Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Wednesday, April 28, 2010

Thai Steamboat


if i talk about all my miserable pathetic life at the office, i bet nobody would like to read my post..kan?

so, lets just skip that part, and jump here.

dah lama hari tu, we went to Eat All U Can. Thai Steamboat. aku mane boleh dengar word eat all u can camni, terussss.. ajak MF pergi. walaupun xde plan pun nak jumpa hari tu. tapi dengan tactic tersendiri, berjaya ajak MF pergi. so pergilah kami, pukul 1 macam tu tapi hanya sampai pukul 3 lebih dekat restoren ni. sesat okeh. tak biasa pergi ampang macam tu lah. cuba rajin g ampang point, konpem tak sesat-sesat,huhu.

sampai-sampai, memang dah semangat gilerrr nak makan. dah la sesat, sebutir makanan pun aku tak kunyah dari pagi..harus 3 4 jam aku dok sini kang.. siap pasang strategi dengan MF..

"kang amik ketam je tau.. ketam,udang..ketam..udang.." :p

sekali, steamboat open at 5.00pm daa.... dushh... tapi xputus asa, kitorang datang balik pukul 530.. nyummy2...

so sila lah layan gambar ye. memang tak cantik. sebab aku tinggalkan Mike, pakai hp aje..

tiga tepi tu sos dia..tapi taklah pedas mana pun. tu bantai amek semua. semua aku nak rase!haha




sup dia ada banyak. tapi kitorang pilih tomyam sup and sup ayam(ala-ala johnny)

tempat amek makanan

oklah. dah penat. nak tido. papai!

Saturday, April 17, 2010

Karpet bulu kucing

if you are looking for one, maybe u can try this carpet.

double colors shaggy carpet

aku bagi nama dia karpet bulu kucing, because it seriously look like one.. macam sekor kucing tengah terdampar...sangat gebu and comfy, best baring-baring atas ni. hoho..

ok, it supposed to be in store or somewhere, not atas lantai dalam bilik. haha...beli benda ni kononnya for our new home nanti (awalkan aku beli?whatever..) .. at the same time bole pakai hias bilik pengantin..but i just couldnt ignore it, and biarkan die tergulung macam tu, macam tak berharga..no.no.no..

so aku bentang..tadaaaa~ dah seminggu! and right after bentang, i texted MF, sy dah pakai tau karpet kite! miahahahah... but promise him to send for cleaning before kahwin nnt.takde la kejam sangat kan nampak..he even pesan, jangan makan tau atas karpet tu..cettt! apa kamu ingin beta makan di dalam bilik??

zoom dekat sikit. i was told that this carpet is handmade, thats y ada 2 color- cream and light choc. kadang-kadang nampak mcm kream, kadang-kadang nampak choc..that is the beauty of handmade item.

size: 80x150cm

talking about house, i received payment letter made by bank to house developer. they CC the letter to me, u shall keep it all the letter CC to you, in the end, its not only a letter, it might be the savior of ur money. =). will blog about this later, in buying a house tips!

lets just jump into the content of the letter, bank made payment for Stage 2(g) , which is refering to drain.. next after drain stage...is the road!!!! ;)

its almost done bebeh.. after this we can pass thru our house, or perhaps standing in front the gate...kan MF cayang...

heard that, handover will be done next year febuary or march. please dontt... we need a house to stayyyyy....

mish our house. ececeh...~

Thursday, April 15, 2010

teke sapa ni??


cuba teka, agak-agak tuan badan cam tak ni dia..

hahaha.. will upload more later at here ;)

sempena birthday dia besok.. happy birthday dear.. love ya!

Wednesday, April 14, 2010

Super impressive: Dari 105KG to 49KG


Biasa tak korang tengok, iklan-iklan.. makan ubat itu ini boleh kurus... telan teh herba boleh cepat kurus, sapu krim boleh kurus..mesti adakan?

ok.memang aku dah selalu dengar benda ni. tapi x berapa nak percaya. sebab tak penah tengok betul-betul depan mata orang yang badan besar gile-gile boleh kurus..kalau ada pun iklan dalam majalah, mesti aku kata dorang ni kelentong aje. guna photoshop lah tu nak bagi tampak kurus... tak pun..ni mesti orang lain ni, tak sama pun muka.. !! dan-dan zoom muka orang tu before and after.. dah xde keje sangat dah. hehe..

one day, skoolmate aku add me to her facebook. the name sounds familiar. tapi rupa memang tak cam..puas jugak lah aku recall, and finally the identity revealed. just kenal gitu-gitu because kitorang same batch back in school. kawan aku ni dulu masa sekolah badan agak besar gaklah.. so, tu yang payah untuk aku cam..

