Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Thursday, November 26, 2009

Go green..

Whenever we discussed about wedding theme colors,

he will always end up picking green for his side. that's his fave color. and i will argue not to have hijau pokok pisang at the wedding. seboleh-bolehnye memang aku tak mahu green color, lebih-lebih lagi hijau pokok pisang terang tu.hehe

if tanya aku, i will go for soft green or dark green. yang ni lah yang paling i can tolerate with.hehehe...

from local, tak jumpa lagi hijau yang berkenan di hati. haruslah kena ke butik kan...



hijau macam atas ni okay tak MF?


i already show my simple sketch on our nikah pelamin and my nikah outfit to MF. dia nampak macam ok je. so hunting for a good tailor and good bargain as well. hope to find one. tight budget on nikah outfit. and pelamin nikah, i plan to deco it myself aja. seems benda tu simple aja...lepas ni kalau jumpa barang-barang deco tu i sambar je...karang tangguh tak jumpa dah pulak.leceh.


p/s: when actually do guys start place booking?1 year before? lagi setahun to my wedding, kalau dah berkenan tu, should i wait until 6 months left or terus bookkkkk??? opinion appreciated.Thanks.

Wednesday, November 25, 2009

to her,

i already typed in something on notepad.

erased.

then type again.

erased.

urghhhhh. i'm not good in conveying something related to emotion.


last night adalah malam terakhir we stayed as roommates. one of the room members is getting married this december. (i have yet to receive your card dear, mana??heehee).

i wish her all the best in life.and happy always with her husband.

to ayu,

“When it hurts to look back, and you're scared to look ahead, you can look beside you and your best friends will always be there for you.”

p/s: dont worry kay, i will take care of ur maisarah~ =).


Friday, November 20, 2009

masalah berat badan

www.pictures-of-kittens-and-cats.com

Maybe i pampered myself too much.

I don't have enough determination. Not enough strength to against my own desire.

sighhhh....

today i had another jamuan at office. makan hingga senak perut. susah nak bernafas. nak drive balik kerja pun takde kekuatan.macam mana nak tahan, ada kambing golek, aiskrim goreng..my all time favorite food.

my girlfriends yang lain pun dah sound. and even si fakri panggil aku lori. but that doesn't make me stop. not at all. kambing sahaja 2 pinggan.tau kenapa aku berhenti makan? sebab aku pergi ambil ais krim goreng ( for the second round ok?!) sambil tersengih-sengih depan tu, sekali bro tu cakap ais krim goreng dah abes. TAPI, aku konar pegi amek teh tarik..ape maknanyeee tuuu????

aku memang food lover yang tegar!!! setiap kali aku suap makanan dalam mulut, lupa semua treatment kat mary chia. lupa promise made to my girlfriend: akan kurus dalam 3 bulan.lupa MF yang asek suruh jaga diet. LUPA.LUPA..LUPAAA

i will end up losing no weight if this attitude continue.

esok my third treatment @Mary Chia.takut.they are so strict to me.there's one beautician tu membebel sepanjang treatment sebab aku tak jaga makan.in a way memang sangat-sangat bagus la. barulah beringat sikit kalau asek kena marah. huuuu~

Thursday, November 19, 2009

Photographer

despite numerous feedbacks from bloggers regarding PP @ PWTC the other day, i as well have my own comments on that.to be true, that was my first time went to PP. for me the floor plan tersangat-sangat sempit. i went to dslr exhibition at mid valley before, we have ample space to move here and there.siap boleh posing-posing tangkap gambar. tapi PP haritu, i was so frustrated sebab nak jalan pon berlanggar with each other. even pasar malam pun not as bad as that. MF said, eh sempitnya... i simply replied,memang macam ni kot. because i have nothing else to compare with.
when i read through Ann's blog , only then i realize memang betul-betul teruk floor plan kali ni.huu~

even with a few disatisfactions with some vendors, i managed to find some attractive product there. g.i photoshoot. if u have experience working with them, kindly share~. among all of the photogs there, this one attract me the most. not due to the price. but more to the quality and skills they have in taking photo.since i'm also doing photography as hobby, consider i'm in the same field with them, and have some knowledge in valuing the quality.but of course the chosen album only will be shown to the public. still need to do some small investigation on this photog.i do participate in wedding photography last time, but it just stopped. ;)

some tips that you can apply, look at the sharpness, colors,bokeh, and motive of the photo. because i believe, a photo must have a special motive behind it, only then it can convey correct message to the viewers.kalau boleh, try to look for someone around you yang biasa tangkap gambar. they usually know what is wrong with the photo and boleh bagi opinion to take or not to take the photog. of course theres nothing perfect, but as much as possible we want to minima imperfection dan biarlah berbaloikan.

for me, too much editing will spoil the photo itself. dah tak nampak hidup and natural.but that's totally depends on you.suka yang bagaimana~

ohh, im nothing, but to share my opinion in photography.plus, im learning as well. heehee~.

happy hunting photographer~!

p/s: dan saya benar-benar jatuh hati dengan jahitan baju Omar Ali.hehehe~ kemas dan terletak!!

