde masa nak check hari-hari. even kalau pijak blog sendiri pun, tak tengok pun wedding ticker tu...cam tak berapa kisah je ko ni??!!??

my parents start asking on catering service. mula-mula ambil quotation from our previous caterer, masa wedding Angah..

i was like... gileee! oke... kalau tengok harga and what they offer memang sepadanlah.. lauk sampai 4,5 jenis, kuih muih 4 jenis, bubur 2 jenis, abc lagi... tapi siapa je nak makan banyak2 ni!!?? grgrgrgr...

with the price, tents is not included. menjadilkan ianya bertambah mahal..and we need to reduce tetamu from 1500 to 1000...

i convinced my parents, ramai lagi caterer murah dan sedap dekat luar sana...so now, i need to look for one..

i have to admit, caterer yang tadi tu memang super sedap food dia.

sedap tapi mahal sikit, apa salahnya, kata Ayah.

tapi Mak cakap, banyak lagi sedap kat luar sana..

Tapi Ayah tak berapa seronok kalau food tak sedap...

i need to start survey on catering. the most important part dalam kenduri nanti..makannnnn!!!

kalau korang ada suggestion tolong ye ;)

nRelate

nRelate