guess what, berat dia sekarang 49KG.. impressive huh?? dulu 105KG. this is not fake. memang i know her, she is big size girl last time tapi sekarang memiliki berat badan yang aku idam-idamkann..... *jeles* cukuplah sampai sini. lagi panjang lagi jeles..hikhik...


photo taken from her blog, nak tau ape rahsia..bole baca sendiri ;)



ini dia AFTER, siap masuk magazine.. ko ado? nan ado... tsk.tsk

BTW, im so happy to see the new her. cantik and nampak jauh lebih sihat dari dulu.

p/s: sempat x aku nak turun ke 49kg nih???*damn!*

Tuesday, April 13, 2010

down sikit. lepas ni up balik.

knowing that i might be away for a while.

i will be 2 years working at the same company dis coming June. and this is the part where a lot of things learned before is being tested.

tell ya, it isnt easy to be a programmer. working with bank lagi lah.. bank=money. pernah anda rasa tak mahu datang kerja, knowing that kerusi anda adalah panas terbakar bila ura-ura mengatakan changes program anda, or your not so quick respon mengakibatkan kerugian belas-belas juta pada bank...or, kesilapan anda memandang sebelah mata benda yang anda sangkakan kecil rupanya mampu men-drag anda kepada sesuatu yang anda takkan sangka boleh membinasakan anda.pernah rasa bimbang sampai susah nak tidur malam memikirkan implementation anda di malam hari agak-agak ada problem tak esokknyee??ada tak server yang down dek kerana anda. .

my team is small, hanya 4 orang. untuk handle system kami used by roughly 250 branches satu Malaysia. what do u expect? aku boleh senyum gelak-gelak pun dah cukup bagus sebenarnya. i face them everyday. and dis coming june, we will be left as 3 people sahaja.. sebab team leader akan maternity leave..

the tulang belakang, the leader, the coordinator will be away untuk 60 hari. expect apa yang aku rasa sekarang. while shes away nanti, aku kena pikul sorang-sorang one big project yang hanya aku and dia involve.

and implementation date project itu adalah SAMA dengan vacation aku dengan kawan baik..how i wish project itu di postpone...haihh..

im telling u, walaupun kadang-kadang rasa nak makan tanpa henti sebab tensi, but i still love my job. thanks my bos sebab bayar gaji selama ni. *hint siapa bos saya, no 5 richest man in Malaysia. tumpang bangga and kagum*

Monday, April 12, 2010

bracelet done!

Last weekend dah selamat membeli sikit barang hantaran. gumbira sangat2..hehe... i bought hand watch for him, and he bought me telekung for hantaran and bracelet for engagement party (party lah sangat??) we can cross this three items with smile, and hati yang berbunga-bunga.

i dont plan to share the photo, but just some thoughts and my humble opinion shj ok..

we bought telekung dekat new Muslimah boutique yang baru bukak near to my apartment. Cantik-cantik okay kat situ.. layanan pun mesra aje..kedai pun wangi *motif?*. pashmina pink die cantik sangat, tapi takde pulak benda alah ni dalam list hantaran... hehehhe

talk about bracelet, we managed to find something lower than the budget. but trully, from the first glance saya sudah jatuh hati. we found this lucky one at Tomei. i went to several habib's outlets. but to be true, none that really catches my eyes. and buat aku meronta-ronta telling him..that is the one!that is the one! *aksi perempuan saiko*. so we decided to wait. but we came across tomey the other day, memang x berhajat nak membeli pun. hehe. just nak usha-usha.. tapi terus tangkap cintan cintun tahap tak boleh tidur malam tengok bracelet nan satu tu.. actually DUA...memang dua... tapi MF ni buat-buat tak paham pulak..heheh... so aku dok compare between the two, satu tu mmg nipis halus aje tapi ade sebaris batu-batu ala ala diamond...the other one, bentuk cam ular. hahhaha*ikut suke akula nak samekan dengan ape kan*

ok, tak kesah lah mana yang aku belikan, sebaris batu atau cam ala-ala ular, tapi pointnyer di sini, if you are looking for more option on designs..i suggest u to go to tomei. they have a lot of designs yang cantik-cantik. habib pulak, aku rasa macam kurang design yang menambat hati. hati aku lah kan. hati orang lain aku tak tau, cant tell. mungkin orang lain cakap habib paling cantik, but then its up to u.. cantik is so subjective.