Wednesday, November 18, 2009

hepi-hepi

hari tu pergi recee alternative way to our future house. since highway will cost us rm3.00 for one way.so we decided to recee alternative way with guide by one of my officemate.

good point, we managed find a way to reduce some cost for toll, and it is not that far from kalau ikut jalan dalam. but, jalan dalam ni kurang maintenance, there were some parts lampu takde lagi. which a bit gelap and sunyi lah kalau lalu malam-malam.and lubang sikit-sikit. so for case like this, driving malam-malam, mayb it shouldnt be tolerate with my safety. but deep inside, i prayed jalan tu akan bertambah baik when we move-in in future.

i was totally suprised to see my own house dah naik. seriously tak percaya. last visit September macam tu, hanya phase 1 yang diorang tengah pasang bumbung...mine, phase 2, at the back takde apa-apa lagi.hehe..


walaupun sakit hati dengan perjalanan beli rumah ni, tapi sedikit lega bila tengok rumah dah naik. harap semuanya berjalan lancar.amin. the one in green adalah phase 1. ;)


alang-alang dah sampai sana, we pay some visit to the show house. tengok 1000x pun tak puas lagi..

our biggest problem in future,and have yet to find the solution..


nampak tak betapa tingginya syiling dia. huuuu~
ayu & mai suggested to build some kind of loteng dekat situ. BUT, roughly the cost is around 50K..
tak koser okay! hahaha....memang cantik, but dont have enough fund for that yet.

Sunday, November 15, 2009

tentang makanan

last week, ayah bawak pergi sahara tent dekat seksyen 9, shah alam. its a fully arabic style restaurant. sempena hari jadi aku and adik beradik lain. ramai sangat pulak yang lahir bulan 11 dalam famili aku. if you are looking for something yang fully arabic, boleh la cuba tempat ni. dari decorations sampai ke pelayan, semua pun ala-ala arab. food jangan cakapla, memang feel masa makan..ala-ala dah terbang timur tengah sekejap aku rasa.hehe. siap pasang lagu arab lagi.

masa tu terlupa nak bawak kamera, so layan some google pics jelah ye.



cantikkan decoration dia, siap boleh terfikir nak buat wedding theme camni lah. haha. tapi udah-udah lah berangan kan...what i like most dia punya roti..perhhhh..mula-mula masa dia letak dalam bakul roti tu, kitorang dok pandang sesama sendiri. boleh habis ke ni???banyak sangat-sangat. tapi bila dah rasa, tak cukup sekeping okay. roti nipis ala-ala cam roti nan, tapi garing and sedap.



nampak tak roti dia kat hujung belah kanan? nak jugak letak gambar.ya ampun. :p menyesal tak bawak kamera sendiri.tsk.

and dapat hadiah special dari mak. hehe. thanks mak & ayah!love yaaa~

ayu and mai (rumet) pun ada buat some suprise, bagi kek after 5 hari. hehe...thanks kamu bedua. memang menjadi lah suprise ni, sapa sangka after 5 hari baru dapat kek kan?hehehe... tahun depan ayu dah pindah kahwin, sapaaa nak pegi beli kekkkkk?? mood sedeh tetibe. =(

jumaat lepas gathering ITD (IT Division) kat Shogun 1Utama(shogun lagik, last year pun shogun) nasib baik food dia sedap, nyummy2.. layanss..especially sotong cheese dia...dua kali aku pegi amek. memang marvelous okeh..tapi gambar food aku x amek la. tak sempat :p

food dia gile-gile punya banyak, sampai bila nak balik tu, aku jerit, waaa...yang ni aku tak makan lagi. tak nampak pun tadi.rambang mataaa..konsep japanesse buffet. tapi 1Malaysia punya. semua benda ada. just sumbat je sampai tepu.price range bawah seratus kot *xtau harge tepat sebab company yang bayar*, sekarang ada discount kalau tak silap.


us~

with big bos ;)

yours trully menang cabutan bertuah. rebate jusco rm20. lalala~ . 2 tahun berturut-turut. hadiah yang sama pulak tu. suke~! ngidam nak percutian 3D2N tu. ngehngeh.

yang ni, dah cam muka opera cina dah aku posing. hehe. ni gara-gara sebok nak bergambar mamat ni lah. :p

banyak lagi nak update, till the next post!~

Friday, November 6, 2009

terima kaseh

i turned 23 yesterday.hehehe.

MF cakap aku semakin tinggi lepas dah masuk 23 ni,hehe. macam tu pulak. Thanks to him, for our small celeb.

lahir akhir tahun camni lah, orang dah nak masuk 24, kite baru 23. ;)

Thanks to all for all the wishes.





kami dan kami only ;)

Sunday, November 1, 2009

cerita lama

hari tu balik rumah, ingat nak ambil gambar merisik dulu dalam laptop ayah. gambar dah dipindah dalam external hardisk.sedeh, sebab sudah corrupt. tak tau ayah masih simpan lagi tak gambar merisik dalam laptop dia. gambar konvo haritu pun tak tau ade lagi tak...menyesal tak ambil awal-awal and bagi MF.kalau tak mungkin MF ada gambar tu sekarang.walaupun tak banyak,at least ada.

dah 7 bulan merisik, tapi masih belum ada apa-apa progress. haritu dua-dua pihak dah setuju kami akan bertunang and berkahwin pada hari yang sama. sebab parents & nenek aku tamo aku kahwin sama tahun dengan angah. jadi memang sampai 2 tahunlah aku dalam status merisik kat ticker tu nanti.hehehe.

dulu kami plan nak kahwin June 2010, tapi wedding angah ditangguh ke 2010. so kami postponed to 2011. jadi sekarang memang agak bosanlah sebab tak bole buat apa-apa persiapan lagi, sebab terlalu awal. and sebab malas pun ye jugak.hehehe.

tak sabar nak masuk 2010, bila dah 2010 cepat je dah 2011..yeaayyy.hehehe...excited terlebih.

ni aja gambar yang ada, sebagai kenangan. box pink tu MF bagi masa merisik =)

nRelate

nRelate