Pages

Khasiat Susu Kambing

click pada iklan nuffnang saya kawan-kawan~

Thank You!

Hyee korang,

Thanx for reading my blog. From now onwards, all the post akan di schedule and di-auto publish kan bagi mengelakkan keciciran info.

Kalau ada comment yang tak berbalas, akan dibalas bila im back online.

Please acknowledge my photo if you plan to use it in your blog or etc.

Thanx again.

Friday, October 30, 2009

alkisah

punca asal kemarahan aku aku hari tu.

sehingga tersasul sampai terkeluar f word.mujur tak tercarut-carut aje depan lawyer tu. walaupun hati rasa sebal and kesal, layan jelah lawyer tu membebel cerita masalah dia pulak, masalah kite ni???

jumaat lepas (23/10), lawyer aku call. tanya sapa nak bayar dia untuk loan agreement.i felt so irritated actually that time.we bought the house around May, and as far as i remember S&P and Loan agreement will be paid by developer. because, masa aku beli rumah tu it was under promotion period. developer janji akan bayar for these. but then, die call lagi tanya sape yang akan bayar. I said clearly again, ni developer yang akan bayar. and dengan cara mendesak tanya aku, kalau developer tak mau bayar macam mana, you sanggup bayar tak.i felt so uneasy this time. sebab ini pun aku dah mention die, kalau developer tanak bayar, i'll pay you. takkan lah aku nak biar rumah aku stuck in the middle macam tu kan.sebab tak nak bayar, apa-apa pun tak dapat. and then die bgtau, u punya MOT(memorandum of transfer) and Title tak dapat lagi tau..

ok.ok.aku cube bertenang, sebab aku tak tau ape kejadahnya bende tu. so die explain, kiranya proses tukar nama tak settle lagi.reason dia, lawyer developer tak bagi lagi part diorang and dia tak boleh proses..

she even mentioned, aku nanti kena penalty tau sebab hal ni. penalti ape jadah pulak ni, orang lain yang tak siapkan, aku pulak ke kena penalty. panas aje hati. worst part is, dia cakap..next week due tau dik..ni buat aku betul-betul hangin. dah nak due baru nak bgtau aku ke. nak push pun tak dapat dah.

so i called developer's lawyer. asking. dia cakap die tak dapat proses, sebab developer tak bagi info lengkap. and info nya adalah geran tanah... dia cakap developer tu hilangkan geran tanah original aku. gile!! ni memang aku hangin satu badan lah kan.macam mana geran original boleh hilang pulak.mmg funny okay!~ dont u have any better joke than this.huhh..aku terus call person in charge, aku tanya, betul ke dia hilangkan geran aku. selamba je dia jawab, tak..tak..sekarang company ada masalah dalaman.dia janji akan settlekan hari isnin berikutnya (26/10). ok fine.

hari isnin, aku call lawyer developer.amacam,dah dapat ke geran tanah tu. memang kelakar, dia cakap developer tak jumpa lagi geran aku. that's it.aku memang geram. sebab lawyer ni dah mintak geran tanah aku dari sebelum puasa lagi,just imagine.apa yang person in charge tu buat aku tak tau lah.dah berbulan-bulan, tak jumpa takkan nak tunggu due date ni baru nak sibuk. aku dengan lawyer tu tensen aje. lawyer tu lagi tensen kot, sebab die dok follow up berbulan-bulan akak tu boleh asek bagi alasan itu ini aje.

then aku terus akak tu, pandai dia pusing-pusing. tengah borak-borak dengan aku, boleh pulak panggil " khalid mana, khalid mana khalid." masa tu aku tak sedar lagi apa dia cuba buat. "akak dah bagi details kat khalid,khalid tengah uruskan" katanya.lega sikit hati aku.

then terus call lawyer inform."khalid tengah uruskan dia cakap",kata aku.

selumber aja lawyer tu jawab,"aik,khalid pulak.hari tu azhar.."

i smell something fishy here. and sudah rasa pelik and tak sedap hati.after that, lawyer tu follow up semula. and call me back cakap geran tu memang takda. understood. budak macam aku ni senang-senang aja orang pusing-pusing cakap. then aku i called her back...

laju je tau die jawab, "akak dah pass pada en nazri. die on the wayke pejabat tanah uruskan.ni no phone die.."laju okay die cakap.aku aku tak sempat tanya pepe

terus aku call si nazri ni,bantai teruk-teruk.panas hati lah kan.siap komplen kenapa tak buat awal-awal.hari ni dah last day baru nak buat. nazri yang tak tau menahu ni jawab, "sy pun tak taulah.baru hari ni dia pass kat saya"

"tapi lawyer kan dah mintak dari sebelum puasa."aku dah penuh emosi masa tu.

enuff said.orang tu yang tak buat apa-apa. dah due baru nak hantar staff pegi check dekat pejabat tanah....speechless ok. tak terkata apa-apa.unacceptable!!

terus texted my agent.beritau masalah ni.die jawab, "sy pun baru dapat tau hal ni. esok i follow up, sebab hari ni N9 cuti"

heck.i'm clueless.pejabat tanah mane yang dorg pegi tu kalau N9 cuti?????!

aku tak tau apa status rumah tu sekarang.malas nak pergi tanya. denda ke apa ke.malas nak pikir.wat panas hati aja...


be careful evryone~ *jangan terkena macam kami*

=(

Monday, October 26, 2009

bad temper

Yes, I am.