and to be specific tomey sunway piramid. hehehhe..sebab aku beli dekat sini.. lepas potong sikit emas tu, dapat lah kurang harga lagi...dekat 300 jugak kot... ;)

by the way, aku cuma survey this two jenama je. sebab yang lain-lain tu dengar nama pun dah buat aku gerun, so malas nak fikir macam mana nak menyelinap masuk kedai diorang..hehe.and then nak temu bual salesperson *ala-ala gaya nak membeli* macam poket bakal laki ku setebal kotak tisu kan...huhu..

sementara tunggu dia potong and polish balik bracelet kesayangan kami meronda-ronda lagi..and terjumpa kedai jam ni. ape tah nama. hajat di hati nak tengok Tissot. ecececeh. nak-nak dengar ada 20% off ni.. cepat-cepat paksa MF hamek mana-mana yang berkenan. Aku memang tak bole dengar ade sales, kalau dengar dapat free gift pun aku dah gatal jari jemari nak sambar..best part is, bukan for Tissot je ada sales tu, but whole kedai. hehehe. tapi end up MF tak pilih Tissot pun. but other jenama. biarlah dia, asal dia suka..

and, sempatlah temubual mamat sales tu, katanye Tissot hanya keluar new design sekali je setahun. dalam bulan January hari tu. so happy hunting all~

so, bila dah beli seawal ini, kenalah stop and jangan cuba-cuba nak cuci mata looking for those items above. or else akan menyesal, mula lah fikir alaa..nape dulu tak tunggu sikit. Feeling that i hate most masa sedang buat preparation ni. i hate comparing what i have with others, if i find mine is better, that would definately be okkayyy..what if the other one is wayyyy better?? ingat MF nak beli kan satu lagi keee??

i also dont really like to talk about what i have bought with others, karang mulalah orang cakap..kenapa ko tak survey sini dulu..sini lagi banyak choices.lagi cantik-cantik...kan aku dah pengsan dengan seribu penyesalan....


:tomey
sekian. ~~

Saturday, April 10, 2010

DIY #3: flowers in frame

vintage white frame

roses
=
source: ngi

i'm thinking on how to do the above, how much flowers needed, how depth is the frame, is wet sponge needed?

oh,cant wait to experiment this... ;)

Saturday, April 3, 2010

Ruddin Nilai

Alkisahnya, berminggu-minggu ni i was looking for pelamin decorator, and if possible yang terus provide baju pun okey jugak. tapi none have succeeded in making me say, this is the one. as of now, none.. adelah yang aku berkenan tang baju, tang pelamin aku tak berkenan..berkenan tang pelamin, baju aku tak berkenan...mayb i shud just seperate these two vendors..

i went to Ruddin Nilai few weeks back, abg Din PR was very good. and baju die pun semua dari Man Kajang..but no album of his recent touch over pelamin. yang ada gambar lama-lama, yang ade kerawang-kerawang colour gold, korang tau kan??honestly aku memang taknak, i warned MF as well, please rumah die nanti i tamo kerawang-kerawang besi tu as well. even tho, i have no right over Majlis bertandang at his side..but im the one who will be seating and pose atas tu. :P

Abg Din showed me what he got for kerusi besar, my prev post, entahla aku tak berapa berkenan the chair design, yes, i admit aku memang manusia yang cerewet up to kerusi aku nak duduk punye design pun boleh buat aku pening pendek kata. Abg Din cakap he got few more, warna merah and all tapi 'tak balik' lagi... so takpelah i just look at what he has.. and he quoted me price for bellow items:

- pelamin nikah (artficial flowers)
- 3 panel pelamin sanding (fresh flowers)
- 2 hand bouquet (fresh flowers)
- arch
- red carpet
- sepasang baju sanding full accesories

with RMx000.00

i met before some vendors who are too much over their own creations, sampai i tanya, boleh tak nak buat macam ni..macam ni..yada.yada.. *biasala, perempuan saiko yang cerewet* they say cannot!!!!!.. benci tau. nape lah kau ni x flexible.. but guess what, abg din BUKAN MACAM TU...read my lips..BUKAN...just bring him whatever u got in mind..bawak la tok nenek majalah zaman abang long kawen yg dah anniversary ke-8 pun... majalah dari masa depan ke kan (kalau ade.. =p) ..hangkut semua..hehehe...

and if i take the package from him, he will just lend me FOR FREE sampin tiffany blue for MF to wear during nikah..

ini sudah baekkkkk!

pencarian diteruskan, later on i will review lagi pasal vendor lain.

pelamin dari ReadZul

im trying to propose this for MF side, he is so into BLACK... ;)

p/s: alfatihah buat din beramboi. one of my fave pelawak

Thursday, April 1, 2010

pelamin bawah khemah

i know, it will be damn hotttt...

anyone got tips? or experienced it before?or suggestion?

thanks

;)

nRelate

nRelate