Kalau ikutkan hati, memang dah kensel dah.

Huh.memang sungguh-sungguh panas baran aku ni.

Sigh.What a bad day....tak boleh diceritakan lagi. Memang sangat-sangat panas hati. Perkataan pertama aku sebut lepas letak phone tadi adalah, f word.

memang marah betul lah ni.

Friday, October 23, 2009

fun fair?

i really miss photography..

serious shit, i cant handle this feeling. SAYA MAHU PERGI MENEMBAK!

been months i didn't go for photography outing.

i want to do some candid photography, i had it enuff of taking pose photos.

i want to go outing. PERGI MENEMBAK secare free-will.


anyone know where can i find fun fair around KL ni? mau tangkap gambar fun fair...


HUWAAAA.tolonggggggggg.

-depressed-

Tuesday, October 20, 2009

edisi bosan

keseluruhan entri ni adalah membosankan. *nampak sangat aku tade pe nak update*

dah lame sebenarnya tak keluar dengan MF. dapat jumpa sekali sekala macam ni seronok jugaks.hehe



dalam perjalanan, MF drive. aku goyang kaki tangan tangkap gambar sebelah dia. cuma tolong tutupkan cermin tingkap lepas dia bayar tol aje.tapi kadang-kadang aku lupa jugak nak buat tugas yang satu ni. satu lagi, kena tolong ambil duit syiling.tugas paling penting, melalak dalam kereta.heehee.yang ni tak pernah lupa!

kitorang bukan pergi mana pun, mid valley aje. tapi seronok wooo...ade sales gile2.beli la sikit-sikit, rasa berdosa pulak kalau tak beli kan kalau dari 99 jadi 25 ~

pukul 5 baru makan, krok-krek dah perut. tapi memang tak kisah, kenyang tengok-tengok baju dah. plus, pagi tu dah makan nasi lemak dekat mamak. tak sedap sangat macam mamak dekat rumah ni yang aku selalu pergi dulu, tapi mamak dekat rumah ni kotorrr...yewww.lepas kantoi kotor memang tak lalu dah anak tekak aku nak telan, anak mata nak tengok..

bermulalah sesi camwhoring tahap gedix, kata bosan tunggu food. camni lah kan...







tengok bola jap la, buhsan dah posing.



ni lah MF saya!



aku amek ni, Fajita Trio. nyummy gile roti pita dia...memang tak boleh lupaaaaa



ni MF punya, tak tau pe nama dia.hehehe. tapi yang pasti ikan dia sedap.lembut aje. aku rasa dia pakai ikan talapia kot. based on the taste itself.

sementara tunggu desert, camwhore lagii...


brownies ape tah.lupa!hehe



okay muka kenyang. bole balikkkkk!!!!!

sebelum balik sempat beli alat mekap sikit.muka dah kusam and pucat sangat.

Friday, October 9, 2009

cute pumpkin

comel tak kalau nak letak hantaran dalam ni? hehehe

suka sangat, this Cinderella Pumpkin.



but, its too cute. rasa macam nak paksa MF pilih yang ni untuk deco hantaran aku nanti. tapi macam kesian pulak, nampak cute sangat untuk datang dari pihak lelaki. mayb aku jelah yang kasi dekat dia. hehe

we will only going to start hunting for hantaran thingy Februari next year. MF cakap tahun baru cina banyak design baru keluar and price pun menarik...tak sabar youuuu~

hari tu dah pilih design wedding band utk MF dekat GoldHeart. Nanti dah confirm nak beli will come back and tempah 2 month earlier, so cincin tu fresh lagi dari kilang.hehehe. Credit to my friend, Huda sebab bagitau GoldHeart produce Platim ; a mixture of platinum and sterling silver. Platim ni still affordable la, compared to Platinum diamond ring kan, and menurut salesperson tu Platim takkan terhakis or etc macam yang kita biasa tengok pada cincin silver.

Mayb you can have this as an alternative for cincin suasa, white gold, or platinum band.



cuma, aku rasa design Platim ni too limited. tak banyak choice. Kita tunggu next year, kot-kot design baru keluar.hehe.



jumpa cincin ini di blog Shi, member lama yang berkahwin weekend lalu. Wedding band suami dia. cantik kan design ni. =)

Friday, October 2, 2009

post rojak

such a nice and creative flowers stand. credit to the designer.



Sudah seminggu aku berdiet, rasa macam dah kurus ni (hehe,perasan!).

as advised by Mary Chia consultant:

breakfast :- 2 keping roti dengan milo, but i chose to have 2keping roti with air suam. (wahh..lawan tokey ghituu)

lunch :- reduce rice portion, half of bowl only.consume less lauk, but more sayur.tapi tewas 1 kali dek kerana fakri belanja nasi arab yg sesangattt deliciouss....

malam:- makan 2 keping roti with tuna in water (memang tasteless okay.huhu.pejam mata aje makan,kalau tengok karang mati selera pulak.huhu)

exercise for the whole week: TAK sempat. huhu. but rindu dah lama tak bersquash dengan kawan-kawan.

last week weight: 57.7KG



it's always tiffany who looks great to my eyes.
and we have decided to have tiffany element in our nikah outfit.

nRelate

nRelate